A jobbikos Jakab Péter bolondnak nevezte Orbán Viktort

Publikálás dátuma
2019.03.04. 18:32

Fotó: Kovács Attila / MTI
Az ellenzéki párt szóvivője a parlamentben azt is mondta, "a biciklimet sem bíznám rá".
A hétfői ülésnapon napirend előtt Jakab Péter felidézte: amikor a rabszolgatörvény elfogadása előtti ellenzéki akció alatt decemberben beleült a miniszterelnök székébe a parlamenti patkóban, és közelről belenézett a kormányfő szemébe, nem egy államférfit látott, hanem egy üveges tekintetű embert
Szerinte Orbánról az utca embere azt mondaná: ez az ember bolond.

hvg.hu tudósítása szerint a Jobbik képviselője úgy folytatta, „Jézus Mária, ez az ember vezeti az országot, a biciklimet nem bíznám rá”. Úgy vélte, a munka törvénykönyvének módosításával azt üzente a kormány, hogy bármit meg lehet tenni a munkavállalókkal. Most a munkavállalókat Soros-bérencezik, ha nem akarnak rabszolgaként dolgozni a saját hazájukban. Megkérdezte: Soros mondta-e, hogy vegyék el az emberek pénzét, és adják oda Mészáros Lőrincnek.  A felszólalásra Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált. Az ellenzéki pártok együttműködéséről elmondta: a pártok vagy komolyan veszik, amit az elmúlt években egymásról mondtak, vagy feladják elveik megmaradt darabjait. A pártok múltja előre cáfolja a közös jövőjüket. Az államtitkár közölte: az elmúlt hetek bebizonyították, hogy az ellenzék állításai a munka törvénykönyvéről hazugságok, megpróbálták félrevezetni a magyarokat. A magyarok tudnak keményen dolgozni, és bár mindig volt vita, amikor a munka törvénykönyve módosult, az eredmény több mint 700 ezer új munkahely és folyamatosan növekvő bérek.
Érdemes megjegyezni, hogy az MTI tudósításából kimaradtak Jakab erős mondatai. Csupán az került a rövid anyagba: a képviselő szavai szerint Magyarország tönkretétele fideszes innováció, miközben a kormány szerint mindenért Soros György a hibás.
Szerző

Orbán a Múzeumkertben beszél a nemzeti ünnepen

Publikálás dátuma
2019.03.04. 18:11

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A Nemzeti Múzeum kertjében mond ünnepi beszédet Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-ei nemzeti ünnepen, jövő pénteken.
A kormány honlapján közzé tett program szerint az 1848/49 évi forradalom és szabadságharc emléknapján a központi programok 9 órakor kezdődnek a Parlament előtt, ahol felvonják Magyarország nemzeti lobogóját. A Kossuth térről "Huszármenet" indul a Múzeumkertbe az Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Erzsébet tér-Károly körút-Múzeum körút útvonalon. A Nemzeti Múzeum kertjében 10.30-kor kezdődik az ünnepség, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. Az ünnep napján a Múzeumkertben és a budai Várban egész napos programokkal várják az ünneplőket. A Múzeumkertben egyebek mellett tánctanítás, lósimogató és pónilovaglás várja az érdeklődőket, és lesznek kézműves-foglalkozások, népzenei koncertek is. A vásári forgatagban számos magyar terméket lehet majd megkóstolni. A Nemzeti Múzeum kiállításait óránkénti tárlatvezetéssel lehet megtekinteni. A budai Várban is lesz népzene és néptánctanítás, és a Budavári Vásári Forgatagban is lesznek "hazai finomságok". Az Újra van Budán kutyavásár című programban magyar kutyafajták örökbefogadására is lesz lehetőség. Idén is lesz "Forradalmi forgatag" a hadtörténeti múzeumban és "Kalandos időutazás" az Országos Levéltárban. A Vármúzeumban történelmi sétát és tárlatvezetést tartanak, a Várkert Bazárban pedig koncertekkel és gyerekprogramokkal várják az ünneplőket. Szombaton az Országházban bárki megtekintheti a Szent Koronát. Aznap 10 órától 15 óráig a "magyar zászló és címer napja alkalmából" 1848 méter hosszú nemzeti zászlót húznak ki az Andrássy úton, az Oktogon és a Hősök tere között.
Szerző

A többórás napsütés mellett futózáporok várhatók

Publikálás dátuma
2019.03.04. 17:26

Fotó: Shutterstock
Marad az enyhe idő, 15 fok körül alakul a maximumhőmérséklet.
Kedden északnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, éjszaka többfelé várható eső, zápor. Hajnaltól nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, napközben az ország nagy részén felhőátvonulások lesznek többórás napsütéssel, helyenként futó záporral, csak délnyugaton lesz több a felhő. Eleinte a délnyugati, éjszakától a nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 10 és 15 fok között alakul.
Szerző
Témák
időjárás