Ultimátumot kapott Orbán

Publikálás dátuma
2019.03.06 06:45

Fotó: Lino Mirgeler
Három pontban fogalmazta meg Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője, mit kell tennie a a magyar miniszterelnöknek ahhoz, hogy a Fidesz–KDNP a pártcsalád tagja maradhasson.
Az Európai Néppárt (EPP) március 20-ikán tanácskozó politikai gyűlésén Orbán Viktor kormányfő lehetőséget kap rá, hogy válaszoljon a politikáját ért bírálatokra, és kifejtse, hajlandó-e teljesíteni a pártcsalád feltételeit. A magyar miniszterelnök hivatalos meghallgatása ugyanakkor lesz, amikor a testület körülbelül 260 résztvevője megvitatja a Fidesz felfüggesztésére, illetve kizárására vonatkozó indítványokat. Ha megvan rá a politikai akarat, a gyűlés még aznap határozhat a magyar tagpárt sorsáról, mondták lapunknak a néppárti döntéshozatalt közelről ismerő források. Manfred Weber, az EPP európai parlamenti frakcióvezetője és Spitzenkandidatja, vagyis jelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára, a német Bild című lapnak kifejtette, mit kell tennie Orbán Viktornak ahhoz, hogy a Fidesz a néppárt tagja maradhasson: be kell fejeznie az EU-ellenes megnyilvánulásokat, bocsánatot kell kérnie a néppárt tagjaitól, mert egy hétvégi lapnyilatkozatában “hasznos idiótáknak” nevezte őket, és biztosítania a CEU budapesti működését. Ezek a feltételek szóba kerülhetnek az Európai Néppárt parlamenti csoportjának szerda délelőtti ülésén, amelyen Gunnar Hökmark svéd EP-képviselő fel kívánja vetni a magyarországi poszterkampányt és következményeit. A frakciónak nincs döntési joga a kizárás vagy felfüggesztés ügyében. A Fidesz eltávolítását kezdeményező vallon kereszténydemokraták egyik vezető politikusa kedden azt nyilatkozta, hogy kilépnek a néppártból, ha a magyarok bent maradnak. Párttársa ennek ellentmondott, leszögezve, hogy Orbán Viktornak kell távoznia. Az EPP-n belüli konfliktus súlyosságáról árulkodik, hogy csak Magyarország és az Egyesült Királyság éktelenedik fekete foltként azon a térképen, amely Manfred Weber európai kampánykörútjának az állomásait ábrázolja. A Népszava birtokába került szórólap szemlélteti, hogy a politikus mely tagállamokat kereste már fel, és hová készül a május végi európai parlamenti választásokig. 
A plakát szerint Weber eddig 12 országban járt, és kilenc másikba készül a hátralévő időben, bár a környezete hangsúlyozza, hogy a programja még változni fog. Úti céljai között például még nem szerepel Finnország, Horvátország, Litvánia, Luxemburg és Svédország sem. A körút hátralévő állomásait sárga színnel jelzi a térkép, csak az EU-ból távozó Egyesült Királyság és Magyarország feketéllik rajta, ami azt jelenti, hogy a néppárti Spitzenkandidat ezt a két országot nem tervezi felkeresni.
Frissítve: 2019.03.06 06:45

Egy német kabaré szerint a Fideszt három érv tartja a Néppártban: Audi, BMW, Mercedes

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:51
A Mercedes-gyár belülről. Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Orbán kormánya egy percig sem maradhatna életben uniós lóvé nélkül: ha szuverenitást akarnak, akkor jöjjenek ki a saját pénzükből - üzent a német köztévé kabaréműsora.
Több mint öt percet foglalkozott Orbán Viktorral a német közszolgálati adó, a ZDF politikai kabaréműsorának péntek esti adása. A Heute show az Európai Néppárt és a Fidesz konfliktusát és annak átmeneti feloldását magyarázta meg – írja a 444.hu. Mint a konfliktus forrásai, Oliver Welke műsorában szóba kerültek a Soros-Juncker plakátok, amik a műsor szerint színtisztán antiszemiták. Plusz szemtelen hazugságok az Európai Unióról. 
"Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna"
- tette hozzá Welke. Majd idézték Orbánt, hogy „szuverének akarunk maradni”, mire Weike visszaüzent: 
"akkor maradjatok magatok, jó lenne ha megtanulnátok, hogy lehetne külföldi pénz nélkül kijönni."
A műsorban azzal is elviccelődnek, hogy a kormány még a túlóratörvényt is bevezette. 
"Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre mondja a kormány, hogy jó ötlet, akkor ti fogtok 400 órával többet dolgozni" - jegyezték meg.

A neonáci tüntetést Soros szervezte - Trump begőzölt támogatójával akarja naggyá tenni a kormány a családokat

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:24

Fotó: AFP/ MANDEL NGAN
Több ominózus díszvendége is volt annak a "Makig Families Great Again!" (Tegyük újra naggyá a családokat!) elnevezésű rendezvénynek, amit március közepén tartottak Magyarország Washingtoni nagykövetségén, írja a 444.hu.
Egyrészt megjelent Donald Trump volt biztonságpolitikai tanácsadója, a Magyarországon korábban körözés alatt álló, kétes előéletű, magyar származású Sebastian Gorka. Másrészt ott volt Trump tanácsadója, Kathryn Talento, abortuszellenes aktivista, aki szerint a hormonális fogamzásgátlók úgy működnek, hogy a már megfogant magzatot kilökik a szervezetből, anélkül, hogy a nő tudna róla, hogy terhes volt.
És a "családvédő csapatot" erősítette egy republikánus képviselő is. Akit kilenc testvére annyira utál, hogy a tavaly őszi kongresszusi választásokon 9 testvére inkább a demokrata ellenfele kampányfilmjeiben szerepelt.
De ez csak a Gosar-jéghegy csúcsa, a mélyben sokkal durvább dolgok rejtőznek. Például:
  • Gosar bojkottálta Ferenc pápa kongresszusi beszédét, tiltakozásul amiatt, hogy a pápa hisz a klímaváltozásban, ami szerinte csak áltudományos humbug.
  • A republikánus állította, hogy a charlottesville-i neonáci tüntetést az amerikai baloldal és Soros szervezte, hogy lejárassák Trumpot.