Előfizetés

Újabb terelésekre kell számítani az M1-esen

Népszava-MTI információ
Publikálás dátuma
2019.03.12. 14:59
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A sztráda M15-ösre vezető ágán csomópontot építenek. A forgalmirend-változás hat hétig lesz érvényben.
Csütörtöktől újabb terelésekre kell számítani az M1-es autópálya M15-ösre vezető ágán a csomópont építése miatt - közölte a Magyar Közút kedden az MTI-vel. Az építés miatt lezárják a csomópontot, ezért az M1-esen Budapest felől érkezők az M15 autóútra Rajka felé nem fognak tudni kihajtani. A közlekedőknek Hegyeshalom felé az autópálya két kilométerrel későbbi, 168. csomópontjában kell letérniük, majd a 101-es út hegyeshalmi csomópontján keresztül érhetik el a gyorsforgalmi utat.

A terelőutat sárga táblák jelzik. Az átterelt szakaszon is 1+1 sáv áll rendelkezésre, de előzési tilalmat és 60 km/h-s sebességkorlátozást vezetnek be. A forgalmirend-változás hat hétig lesz érvényben.

Az M15-öst kétszer kétsávossá fejlesztik 14,5 kilométeren, a meglévő bal pálya megújul, és felépül mellé a hiányzó jobb pálya is.

A letakart plakátokon üzent Webernek a Momentum

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.12. 14:34

Fotó: Facebook/Momentum
„Egy nappal ezelőtt itt gyűlöletpropaganda volt” – írták a ferihegyi gyorsforgalmi út mentén.
A Manfred Weber látogatásának napján eltakart kormányplakátoknál akciózott kedden a Momentum. A Mérce videójából kiderül: a párt angol nyelvű üzeneteket fújt festékszóróval a plakátok helyére – így például „Itt Juncker volt” és „Egy nappal ezelőtt itt gyűlöletpropaganda volt” feliratok kerültek fel. Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja a helyszínen elmondta: bíznak benne, hogy Weber hazafelé menet látja majd a feliratokat, valamint „lesz következménye annak a gyűlöletkampánynak, ami az országban zajlik”.
Hajnal Miklós arról is beszélt: szerinte azzal, hogy a plakátokat letakarták, a kormány gyakorlatilag bevallotta, szégyelli a plakátkampányt,
„szégyelli Manfred Weber előtt megmutatni ezeket a plakátokat”.

„Pontosan tudjuk, hogy továbbra is folytatják a gyűlöletkampányt, pontosan tudjuk, hogy ezeknek a helyére jövő héten, vagy az azutáni héten megint vissza fognak kerülni” a plakátok – tette hozzá. Hajnal Miklós közölte:
„ez a kormány ma meghunyászkodott a saját pártcsaládjának a vezetője előtt.”

Az MSZP korábban a közösségi oldalán számolt be arról, hogy „meghekkeltek” egy plakátot: hogy Weber „ízelítőt kapjon a magyar valóságból”, Juncker arcképe helyére az övét illesztették a szocialisták, illetve a „Welcome to Orbanistan” feliratot is felragasztották a plakátra. Weber várható útvonalán, a ferihegyi reptérről a városba vezető gyorsforgalmi út mentén viszont már kedd hajnalra letakarták a Juncker-plakátokat. Erről itt írtunk bővebben.

Mályvacukros süteményt hív vissza az Ikea

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.12. 14:15

Fotó: IKEA
A termék összetevői között nincs egyértelműen feltüntetve a tej, mint allergén.
Az Ikea visszahívja a 180 grammos csomagolásban kapható Sötsak Skumtopp puha mályvacukor-süteményt, mert az összetevők között nincs egyértelműen feltüntetve a tej, mint allergén – közölte a honlapján a lakberendezési áruházlánc. A tejre vagy tejösszetevőkre allergiás vagy intoleráns fogyasztóknak azt javasolják, hogy a termékeket vigyék vissza a legközelebbi Ikeába, ahol visszatérítik a termék teljes vételárát. A termékvisszavételhez nem szükséges nyugta. „A termék savóport tartalmaz, mely tej eredetű, így a tejre vagy tejösszetevőkre allergiás vagy intoleráns személyek esetében a fogyasztása esetleges egészségügyi kockázatot jelenthet. Habár a savópor szerepel az összetevők között, a tej sajnos nincs külön feltüntetve” – olvasható a közleményben. Az áruházlánc hozzáteszi: azok, akik nem szenvednek tej- vagy tejösszetevő allergiában vagy intoleranciában, biztonsággal fogyaszthatják a terméket. A termékvisszahívás a 2019-03-12 és 2019-05-18 közötti lejárati dátummal megjelölt süteményeket érinti.