labdarúgás;új Puskás Ferenc Stadion;

2019-03-07 11:50:00

EURO 2020: parkolók a sportarénánál

Jelentősen megkönnyít az autósok helyzetét, hogy az eddig nyilvánosan kommunikált 500 mellett további 1190 parkolóhely áll majd rendelkezésükre a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság (Eb) budapesti mérkőzései idején.

Lak Tibor, a Papp László Budapest Sportaréna cég- és pénzügyi vezetője a Népszava érdeklődésére azt a tájékoztatást adta, hogy a létesítmény hónapok óta egyeztet a Magyar Labdarúgó-szövetséggel a parkolási helyzetről. A kontinenstorna csoportmeccsei jövőre június 16-án, 20-án és 24-én lesznek, a nyolcaddöntőre pedig 28-án kerül sor. A Sportaréna úgy alakítja a jövő évi programtervét, hogy ezeken a napokon nem lesz rendezvény az épületben, a parkolókat pedig megnyitják az Eb mérkőzéseire érkező drukkerek számára. 

Mint ismert, az idén novemberben átadni tervezett új Puskás Ferenc Stadion köré nem alakítottak ki külön parkolóhelyeket, azzal az indoklással, hogy így költségeket lehet megtakarítani, illetve van körülbelül ötszáz autónak hely a környéken. 

A 2020-as Eb mérkőzéseinek rendezésére jelentkezőknek pályázati anyagukban vállalni kellett, hogy olyan parkolási lehetőséget biztosítanak az autósok számára, ahonnan a találkozók helyszíne kevesebb mint harminc perc gyaloglással elérhető. A Papp László Budapest Sportaréna parkolói megfelelnek ennek a feltételnek.