Fülmelegítőre, pizzakemencére és rózsaszín partilimuzinra is lehet licitálni a NAV árverésén

Publikálás dátuma
2019.02.28 16:49

Fotó: Shutterstock
De horoszkópos követ, masszázságyat és több hűtőszekrényt is meghirdettek.
Kevesebb, mint feleannyi, 19 ezer elektronikusan végrehajtott árverést fejezett be a NAV 2018-ban, mint egy évvel korábban. Az így kiárusított ingóságokért és ingatlanokért viszont csak 12,6 százalékkal kapott kevesebbet, közel 1,4 milliárd forintot tavaly a 2017-esnél, ez alig a 0,01 százaléka az adóhatóság éves bevételének – írja az mfor.hu. A portál szerint jelenleg a tévék, hűtőszekrények, ruhaneműk és személygépkocsik mellett például női műszőr fülmelegítőre, nyolc különböző kistáska formájú kulcstartóra, masszázságyra, 19 darab horoszkópos kőre és hűtőmágnesre, valamint pizzakemencére is lehet licitálni a NAV elektronikus árverési felületén. A meglehetősen színes palettán most közel 300 ingóság szerepel, továbbá három üzletrész és két ingatlan. De például két partilimuzint is meghirdettek, a rózsaszín kikiáltási ára 2,5 millió, a fehéré 1 millió forint.

Megpróbálták megfélemlíteni a Metro áruház dolgozóit

Publikálás dátuma
2019.03.19 14:46
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Szóba került az áruház bedőlése és az állásvesztés is a dolgozók gyűlésén.
A Metro áruházlánc vezérigazgatója és kereskedelmi igazgatója „üzemlátogatásra” érkezett az M3-as autópálya mellett működő kelet-pesti Metro áruházba. Hamar kiderült azonban a látogatás valódi célja, mert a munkavállalóktól származó információk szerint a vállalat hr-vezetője (aki az állománnyal kapcsolatos ügyekért felelős) közölte az összehívott munkásgyűlés résztvevőivel, hogy ha akár csak egy figyelmeztető sztrájkra is sor kerül, az áruházlánc magyarországi leányvállalata bedőlhet és elveszíthetik a munkahelyüket. Ha mégis vállalják a dolgozók a sztrájkot – és itt némi ellentmondás feszül a cég bedőlése és kilátásba helyezett ellenlépés között –, akkor a legkisebb szabálytalanság esetén a munkát beszüntető alkalmazott elveszítheti az állását. A munkavállalók szerint azért éppen ezt a Metro áruházat keresték fel a cég vezetői, mert nyilván kiderült, hogy a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) ebben az egységben végezhette a sztrájkhajlandósággal kapcsolatos első felmérést. Az eredmény: 94 dolgozóból 90 határozottan a munkabeszüntetés mellett foglalt állást, míg 3-an nem zárták ki a csatlakozást és csupán egy ember nem vállalná a sztrájkot. Az áruházlánc vezetői nem mulasztották el felhívni a figyelmet az ilyen aláírások veszélyeire, utalva arra, hogy akinek a neve ott szerepel az efféle íveken, esetleg kellemtelen helyzetbe kerülhet. A vállalat vezetői a délutános műszak dolgozóit is vélhetően hasonló céllal munkásgyűlésre várják. Korábban egy március 14-i általános ügyvezetői igazgatói utasítás egyébként megtiltotta a dolgozóknak hogy a sajtónak nyilatkozzanak, s ezt a áruházakban faliújságon tették közzé.
Szerző

Tízezer családi járgány ára - komoly kormányzati pluszbevétellel számolnak

Publikálás dátuma
2019.03.19 10:06

Fotó: Shutterstock
A nagycsaládosokon realizálnának szép profitot az autókereskedők - ez a célcsoport zömmel eddig 10-15 éves használt autókat vett.
Akár tízezerrel is több autó fogyhat a nagycsaládosok autótámogatásának köszönhetően 2019-ben - mondta Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke az M1-en. Gablini Gábor szerint a szakma úgy számol, hogy a
6-8 miliós
autók forgalma nő majd jelentősen. A szövetség elnöke arról beszélt, hogy a július elsejétől igényelhető két és fél millió forintos maximális támogatás nagy segítség lesz, mivel az elmúlt évek tapasztalata szerint a nagycsaládosok szűkebb büdzséjük miatt elsősorban 10-15 évnél is idősebb használt autót vásároltak, ami környezetvédelmi és biztonsági szempontból sem kedvező.
A tízezer új autó (a támogatás használt négykerekűre nem vehető igénybe), pedig egy igen izmos szám, tekintve, hogy 2018-ban összesen
56 ezer autót
vásároltak magánszemélyek.
Frissítve: 2019.03.19 13:35