Megmászta a Himaláját egy kóbor kutya

Publikálás dátuma
2019.03.12. 10:10

Fotó: Facebook/Don Wargowsky
Megkedvelt egy hegymászót, ezért a csapata mellé szegődve „felsétált” a Himalájára egy kóbor kutya.
A csapatvezető, Don Wargowsky bevallása szerint szerencsét hozott nekik az a keverékkutya, amely melléjük szegődött a Himalája megmászásakor. A serpák eleinte „csak” hagyták, hogy az állat is velük tartson, de később már nekik is tetszett az állat kitartása – írta a Daily Mail alapján a Szeretlek Magyarország
A háromhetes expedíción a veszélyesebb részeken az ebre is biztonsági kötelet kötöttek, sőt fogadott gazdája a sátrába is beengedte, mert féltette a hidegben. 
A hegymászócsapat és a Mera névre keresztelt, vélhetően rekorder kutya a 7130 méteres Baruntse-csúcsig jutott. Az állatot a túra után az egyik serpa fogadta be.
Szerző
Témák
Himalája kutya

Szemétszedős kihívás hódít a közösségi oldalakon

Publikálás dátuma
2019.03.11. 19:19
Illusztráció
Fotó: Cultura/Frank and Helena / AFP
Szemétszedés előtti és utáni képpel lehet részt venni a világszerte hódító, #TrashChallenge elnevezésű kihívásban.
Takarítás előtt és utáni fénykép posztolása a feladat a #TrashChallenge elnevezésű internetes kihívásban. Az akcióhoz bárki csatlakozhat, ha tengerparton, utcán, erdőn, mezőn hajlandó szemetet szedni, majd a két képet a #trashchallenge hashtaggel valamelyik közösségi oldalra elhelyezni – írta a Szeretlek Magyarország.
Magyarországon hétfőn kezdődik a TeSzedd! akció, amelyre idén majdnem 240 ezren jelentkeztek. A Fenntarthatósági témahét ideje alatt rendezett eseményen a szervezők zsákokat és a gumikesztyűket is biztosítanak, valamint elszállítják az összeszedett szemetet.
Szerző

Videón, ahogy egy barátságosnak hitt kenguru megtámad egy siklóernyőst

Publikálás dátuma
2019.03.11. 12:12
Illusztráció
Fotó: Nicolas-Alain Petit / Biosphoto / AFP
Két érdeklődő kenguru is odarohant a siklóernyőjével földet érő férfihez Ausztráliában. Az egyik egészen közel is ugrált, de nem barátkozni akart.
Szinte a landolása utáni pillanatban két felé siető kengurura lett figyelmes egy ausztrál siklórnyős – írta a Szeretlek Magyarország. A férfi először azt hitte, az őt egészen megközelítő egyik állat barátkozni akar, de, mint mondta, kétszer is megtámadta. 
"A landolásra koncentráltam, ezért észre sem vettem a kengurut, amíg oda nem ért. Ahogy felém jött, azt hittem, barátságos lesz, ezért meg is kérdeztem tőle, hogy mi a helyzet, Skip. De ezután kétszer is megtámadott."

Az esetet, amelyet mindannyian épségben megúsztak, az ejtőernyőre szerelt kamera fel is vette.
Szerző
Témák
kenguru
Frissítve: 2019.03.11. 13:10