Rendszeresen verte a rábízott gyerekeket a berettyóújfalui nevelőszülő

Publikálás dátuma
2019.03.05. 10:06
Képünk illusztráció
Fotó: Roos Koole /
A gyerekek csak azután mertek beszélni a történtekről, hogy új gondozóhoz kerültek.
Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt a Berettyóújfalui Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki rendszeresen megverte a gondozására bízott három kiskorú gyermeket. Az ügyészség közleménye szerint a férfi nevelőszülői feladatokat látott el berettyóújfalui házában. 2014. januárjában, illetve 2014. májusában került hozzá 10, 7, illetve 6 évesen a három gyermek, akik testvérek voltak. A férfi egészségi állapotának megromlása miatt nevelőszülői jogviszonyának megszüntetését kérte, amit az illetékes hatóság 2017. június 15-én határozattal meg is szüntetett. Ezzel egyidejűleg a három kiskorú gyermek másik nevelőszülőhöz került Nádudvarra. A gyerekek csak ezután merték elmondani új gondozójuknak a velük történteket, vagyis azt, hogy 2014. májusa és 2017. áprilisa között a férfi nevelési, fegyelmezési célból rendszeresen megverte őket puszta kézzel, bőrszíjjal, illetve légycsapóval. Arra is volt példa, hogy a 10 éves gyermeket utasította, hogy verje meg a 7 éves testvérét. Ha voltak is rajtuk sérülések, nem fordultak orvoshoz, a gyerekek senkinek sem beszéltek a történtekről. A közleményben kiemelik, hogy a férfi veszélyeztette a három kiskorú sértett testi, értelmi és érzelmi fejlődését. A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták.
Szerző

Holttestet találtak Jászalsószentgyörgyön, gyilkosság történhetett

Publikálás dátuma
2019.03.04. 19:15
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.
Egy férfi holttestét találták meg szombat délután Jászalsószentgyörgy külterületén, tájékoztat honlapján a rendőrség. Az ismeretlen személyazonosságú férfi bűncselekmény áldozata lett a rendelkezésre álló adatok alapján.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.
Szerző
Témák
gyilkosság

Kilenc és fél évre ítéltek a budapesti fiút, aki megölte volt barátnőjét

Publikálás dátuma
2019.03.04. 14:58
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A bűntett idején 17 éves elkövető nem tudta feldolgozni, hogy párja elhagyta, ezért folyamatosan zaklatta, majd egy lépcsőházi veszekedés hevében nyakon szúrta. Fiatalkorúak börtönébe megy.
Aljas indokkal elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen 9 év 6 hónap - fiatalkorúak börtönében végrehajtandó - szabadságvesztésre ítélték azt a fiút, aki tavaly januárban megölte volt barátnőjét Budapesten, a XVII. kerületi Újlak utca egyik társasházában - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

Az ügyről korábban mi is többször írtunk, és a mostani eljárásban a főügyész is felidézte: a bűntény idején 17 éves fiú és a sértett ugyanabban a gimnáziumba járt. 2017-ben egy ideig kapcsolatban voltak, de a lány szakított a fiúval, aki ezután sűrű telefonhívásokkal és üzenetekkel zaklatta őt. Tavaly januárban a sértett egy buszmegállóban találkozott a fiúval, együtt elmentek a lány Újlak utcai lakásához, de
a lépcsőházban összevesztek, majd a fiú a hátizsákjából elővett késsel többször nyakon szúrta 19 éves volt barátnőjét, aki emiatt meghalt.

Ekkor a vádlott – őt a földön hagyva – kiszaladt a házból. A sértett halála elkerülhetetlenül bekövetkezett, életének megmentésére nem volt esély.

Az ügyben az új büntetőeljárási törvény által bevezetett szabályokat alkalmazta a bíróság. A vádlott az előkészítő ülésen beismerte tettét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság pedig - elfogadva a fiatalember nyilatkozatát - nyomban ítéletet hirdetett.