MSZP;EP-választás;önkormányzati választások;kampány;

2019-03-07 13:43:38

Tóth Bertalan: Orbán egy olyan közösséget szervez, ami a magyaroknak is árt

A szocialista párt elnöksége a mai naptól kezdve egészen az őszi önkormányzati választások végéig elrendelte a kampányidőszakot. Elindult a szavazatszámláló-bizottsági tagok toborzása is.

"Orbán Viktor egy olyan közösséget szervez, amely minden európai ember, köztük a magyarok életét is negatív irányban befolyásolná" - mondta ma kora délutáni sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan. Az MSZP elnöke ezzel arra utalt, hogy miközben a Fidesz Európai Néppártból való kizárása továbbra is a benne van  a pakliban, a hírek szerint a magyar kormányfő a populista, szélsőjobboldali erőkben keresi az új szövetségeit.

A mostani esemény apropója egyébként az volt, hogy ülésezett a szocialista párt elnöksége, amely a mai naptól kezdve egészen az őszi önkormányzati választások végéig elrendelte a kampányidőszakot. Létrejött egy bizottság, amely el is kezdi a kampány szervezését. "Mostantól az összes politikusunk a párt egységéért fog küzdeni.

A sajtótájékoztatón ott volt az MSZP EP-listájára 4. helyen felkerült Tüttő Kata is, aki arról beszélt, a kormány által kihelyezett, tájékoztató kampánynak álcázott propagandahirdetéseket ők amolyan "közös felületnek" tekintik, éppen ezért már fel is tettek 3 kérdést, amit tényleg "joga van tudni" mindenkinek, és amik a plakátokra helyezhetők:

Tüttő szerint egyébként a Fidesz most még csak a szélsőjobboldalra sodródik át, de idővel az ország Európai Unióban maradása is kérdésessé válhat. A választás ezért, mint mondta, arról is szól, hogy az EU tagjai maradjunk.

A teljes sajtótájékoztató az alábbi videóban tekinthető meg: