„Valóságkampány” – Átmatricázta a kormány plakátjait a Momentum

Publikálás dátuma
2019.02.25. 17:00

Fotó: Momentum Mozgalom / Facebook
Vasárnap este már több városban is akcióztak a párt aktivistái.
A Momentum Mozgalom vasárnap este elindította a „valóságkampánynak” nevezett plakátkampánya első szakaszát: a párt a Facebook-oldalán azt írja,
„aktivistáink a már meglévő plakátok hazugságait matricázták át többek között Békéscsabán, Debrecenben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, és Szolnokon”.

Fotó: Facenook / Momentum Mozgalom
A Momentum közlése szerint a kampánnyal arra akarják felhívni a figyelmet, hogy
  • több mint 400 körzetben nincs háziorvos,
  • több mint 4000 tanár hiányzik az iskolákból,
  • minden hatodik magyar gyerek külföldön születik,
  • Orbán Viktor a leggazdagabb magyar.
A Momentum Mozgalom még csütörtökön jelentette be, hogy „valóság-kampányt” indítana, amit adományokból finanszírozna. A közösségi oldalon közzétett fotó alapján az egyik, saját plakátjukon például Orbán Viktor és Rogán Antal szerepelne.
Szerző

Visszatér a tavaszias idő, kedden már 18 fokot is mérhetünk

Publikálás dátuma
2019.02.25. 16:23

Fotó: Sóki Tamás / MTI
Csapadék nem várható, de néhol viharos szél lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul.
Már csak négyet kell aludni a meteorológiai tavasz kezdetéig, és ez az időjáráson is érződik: melegedés, száraz idő várható a következő napokban – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. Kedden eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd a déli óráktól – főként az északi és középső tájakon – szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. A Dunántúlon és a Tisza vonalának tágabb környezetében azonban egészen estig sok lesz a felhő. Csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon, valamint az északkeleti tájakon megerősödik, néhol viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között alakul, de elsősorban Sopron környezetében ennél jóval enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre többnyire 7 és 12, a Dunántúlon 12 és 18 fok között várható.
Szerdán a Dunántúl északnyugati felén többnyire derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, míg máshol erősen felhős tájak is lehetnek. Estére a legtöbb helyen csökken a felhőzet. Csapadék nem lesz, de az eleinte élénk, néhol erős északi szél délutántól mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul.
Csütörtökön többnyire gyengén felhős időre számíthatunk sok napsütéssel, csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, az Alpokalján lesz a legenyhébb idő.
Pénteken közepesen és erősen felhős területek egyaránt lesznek, ezen belül északkeleten lehet több napsütés. A Dunántúlon elszórtan, máshol elvétve lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.
Szombaton általában változóan felhős lesz az ég, északkeleten több, máshol kevesebb napsütéssel. Elsősorban a Dunántúlon helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.
Vasárnap is változóan felhős időre számíthatunk, többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, de a délnyugatira forduló szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.
Szerző

Évi 25 milliós keretösszegről szól a Gundel és a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerződése

Publikálás dátuma
2019.02.25. 15:54

Fotó: Miniszterelnökség
2019. január 3-tól biztosítják a büfét a kormányüléseken.
Az Átlátszó birtokába került a dokumentum, amelyet január 30-án írt alá a Gundel a Miniszterelnöki Kabinetirodával. A cateringszerződés szerint
a Gundel 2019. január 3-tól biztosítja a Karmelitában (vagy esetleg külső helyszíneken) tartott kormányüléseken a büfét. A cég megbízása a nettó 25 milliós keretösszeg kimerüléséig, de legfeljebb 2019. december 31-ig szól.

A portál szerint a konkrét rendezvényekről a Miniszterelnöki Kabinetiroda legkésőbb 4 nappal előbb értesíti a Gundelt, ami minden esetben külön árajánlatot készít az egyes események cateringjére. A szerződést a Miniszterelnöki Kabinetirodától Ferjancsics László, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület önkormányzati képviselője kérte ki közadatigénylésben, és ő juttatta el az Átlátszónak.
Szerző