Mirkóczki Ádám;Jobbik;

2019-03-06 12:28:22

Szombathely után Egerben is teljes az összefogás

Mirkóczki Ádám lesz az ellenzék polgármesterjelöltje.

Az Egri Ügyek értesülései szerint szerda kora délután sajtótájékoztatón jelentik be, hogy Mirkóczki Ádám, jelenlegi jobbikos országgyűlési képviselő lesz az ellenzék polgármesterjelöltje Egerben. A portál azt írja, a politikus nem a Jobbik, hanem egy új, nemrég bejegyzett szervezet, az Egységben a Városért Egyesület (EVE) színeiben indul majd.

Információik szerint az ellenzéknek arról is sikerült Egerben megállapodnia, hogy a hevesi megyeszékhelyen az EVE zászlója alatt az egyéni választókerületekben is csak egy jelöltet indítanak majd az őszi önkormányzati választásokon. Azt írják, hogy „az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP és a Momentum egri szervezete közötti megállapodás alapján a közeljövőben hozzák nyilvánosságra, hogy mely egyéni körzetekben kik lesznek a jelöltjeik, akik között jelenlegi önkormányzati képviselők, a pártok más jelöltjei és függetlenek is vannak”.

Mirkóczki az Indexnek megerősítette az indulását és az ellenzéki összefogást.

Az országban elsőként Szombathelyen kötött megállapodást az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum arról, hogy közösen indítanak jelölteket az őszi önkormányzati választáson. A közös ellenzéki polgármester-jelölt az MSZP-s Nemény András lesz.