Emmi;sajtófőnök;Hír TV;Echo TV;2006-os zavargások;

2019-03-01 19:38:25

A tévészékház ostromlóit "forradalmároknak" nevező riporter lett az Emmi sajtófőnöke

Az a Császár Attila felel mostantól az Emberi Erőforrások Minisztériumának kommunikációjáért, akinek 2006-os elfogult tudósítása miatt egymilliós bírságot szabtak ki akkori munkahelyére, a Hír TV-re.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sajtófőnöke lett Császár Attila, aki a Hír TV, majd az Echo TV riportere és műsorvezetője volt - értesült az Index. Az érintett a portál érdeklődésére meg is erősítette, ő lett a minisztérium Sajtó és Kommunikációs Főosztályának vezetője.

Császár, ahogy az az interneten fellelhető életrajzában szerepel, újságírói pályáját a nyolcvanas években a Magyar Rádiónál kezdte, később a Magyar Televízióhoz került, majd az Új Magyarország, illetve a Napi Magyarország újságok munkatársa volt. 2002-től három évig a Duna Tv-nél dolgozott, 2005-ben átigazolt a Hír TV-hez. A 2015-ös "G-nap" után két évig még maradt a Simicska Lajos tulajdonában álló tévénél, majd átment az addigra már Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülő Echo TV-hez.

Igazán ismertté 2006 szeptemberében vált, amikor

Az akkor történteket többször is 1956-hoz hasonlította. Az elfogult tudósítás miatt később az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) 1 millió forintra büntette a csatornát.

Császár Attila korábban sajtósként is szerzett tapasztalatokat. 1998-2002 között, vagyis az első Orbán-kormány alatt először a Szociális és Családügyi Minisztérium, később pedig a Közlekedési és Hírközlési Minisztérium sajtóosztályán dolgozott.