szülők;civil kezdeményezés;beteg gyerekek;kórházi ágyak;

2019-02-26 18:08:41

Nem használják a kórházak a civilek adományaiból kapott ágyakat, a földön alszanak az anyák

A budapesti Heim Pál kórházban és a Debreceni Gyermekklinikán is mostoha körülmények között alszanak azok, akik beteg gyermekükkel akarják tölteni az éjszakákat. Mi történt az ajándék ágyakkal?

Beszámolók szerint továbbra is a földön vagy egy széken ülve alszanak a kisgyermekük mellett az édesanyák a budapesti Heim Pál kórházban és a Debreceni Gyermekklinikán, pedig januárban mindkét intézmény kapott 20-20 ágyat az „Ágyat az anyukáknak” civil akció keretein belül - értesült a hvg.hu.

Orosvári Zsolt még novemberben indított gyűjtést azért, hogy a beteg gyerekeik mellett maradó szülők emberi körülmények között tölthessék az éjszakát. A civil felajánlásokból összegyűlt közel 5 millió forintból a férfi azóta már több mint 300 ágyat osztott szét az ország 30 gyerekkórházának.

Miután felvetődött, hogy az említett intézmények nem használják ki a kapott ágyakat, Orosvári Zsolt a Facebook-oldalán kért segítséget, mert a két kórház egyáltalán nem reagált a megkereséseire. A bejegyzéséhez rövid idő alatt több tucat dühös hozzászólás érkezett,

Orosvári Zsolt a portálnak most azt mondta: már február elején levélben szólította fel mindkét kórházat, hogy vagy adják vissza az ágyakat, vagy adják át azokat végre az bent éjszakázó anyukáknak, de egyik intézmény sem válaszolt a levelére. Tovább azonban, azt mondta, nem vár: nemsokára személyesen megy el mindkét kórházba, hogy végére járjon a dolognak.

A felháborodott szülők némelyike egyébként a Heim Pál kórház Facebook-oldalára is kiposztolta Orosvári Zsolt kérdését/segélykérését, de ott sem reagált rá az amúgy néhány óránként posztoló intézmény.