Előfizetés

Brutálisan végigverték egy Kertész utcai kocsma közönségét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.26. 14:53

Fotó: Facebook/Klub Vittula
A két ámokfutó vagy harminc emberre támadt rá, válogatás nélkül ütöttek nőket-férfiakat: egy lány több fogát is kirúghatták.
Az Index szerint február 21-én éjszaka két férfi szabályosan péppé verte a VII. kerületi Vittula szórakozóhely környékén álló embereket a Kertész utcában, köztük nőket és külföldieket is. Több szemtanú is azt állítja, hogy a vélhetően alkohol és kábítószer hatása alatt álló, a szomszédos házból kijövő férfiak előbb erőszakoskodtak a vendégekkel, majd a segítségükre siető közel harminc ember közül többeket olyan súlyosan bántalmaztak, hogy az egyik szemtanú szerint egy nőnek kirúgták több fogát is. A helyszínre érkező rendőrök azonban feltűnően nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, és úgy sem keresték meg az elkövetőket, hogy konkrétan a kocsma melletti lakóházba menekültek be, és erre több szemtanú is felhívta a figyelmüket.
Egy olasz srácnak szabályosan leszakadt a fél arca, egy lánynak meg láttam, ahogy repülnek a fogai, miközben egy másik lánynak meg a földön rúgták a fejét

 – írja le az esetet az egyik szemtanú, aki teljesen józanul nézte végig, ahogy a két ismeretlen férfi végigveri az egész Kertész utcát a Vittula és a Prága nevű hely előtt. A sértettek között van egy régóta Magyarországon élő olasz, amerikai és ausztrál férfi is, illetve több nő is.
Ha nem ketten vannak, hanem mondjuk öten, akkor biztosan meghal valaki – mondta  a lapnak a szemtanú, akinek az elmondása szerint az egész ott kezdődött, hogy a két kétes külsejű figura részegen – és elmondása szerint valószínűleg valamilyen dizájnerdrog hatása alatt – először megkörnyékezte a kocsmát, és már ekkor érezni lehetett, hogy valami baj lesz. Ugyan többen is szóltak, hogy inkább menjen vissza mindenki a kocsmába, de voltak, akik inkább kint maradtak. A két elkövető tett egy kört, majd visszaérve a kocsma elé, egyikük megfogta egy lány fenekét, mire az egyik olasz vendég elhúzta onnan a lányt. Ezután kezdődött a verekedés, amit a szemtanú így írt le:
Terminátorként vertek szét mindenkit a Vittula előtt, és az út másik oldalán is, konkrétan mindenkit ütöttek, akit csak értek az utcában.

A portál úgy tudja, hogy hárman is hívták a rendőröket, végül egy járőr és egy kisbusz érkezett ki, de hiába mondta egyiküknek a diszpécser, hogy úton van a mentő is, végül a rendőröknek kellett külön szólni, hogy szükség lesz a sérültek ellátására is. Többen is elmondták, hogy a rendőrök 15-20 perc alatt értek ki a Kertész utcába, majd amikor közeledtek a helyszínre, a Kertész utca 4. szám alatti lakóházból egy nő kirohant az utcára, hogy jönnek a rendőrök, és a két verekedő férfi a nővel bemenekült az épületbe. A kiérkező kisbusznyi rendőr hamar elment, az ott maradt járőrök pedig az egyik szemtanú szerint feltűnően nem akartak semmit foglalkozni az üggyel, a józan szemtanút ki sem akarták hallgatni, ráadásul egyikük sem tudott angolul, így a szemtanúk fordítottak a sérült külföldiek nevében. A rendőrök bementek az említett lakóházba is – bár az egyik tanú ennek az ellenkezőjét állította –, de három perc után kijöttek, mondván: Sajnos nincs elég súlyos sérült, hogy ennél többet tehessenek, több sérültet kell előkeríteni. 
Sajnos nincs elég súlyos sérült, hogy ennél többet tehessenek, több sérültet kell előkeríteni.

Azonban sem a kocsmába, sem a kocsmával szemben lévő Prágába nem mentek be szemtanúkat keresni, noha a legtöbben ide menekültek az erőszakoskodó férfiak elől. Végül a sérültek közül egy embert kellett elvinniük a mentőknek, de azt nem tudni, hányan menekültek el a helyszínről. Az egyik szemtanú elmondta, hogy hétvégén megy tanúskodni az ügyben.

A rendőrség egy könnyű sérültről ír

A lap kereste a rendőrséget is az üggyel kapcsolatban, amely elég szűkszavúan reagált a kérdésekre: „Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy 2019. február 22-én 1 óra 30 perckor Budapest VII. kerületében, a Kertész utcában egy férfi előzetes szóváltást követően megütötte a sértettet, majd távozott a helyszínről. A bántalmazott férfi könnyű sérülést szenvedett. A helyszínre 10 percen belül kiérkező járőrök a szükséges intézkedéseket megtették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség miatt indított eljárást, válaszadásunkig gyanúsított kihallgatásra nem került sor A nyomozás érdekeire tekintettel további információt nem kívánunk adni.”

Begipszelt kézzel vezetve, 170-nel száguldva hajtott egy lámpának a részeg rendőr

MTI
Publikálás dátuma
2019.02.26. 14:28

Fotó: Shutterstock
Pénzbüntetésre ítélt és másfél évre eltiltott a járművezetéstől az elsőfokú bíróság gyorsított eljárásban, nem jogerősen egy volt rendőr őrmestert, aki szolgálaton kívül ittasan vezetett Tokaj környékén február 1-jén.
A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint az őrmester autójával ittasan, biztonságos vezetésre képtelen állapotban, begipszelt kézzel, körülbelül óránkénti 170 kilométeres sebességgel száguldott Tokaj felől Szerencs irányába a 37-es főúton három utassal, amikor elvesztette uralmát a jármű felett és nekiütközött egy közvilágítási lámpának. A rendőr az eset után maga kérte szolgálati viszonyának megszüntetését az illetékes rendőrkapitányság vezetőjétől. A közlemény szerint a bíróság a volt rendőr őrmestert ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt első fokon 160 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és egy év hat hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Elpusztult állatokkal etette a kutyáit

MTI
Publikálás dátuma
2019.02.26. 12:05
Képünk illusztráció
Fotó: Shutetrstock
Állatkínzás miatt vádat emeltek egy boconádi gazda ellen, aki borzalmas körülmények között tartotta haszonállatait és elhullott kecskéit a kutyáival etette fel.
A Heves Megyei Főügyészség közleménye szerint az 51 éves férfi Boconád belterületén két lovat, szarvasmarhákat, valamint nagyobb számban juhokat és kecskéket tartott bekerített telephelyén. Tavaly tavasszal lakossági bejelentésre a helyszínen hatósági ellenőrzést tartottak, amely feltárta, hogy a vádlott durván és sorozatosan megszegte a haszonállatok tartására vonatkozó előírásokat. A szakhatóság munkatársai a telephelyen több mint egy tucat kecske, egy juh és egy szarvasmarha tetemét találták meg. A láncra vert kutyák előtt állati csontok és végtagmaradványok voltak, azt bizonyítva, hogy a férfi az elpusztult jószágokkal etette a kutyáit. A szarvasmarhák előtti itató száraz volt, a kecskék etetőjébe pedig több állat feje beszorult. A trágya az állatok elhelyezésére szolgáló szűkös karámokban térdig ért és az ott pangó vízzel keveredett. A súlyos szabálytalanságok miatt a gazdát megbírságolták és kötelezték az előírások betartására, ám ez nem vezetett eredményre: a férfi továbbra sem gondoskodott az állatok vízellátásáról, nem intézkedett az elszaporodott rágcsálók irtásáról, a karámokat nem tisztította és a felgyűlt trágyát sem szállította el. A Hevesi Járási Ügyészség a közigazgatási eljárással párhuzamosan megindult büntetőeljárásban állatkínzás bűntettével vádolja a telephely tulajdonosát, akivel szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. Emellett vizsgálják az állattartástól történő eltiltás lehetőségét is.