Távcsöves puskával lőtte le szomszédját egy részeg fegyverrajongó

Publikálás dátuma
2019.03.13 13:56

Fotó: police.hu
Ahogy egyre részegebb lett, egyre jobban bántotta a 41 éves férfit, hogy nem akar vele beszélgetni a szomszéd ház felújításán dolgozó ismerőse. Előbb ütött, aztán lőtt, most pedig készülhet a fegyházra.
A vádlott négy vadászpuskát tartott engedéllyel, de nem ezek egyikével követte el a bűntényt. Illegálisan megszerzett egy távcsöves kispuskát is, amelyet felszerelt egy házilagos készítésű hangtompítóval. Ezzel lőtte le szomszédját, derül ki az ügyészség közleményéből. A kispuskához közel 1300 darab lőszert is vett engedély nélkül, amelyeket a szülei szomszédságában lévő lakóházának tetőterében, egy falvájatban rejtegetett. A vádlott szenvedélyesen gyűjtötte a hadi ereklyéket, így tiltott módon a birtokába jutott egy robbanóanyaggal szerelt páncéltörő lövedéknek is.
A kevés híján végzetes lövés még tavaly júniusban dördült el. A 36 éves sértett a barátjával dolgozott a vádlott szüleinek háza melletti ingatlanon, amit éppen felújítottak. Mindkettejüket régebb óta ismerte a férfi, a sértettel baráti kapcsolatban állt.
A délelőtt folyamán a már ittas vádlott többször átment hozzájuk, beszélgetést kezdeményezett velük, de nem voltak rá kíváncsiak, és legalább négyszer elküldték, hogy hagyja őket dolgozni.
Ő ezen megsértődött, egyszer meg is ütötte a létrán dolgozó sértettet. Folyamatosan hergelte magát, míg végül délután negyed 2 körül - amikorra súlyosan leittasodott - magához vette a kispuskát, betárazta, kiment a saját udvarára és nagyjából 30 méterről egy célzott lövést adott le a melléképület padlásfeljárójánál dolgozó, számára jól látható sértett felsőtestére, aki a lövés erejétől a padlástérbe zuhant.
A lövés a sértettet a mellkasának jobb oldalán, a szegycsontja mellett találta el, roncsolta több szervét és közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett. Életmentő műtét nélkül nem élte volna túl az esetet.
A vádlottal szemben az ügyészség halmazati büntetésül fegyház fokozatú szabadságvesztés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott, egyben indítványt tett a vádlott letartóztatásának fenntartására. A vád: emberölés bűntettének kísérlete, robbanóanyaggal visszaélés bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette.
Frissítve: 2019.03.13 13:58

Haláleset miatt kényszerült leszállni a repülő Budapesten

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:10
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Az idős török utast már nem sikerült újraéleszteni.
Egy idős török utas halála miatt megszakította útját egy Frankfurtból Isztambulba tartó török utasszállító gép szombat délután Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője. Dávid Ferenc, az AMS (Airport Medical Service) repülőtéri egészségügyi szolgálat vezetője elmondta, a Turkish Airlines gépének személyzete Magyarország légterébe érve jelezte, hogy egészségügyi vészhelyzet áll fenn a fedélzeten. A gép személyzete már a leszállás előtt megkezdte a 85 éves török utas újraélesztését, amelyhez landolás után a repülőtéri egészségügyi szolgálat munkatársai is csatlakoztak. Az újraélesztés sikertelen volt.
Szerző

Parkolóban fogták el a heroindílereket Zuglóban (videó)

Publikálás dátuma
2019.03.23 18:48

Fotó: police.hu
Két feltételezett kereskedőt és három fogyasztót kaptak el a rendőrök, a házkutatás során közel fél kiló került elő a kemény drogból.
Rendőrségi rajtaütés zajlott a hét elején Zuglóban: a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer ellenes nyomozói március 18-án fogtak el két, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit, akik a nyomozás adatai szerint három hónapon át adtak el egy helyi parkolóban heroint vevőkörüknek.
Az egyik feltételezett dílert parkolóban érték tetten, társát a közelben rángatták ki autójából. Az elfogás után a két férfi zuglói és óbudai lakásában és egy garázsban is házkutatást tartottak. A nyomozók kábítószer-kereső kutya segítségével összesen 450 gramm heroint, 11 darab kábítószergyanús tablettát, azok fogyasztásához használható eszközöket, több mint két millió forint készpénzt találtak és foglaltak le – a megtalált heroin feketepiaci értéke elérheti az 5,4 millió forintot is.
A párost kábítószer-kereskedelem gyanújával, vevőiket a drog birtoklása miatt gyanúsították meg. A feltételezett kereskedőket őrizetbe vették, majd bírósági jóváhagyással letartóztatásba kerültek, írja a police.hu.