Egy 19 éves férfit gyanúsítanak a szekszárdi kislány meggyilkolásával

Publikálás dátuma
2019.03.10. 10:59

Fotó: police.hu
Részleges beismerővallomást tett a 6 éves gyerek gyilkosságának napján elfogott fiatal.
Egy 19 éves, szekszárdi férfit gyanúsít a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság annak a hatéves kislánynak a megölésével, akinek holttestét a Séd patak medrében találták meg pénteken - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője vasárnap Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
Csorba Szilárd elmondta: a gyilkosság napján őrizetbe vett férfi részleges beismerő vallomást tett. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását - fűzte hozzá.
A férfit 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják, amely 10-től 20 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Csorba azt is elmondta, a bűncselekmény kiemelkedő súlya miatt
a szekszárdi rendőrkapitány a gyilkosság helyszínének tágabb környezetében 24 órás rendőri jelenlétet rendelt el a közrend fenntartása érdekében.

Az osztályvezető a nyomozás érdekire hivatkozva sem az emberölés körülményeiről, sem az indítékról nem nyilatkozott, azt sem erősítette meg, hogy a férfi rokona volt az áldozatnak. Újságírói kérdésre, miszerint felmerült-e szexuális indíték, annyit mondott, szakértők bevonásával folytatják az eljárást.
A szekszárdi Tolnatáj televízió pénteki beszámolójában a hozzátartozók azt mondták, hogy az elkövető a kislány büntetett előéletű, droghasználó unokatestvére, és a gyermeket koponyasérüléssel, lemeztelenítve találták meg.
Frissítve: 2019.03.10. 11:53

Véres kutyaviadalokat szerveztek egy mohácsi vágóhídon, aztán rajtuk ütött a TEK

Publikálás dátuma
2019.03.10. 09:05
Rajtaütés a mohácsi állatviadal helyszínén
Fotó: police.hu /TEK
Ellátás nélkül elpusztultak volna a kutyák, egymásnak olyan súlyos sérülések okozására kényszerítették őket.
A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a három állatviadalokat szervező férfi az ügyében, írja honlapján a rendőrség. Tiltott állatviadal szervezése, valamint állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoztak ellenük, ők ugyanis
kutyaviadalokat szerveztek egy mohácsi vágóhídon.

Az viadal során a kutyák olyan mértékben sérültek meg, hogy ellátás nélkül elpusztultak volna, illetve a keletkezett sérülések különös szenvedésüket okozták a hatóságok megállapítása szerint.
Tavaly júliusban kapcsolták le a viadal szervezőit: a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei ütöttek rajtuk. A rendőrök három férfit gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével, a két épp harcoló kutya gazdáját – egy 44 éves mohácsi és egy 36 éves bácsalmási férfit –, valamint egy 45 éves őcsényi férfit, aki a viadal bírája volt.
A történtekkel a továbbiakban az ügyészség foglalkozik.
Szerző

Tragédia! Ötéves kislányt öltek meg Szekszárdon

Publikálás dátuma
2019.03.09. 11:47

Fotó: police.hu
A Tolna megyei rendőrök egy helyi férfit őrizetbe vettek.
Március 8-án, az esti órákban érkezett a bejelentés, hogy egy gyermek délután eltűnt otthonából - tájékoztat honlapján a rendőrség. A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai nagy erőkkel a keresésére indultak, és fél órán belül Szekszárdon a Patak utca mögötti Séd patak medrében megtalálták az eltűnt személyt, akinek életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni. Az eset kapcsán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rövid időn belül előállítottak egy szekszárdi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki, és őrizetbe is vettek. Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-kapitányság tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt indított nyomozást. 
Tolnatáj Televízió úgy tudja, hogy az áldozat egy ötéves kislány, akit a helyiek szerint saját unokatestvére ölhetett meg. A rendőrségi helyszínelésről egy videót is közzétettek: 
Szerző
Frissítve: 2019.03.09. 11:51