sztrájk;béremelés;Hankook;

Béremelést jelentett be a Hankook

A vállalat átlagosan 13,6 százalékos alapbéremelést hajt végre.

A Hankook Tire Magyarország Kft. szerdán bejelentette, hogy 2019-ben átlagosan 13,6 százalékos alapbéremelést hajt végre. A béremelés visszamenőleges hatályú, 2019. január 1-jétől lép életbe, az emelés összegét március 7-én kifizetik a dolgozóknak – derül ki a Hankook közleményéből.

A juttatási csomagnak továbbra is része a jelenléti bónusz, a teljesítményhez kötött bónusz, az ingyenes buszjáratok, valamint a szintén ingyenes, igényes munkásszállás elérhetősége is” – teszik hozzá.

Azt írják, hogy a Hankook Tire Magyarország Kft. elkötelezett a munkavállalói elégedettség folyamatos fejlesztése mellett, emiatt különösen fontosnak tartotta, hogy a 2019-es béremelést az eddigi gyakorlatától eltérően korábban hajtsa végre.

Mivel a rácalmási gyáregység egy több ezer főt foglalkoztató nemzetközi cégcsoport része, egy ilyen döntés minden esetben hosszú folyamat eredménye. A béremelés kidolgozásánál a vállalat figyelembe vette a munkavállalók véleményét, a piaci helyzetet, valamint az Üzemi Tanács javaslatait” – olvasható a közleményben.

Figyelmeztető sztrájk

A vállalat dunaújvárosi gyárában ma hajnalban, 5 és 7 óra között tartottak figyelmeztető sztrájkot. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) közölte: több mint ezer ember nem dolgozott, elsötétültek a képernyők, nem folyt érdemi termelés.

A szakszervezet 18 százalékos alapbér-fejlesztést követelt, ezen kívül a besorolási rendszer és az elkötelezettségi bónuszrendszer átalakítását, jubileumi kifizetést, 13. havi bónuszt, a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára pedig 5 százalékos pótlékot is szeretett volna elérni.