Nem engedték be Deutsch sajtótájékoztatójára Ujhelyit

Publikálás dátuma
2019.03.03. 18:19

Fotó: Vajda József
Az MSZP EP-képviselője át akarta adni neki azt a dokumentumot, amelyben az Európai Bizottság tételesen cáfolja a kormánypártok állításait, valamint az MSZP európai programjának egy példányát.
Hiába próbált meg bejutni Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő mai sajtótájékoztatójára, Ujhelyi Istvánt nem engedték be a nyilvánosan meghirdetett eseményre. A szocialista képviselő ezért a tájékoztató helyszínéül szolgáló Lendvay utcai pártszékház előtt cáfolta a kormánypárt állításait a sajtó képviselőinek – közölte az MSZP. Ujhelyi István elmondta: lehetőséget akart biztosítani a Fidesz képviselőjének arra, hogy érvekkel is alá tudja támasztani hazug állításait, Deutsch Tamás azonban ehelyett „bezárkózott és nem mert szembesülni az igazsággal”. Az MSZP EP-képviselője rámutatott, hogy a kormánypárt propaganda-kampánya nemcsak az ellenzéki pártokkal, de az Európai Bizottsággal kapcsolatban is „ordas nagy hazugságokat” terjeszt. Ezért Ujhelyi át kívánta adni a Fidesz politikusának azt a dokumentumot, amelyben az Európai Bizottság tételesen és világosan megcáfolja a kormánypártok állításait, valamint az MSZP „Haza, Szeretet, Európa” címet viselő európai programjának egy példányát, amely tartalmazza a szocialisták európai vízióját és vállalásait, és amelyek ugyancsak gyökeresen ellentétesek a Fidesz ezzel kapcsolatos hazugságaival. „Ha nem bújt volna el gyáván, akkor azt is megkérdeztem volna tőle, hogy vajon kiket tart a Fidesz a néppárti közösség ’hasznos idiótáinak’, akikre Orbán Viktor hivatkozott legutóbbi nyilatkozatában, de azt is megkérdeztem volna: hogyan akar Magyarország érdekében a következő hétéves költségvetésről megállapodni, ha közben ilyen és ehhez hasonló konfliktusokat generál saját pártcsaládján belül is” – fogalmazott Ujhelyi, hozzátéve: végtelenül szánalmasnak tartja, hogy a Fidesz csak zárt ajtók mögött mer tájékoztatókat tartani és retteg a valódi, nyilvános vitától. Ujhelyi a Facebook-oldalán élőben közvetítette, ahogy megpróbált bejutni a sajtótájékoztatóra. Az EP-képviselő becsöngetett, ám közölték vele, hogy akik az előzetes egyeztetés alapján fel voltak írva már megérkeztek, így nem engedhetik be, az esemény sajtóregisztrációhoz van kötve. Ujhelyi azt kérte, kérdezzék meg Deutsch Tamást, beengedi-e. Végül megismételték, hogy „előzetes regisztráció nélkül nem engedhetünk be semmilyen orgánumot”. Ujhelyi megjegyezte: az MSZP sajtótájékoztatóira nem kell előzetesen regisztrálni.

Deutsch: sajnálom, hogy nem találkoztam vele

Deutsch később közölte: Ujhelyi „feltehetőleg újra tagfelvételi kérelmet szeretett volna benyújtani, sajnálom, hogy nem találkoztam vele” – ezzel az MTI szerint arra utalt, hogy Ujhelyi István annak idején beadta a tagfelvételi kérelmét a Fideszbe Szegeden, ám azt akkor érdemben nem bírálták el. „Hétvégén nem lehet benyújtani fideszes tagfelvételi kérelmet, és munkaidőben is csak a helyi szervezeteink irodájában, tehát feleslegesen jött a Lendvay utcába” – ironizált a fideszes politikus. 

Szerző

Milliárdos tét a hatos lottón, ellenőrizze a szelvényét!

Publikálás dátuma
2019.03.03. 17:18
Illusztráció
Fotó: JOEL SAGET / AFP
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 3 (három) 15 (tizenöt) 21 (huszonegy) 30 (harminc) 35 (harmincöt) 41 (negyvenegy) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 83 darab, nyereményük egyenként 257.395 forint; 4 találatos szelvény 3.330 darab, nyereményük egyenként 6.415 forint; 3 találatos szelvény 51.969 darab, nyereményük egyenként 1.600 forint.
Szerző
Frissítve: 2019.03.03. 17:54

Húsz foknál is melegebb lehet hétfőn

Publikálás dátuma
2019.03.03. 15:55

Fotó: Varga György / MTI
Nyolc megyére viszont figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt.
A hét eleje még naposan indul, azonban egy hidegfront közelében délutántól egyre eseménydúsabb lesz az idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Hétfőn napközben a változó felhőzet mellett sok napsütésre, száraz időre lehet számítani, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és a Dunántúlon egyre több helyen várható eső, záporeső. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél, amely este a Kisalföldön nyugatira, északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható, de északkeleten ennél hűvösebb, a nyugati vidékeken pedig helyenként melegebb is lehet. A fővárosra és Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az erős szél veszélye miatt, az érintett területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.
Kedd hajnalra felszakadozik a felhőzet, majd napközben északon felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. Délen több lesz a felhő, kevesebb a napsütés. Éjszaka többfelé várható eső, de reggeltől már csak helyenként alakul ki futó zápor. Az ország délnyugat harmadán legfeljebb élénk, máshol erős, északon, északkeleten helyenként viharos lesz a nyugati szél, majd estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű. Az erős szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Szerdán változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Északkeleten kezdetben néhol kisebb eső, zápor még előfordul, később nem valószínű csapadék. Napközben elsősorban nyugaton többfelé megélénkül a délire forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.
Csütörtökön szűrt napsütésre számíthatunk változó vastagságú fátyolfelhőzeten át. Csapadék nem várható. Mindenütt megerősödik, elsősorban a Dunántúl nyugati felén többfelé viharossá fokozódik a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű.
Pénteken szakadozott felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. Többfelé erős lökések kísérik a délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között várható, napközben északnyugatról délkelet felé haladva lesz egyre melegebb.
Szombaton erősen és gyengén felhős időszakok váltakoznak, helyenként zápor kialakulhat. A nyugatias szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.
Szerző