Megrongálták a Tiszai Hajósok terén található szobrot, 100 ezret kaphat a nyomravezető

Publikálás dátuma
2019.02.27. 19:26

Fotó: police.hu
A „Kérészek násztánca” című alkotás egyik szobrát 2019. február 11. és február 18. között rongálta meg valaki.
Megrongálta egy ismeretlen a szolnoki „Kérészek násztánca” című alkotás egyik szobrát, a rendőrség nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben. A rendőrség közölte, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a Szolnokon, a Tiszai Hajósok terén található szobrot 2019. február 11. és február 18. között rongálta meg valaki. A Szolnok Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövető személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, illetve bármely rendőri szervnél. Hívja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr- főkapitányság központi 06-56/501-600-as telefonszámát, vagy a 112-es, 107-es segélyhívószámok valamelyikét, illetve tárcsázza az ingyenesen hívható 0680/555-111 „Telefontanú” zöldszámát. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó százezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság megteszi a szükséges intézkedéseket a tanú védelmére. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. 
Szerző

Két baleset volt az M3-ason, heten megsérültek

Publikálás dátuma
2019.02.27. 19:00
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az autópályát Nyíregyháza felé lezárták, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.
Két baleset történt az M3-as autópályán Bagnál szerda délután, hét ember megsérült. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a 48-as kilométernél három autó ütközött össze, onnan mintegy 500 méterre pedig négy jármű rohant egymásba. A mentők több autóval és mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre. Tájékoztatásuk szerint a két balesetben összesen heten sérültek meg, közülük ketten súlyos, öten könnyű sérülést szenvedtek – közölte Csámpai Attila. András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: egyelőre teljesen le van zárva a autópálya Nyíregyháza felé vezető oldala, de a tervek szerint egy sávot rövidesen megnyitnak.
Szerző

Kiégett egy busz a Normafánál

Publikálás dátuma
2019.02.27. 18:57
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az eset az Eötvös úton történt, az utasok leszálltak a járműről.
Kigyulladt egy helyi járatos autóbusz Budapest XII. kerületében, a Normafánál, az Eötvös úton, a Konkoly-Thege Miklós út közelében. A jármű teljes terjedelmében égett, az utasok leszálltak róla – közölte szerda hajnalban a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.  A fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűzeset miatt mindkét irányban lezárták az Eötvös utat. 
A VEKE a Facebook-oldalán arról számol be, hogy egy NCZ-554-es kisvolvó (Volvo 7000) égett ki a Normafánál. „A kocsi 2002-es, lengyel gyártású, 2015-ben került a BKV-hoz Berlinből. Azóta több társa is elhalálozott már tűzesetben. Ráadásul az egyik nem messze ettől az esettől, Városkútnál” – olvasható a bejegyzésben.
Szerző