A letakart plakátokon üzent Webernek a Momentum

Publikálás dátuma
2019.03.12. 14:34

Fotó: Facebook/Momentum
„Egy nappal ezelőtt itt gyűlöletpropaganda volt” – írták a ferihegyi gyorsforgalmi út mentén.
A Manfred Weber látogatásának napján eltakart kormányplakátoknál akciózott kedden a Momentum. A Mérce videójából kiderül: a párt angol nyelvű üzeneteket fújt festékszóróval a plakátok helyére – így például „Itt Juncker volt” és „Egy nappal ezelőtt itt gyűlöletpropaganda volt” feliratok kerültek fel. Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja a helyszínen elmondta: bíznak benne, hogy Weber hazafelé menet látja majd a feliratokat, valamint „lesz következménye annak a gyűlöletkampánynak, ami az országban zajlik”.
Hajnal Miklós arról is beszélt: szerinte azzal, hogy a plakátokat letakarták, a kormány gyakorlatilag bevallotta, szégyelli a plakátkampányt,
„szégyelli Manfred Weber előtt megmutatni ezeket a plakátokat”.

„Pontosan tudjuk, hogy továbbra is folytatják a gyűlöletkampányt, pontosan tudjuk, hogy ezeknek a helyére jövő héten, vagy az azutáni héten megint vissza fognak kerülni” a plakátok – tette hozzá. Hajnal Miklós közölte:
„ez a kormány ma meghunyászkodott a saját pártcsaládjának a vezetője előtt.”

Az MSZP korábban a közösségi oldalán számolt be arról, hogy „meghekkeltek” egy plakátot: hogy Weber „ízelítőt kapjon a magyar valóságból”, Juncker arcképe helyére az övét illesztették a szocialisták, illetve a „Welcome to Orbanistan” feliratot is felragasztották a plakátra. Weber várható útvonalán, a ferihegyi reptérről a városba vezető gyorsforgalmi út mentén viszont már kedd hajnalra letakarták a Juncker-plakátokat. Erről itt írtunk bővebben.
Szerző
Frissítve: 2019.03.12. 14:55

Mályvacukros süteményt hív vissza az Ikea

Publikálás dátuma
2019.03.12. 14:15

Fotó: IKEA
A termék összetevői között nincs egyértelműen feltüntetve a tej, mint allergén.
Az Ikea visszahívja a 180 grammos csomagolásban kapható Sötsak Skumtopp puha mályvacukor-süteményt, mert az összetevők között nincs egyértelműen feltüntetve a tej, mint allergén – közölte a honlapján a lakberendezési áruházlánc. A tejre vagy tejösszetevőkre allergiás vagy intoleráns fogyasztóknak azt javasolják, hogy a termékeket vigyék vissza a legközelebbi Ikeába, ahol visszatérítik a termék teljes vételárát. A termékvisszavételhez nem szükséges nyugta. „A termék savóport tartalmaz, mely tej eredetű, így a tejre vagy tejösszetevőkre allergiás vagy intoleráns személyek esetében a fogyasztása esetleges egészségügyi kockázatot jelenthet. Habár a savópor szerepel az összetevők között, a tej sajnos nincs külön feltüntetve” – olvasható a közleményben. Az áruházlánc hozzáteszi: azok, akik nem szenvednek tej- vagy tejösszetevő allergiában vagy intoleranciában, biztonsággal fogyaszthatják a terméket. A termékvisszahívás a 2019-03-12 és 2019-05-18 közötti lejárati dátummal megjelölt süteményeket érinti.
Szerző

Péntektől a tavaszi menetrend szerint jár a balatoni komp

Publikálás dátuma
2019.03.12. 14:13

Fotó: Jarba / Wikimedia Commons
Ha a nagy forgalom miatt szükséges, sűrűbben indít járatokat a hajózási társaság.
A Szántód és Tihany között közlekedő komp március 15-től már a tavaszi menetrend szerint, sűrűbben és tovább jár – közölte Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel kedden. A téli időszakban óránként közlekedő balatoni komp péntektől 40 percenként indul: Szántódról 6 óra 40 perc és 18 óra 40 perc között, Tihanyból 7 óra és 19 óra között jár. A menetidő 8 perc. Ha a nagy forgalom miatt szükséges, sűrűbben indít járatokat a hajózási társaság – tájékoztatott a vezérigazgató.
Szerző
Témák
Balaton komp