Szombathely után Egerben is teljes az összefogás

Publikálás dátuma
2019.03.06. 12:28

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Mirkóczki Ádám lesz az ellenzék polgármesterjelöltje.
Az Egri Ügyek értesülései szerint szerda kora délután sajtótájékoztatón jelentik be, hogy Mirkóczki Ádám, jelenlegi jobbikos országgyűlési képviselő lesz az ellenzék polgármesterjelöltje Egerben. A portál azt írja, a politikus nem a Jobbik, hanem egy új, nemrég bejegyzett szervezet, az Egységben a Városért Egyesület (EVE) színeiben indul majd. Információik szerint az ellenzéknek arról is sikerült Egerben megállapodnia, hogy a hevesi megyeszékhelyen az EVE zászlója alatt az egyéni választókerületekben is csak egy jelöltet indítanak majd az őszi önkormányzati választásokon. Azt írják, hogy „az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP és a Momentum egri szervezete közötti megállapodás alapján a közeljövőben hozzák nyilvánosságra, hogy mely egyéni körzetekben kik lesznek a jelöltjeik, akik között jelenlegi önkormányzati képviselők, a pártok más jelöltjei és függetlenek is vannak”. Mirkóczki az Indexnek megerősítette az indulását és az ellenzéki összefogást. Az országban elsőként Szombathelyen kötött megállapodást az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum arról, hogy közösen indítanak jelölteket az őszi önkormányzati választáson. A közös ellenzéki polgármester-jelölt az MSZP-s Nemény András lesz.

Mirkóczki egy csapásra favorit lehet

A legutóbbi, 2014-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP színeiben induló Habis László 38,3%-os eredménnyel nyerte az egri polgármester-választást, Mirkóczki Ádám akkor 26%-kal a második helyen végzett. Mivel öt éve a baloldali összefogás (DK-Együtt-MSZP) színeiben induló Dr. Szalóczi Géza 19%-ot, az LMP-s Csarnó Ákos pedig 4,4%-ot kapott, így ha ezek a pártok most tényleg beállnak mögé, a Jobbik képviselője meglehetősen jó esélyekkel várhatja az őszi voksolást - még akkor is, ha a "kockáspapír-módszer" nem feltétlenül válik be teljesen, azaz lesz némi lemorzsolódás ahhoz képest, mint ha csak összeadnánk az őt támogató pártok számait.

Szerző
Frissítve: 2019.03.06. 12:40

Csellel fogták el a korrupcióval gyanúsított lébényi rendőröket

Publikálás dátuma
2019.03.06. 12:14
Rendőrautók a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség előtt 2019. február 26-án, mikor 18 rendőrt vettek őrizetbe
Fotó: Krizsán Csaba / MTI
A rendőrök mindegyike egy helyen tartózkodott, sok más társukkal együtt továbbképzésre rendelték be őket Győrbe.
Ahogy arról mi is beszámoltunk, múlt kedden 18 rendőrre csaptak le Győr-Moson-Sopron megyében, akik a gyanú szerint az M1-es autópályán ellátott szolgálatuk alatt „zsebbe dolgoztak”, azaz némi készpénzért cserébe nem büntették a szabálysértőket. Az akkor megtartott házkutatások során több mint tízezer euró készpénz került elő. A Kisalföld később azt írta: a rendőröket múlt csütörtökön hatos csoportokban, bilincsben szállították a Győri Törvényszékre. A megyei portál most új információkról számol be: a cikk szerint a múlt keddi akciót gondos előkészítés előzte meg. Úgy tudják, a rendőrök mindegyike egy helyen tartózkodott, továbbképzésre rendelték be őket Győrbe, sok más társukkal együtt. Aki jelen volt, azt mondta, a belső csengő sokukban megszólalt, amikor a szolgálati fegyvereket le kellett adni a rendőrség épületében. Az előadás elkezdődött, kinyílt az ajtó, és a TEK-esekkel együtt megjelentek a katonai ügyészség emberei. Egyenként szólították a lébényieket, s vitték is őket kihallgatni. Az elfogás részleteivel kapcsolatban a portál megkereste a Központi Nyomozó Ügyészséget, ahol Kovács Katalin helyettes szóvivő a „büntetőeljárás eredményességére” nem árult el részleteket. Arra viszont válaszolt, hogy „a gyanúsítottak beosztotti állománykategóriába tartoznak, tiszti rendfokozatú nincs köztük.”  A Kisalföld információi szerint a lébényi alosztály irányításáért felelős parancsnok – és állítólag a helyettese is – az akció után kérte a beosztásából való felmentését (ahogy korábban már megírták, ők ketten nem keveredtek gyanúba, a húszfős állományból ezért tartóztattak le 18-at). A portál kedd délelőtt üres parkolót, zárt ajtót talált a lébényi őrsnél.
Szerző

Távozik a TV2 hírigazgató-helyettese

Publikálás dátuma
2019.03.06. 11:50

Fotó: Marjai János / MTI
Tóth Tamás Antal korábbi vállalkozását kényszertörléssel szüntette meg a bíróság, cége adótartozást hátrahagyva szűnt meg. Nem tudni, miért távozik pozíciójából.
Tóth Tamás Antal, a TV2 Tények című műsorának hírigazgató-helyettese a mai nappal távozik pozíciójából – írja a media1.hu. A TV2 Média Csoport Tóth Tamás Antal távozása kapcsán kiadott, szűkszavú, mindössze két mondatos közleményébe a távozást közlő tényen kívül annyi fért még bele, hogy köszöni a hírigazgatóság az eddigi munkáját és további sikereket kíván. Azt egyelőre nem tudni, ki veszi át Tóth Tamás Antal feladatait. A media1.hu felidézi: Tóth Tamás Antal a közmédiától érkezett a TV2-höz 2017 tavaszán. Az MTVA-tól azután kellett mennie, hogy kiderült, egy korábbi vállalkozását kényszertörléssel szüntette meg a bíróság, Tóth Tamás Antal cége pedig adótartozást hátrahagyva szűnt meg. Tóth Tamás Antalt a bíróság emiatt 5 évre eltiltotta a cégvezetéstől. A TV2 egyébként kinevezésekor közölte, tudtak Tóth Tamás Antal ügyeiről, de azt nem tartották problémásnak az új feladatkör szempontjából.
Szerző
Témák
TV2 bíróság