Menekülteket támogató nyilatkozatot írt alá Orbán

Publikálás dátuma
2019.02.25. 17:16

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs / MTI
A dokumentumban a gyűlöletre való uszítást is elítélték.
Erőfeszítéseket teszünk a menekültek védelmére és támogatására a nemzetközi emberi jogi törvényeknek megfelelően, elítéljük a gyűlöletre, a rasszizmusra és az intoleranciára való uszítás minden formáját, és megerősítjük az illegális bevándorlás elleni harcot” – a többi közt ezek szerepelnek az Arab Liga és az Európai Unió csúcstalálkozóján elfogadott közös nyilatkozatban. Mint azt a hvg.hu észrevette, a szöveg érdekessége, hogy azt minden résztvevő, így Orbán Viktor is elfogadta.
Orbán egyébként hétfői, a csúcstalálkozón mondott beszédében az MTI beszámolója szerint kiemelte, hogy a mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak, a kérdés, hogy elszenvedői vagy irányítói akarunk-e lenni ezeknek a folyamatoknak. A miniszterelnök kiemelte: azt tapasztalja, az embercsempészek, a terrorszervezetek, az illegitim erőcsoportok, az ngo-k, a pénzügyi spekulánsok és a média erős befolyást gyakorol a migrációs politikára és ezen keresztül az európai-arab kapcsolatokra is.
„Mi azt szeretnénk, hogy a jövőben a legitim politikai vezetők közösen szabjanak irányt az eseményeknek, ezért a mai közös deklarációnk rendkívül értékes”

– tette hozzá Orbán.

Szerző

„Valóságkampány” – Átmatricázta a kormány plakátjait a Momentum

Publikálás dátuma
2019.02.25. 17:00

Fotó: Momentum Mozgalom / Facebook
Vasárnap este már több városban is akcióztak a párt aktivistái.
A Momentum Mozgalom vasárnap este elindította a „valóságkampánynak” nevezett plakátkampánya első szakaszát: a párt a Facebook-oldalán azt írja,
„aktivistáink a már meglévő plakátok hazugságait matricázták át többek között Békéscsabán, Debrecenben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, és Szolnokon”.

Fotó: Facenook / Momentum Mozgalom
A Momentum közlése szerint a kampánnyal arra akarják felhívni a figyelmet, hogy
  • több mint 400 körzetben nincs háziorvos,
  • több mint 4000 tanár hiányzik az iskolákból,
  • minden hatodik magyar gyerek külföldön születik,
  • Orbán Viktor a leggazdagabb magyar.
A Momentum Mozgalom még csütörtökön jelentette be, hogy „valóság-kampányt” indítana, amit adományokból finanszírozna. A közösségi oldalon közzétett fotó alapján az egyik, saját plakátjukon például Orbán Viktor és Rogán Antal szerepelne.
Szerző

Visszatér a tavaszias idő, kedden már 18 fokot is mérhetünk

Publikálás dátuma
2019.02.25. 16:23

Fotó: Sóki Tamás / MTI
Csapadék nem várható, de néhol viharos szél lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul.
Már csak négyet kell aludni a meteorológiai tavasz kezdetéig, és ez az időjáráson is érződik: melegedés, száraz idő várható a következő napokban – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. Kedden eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd a déli óráktól – főként az északi és középső tájakon – szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. A Dunántúlon és a Tisza vonalának tágabb környezetében azonban egészen estig sok lesz a felhő. Csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon, valamint az északkeleti tájakon megerősödik, néhol viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között alakul, de elsősorban Sopron környezetében ennél jóval enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre többnyire 7 és 12, a Dunántúlon 12 és 18 fok között várható.
Szerdán a Dunántúl északnyugati felén többnyire derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, míg máshol erősen felhős tájak is lehetnek. Estére a legtöbb helyen csökken a felhőzet. Csapadék nem lesz, de az eleinte élénk, néhol erős északi szél délutántól mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul.
Csütörtökön többnyire gyengén felhős időre számíthatunk sok napsütéssel, csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, az Alpokalján lesz a legenyhébb idő.
Pénteken közepesen és erősen felhős területek egyaránt lesznek, ezen belül északkeleten lehet több napsütés. A Dunántúlon elszórtan, máshol elvétve lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.
Szombaton általában változóan felhős lesz az ég, északkeleten több, máshol kevesebb napsütéssel. Elsősorban a Dunántúlon helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.
Vasárnap is változóan felhős időre számíthatunk, többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, de a délnyugatira forduló szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.
Szerző