Busz gázolt el egy gyereket Pesterzsébeten

Publikálás dátuma
2019.03.13 14:52
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az elgázolt, sérült gyereket kórházba kellett szállítani, a baleset miatt az érintett útvonalon közlekedő villamosok sem járnak.
Eddig tisztázatlan körülmények között egy busz ütött el egy gyereket szerda délután Pesterzsébeten Jókai Mór utca és Kossuth Lajos utca kereszteződésében. Az rendőrség információi szerint a gyermek súlyosan megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitté – a baleset torlódást okozhat a kereszteződésben.
A gázolásra a BKK is figyelmeztet Facebook-oldalán. Mint írják, a történtek miatt a 51-es és az 52-es villamos helyett összevont pótlóbusz közlekedik a Gubacsi út/Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között. A 66-os és a 148-as autóbusz pedig terelve közlekedik, nem érinti a Mártírok útja, a Szigligeti utca és a Mártírok útja/Határ út megállót.

Haláleset miatt kényszerült leszállni a repülő Budapesten

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:10
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Az idős török utast már nem sikerült újraéleszteni.
Egy idős török utas halála miatt megszakította útját egy Frankfurtból Isztambulba tartó török utasszállító gép szombat délután Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője. Dávid Ferenc, az AMS (Airport Medical Service) repülőtéri egészségügyi szolgálat vezetője elmondta, a Turkish Airlines gépének személyzete Magyarország légterébe érve jelezte, hogy egészségügyi vészhelyzet áll fenn a fedélzeten. A gép személyzete már a leszállás előtt megkezdte a 85 éves török utas újraélesztését, amelyhez landolás után a repülőtéri egészségügyi szolgálat munkatársai is csatlakoztak. Az újraélesztés sikertelen volt.
Szerző

Parkolóban fogták el a heroindílereket Zuglóban (videó)

Publikálás dátuma
2019.03.23 18:48

Fotó: police.hu
Két feltételezett kereskedőt és három fogyasztót kaptak el a rendőrök, a házkutatás során közel fél kiló került elő a kemény drogból.
Rendőrségi rajtaütés zajlott a hét elején Zuglóban: a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer ellenes nyomozói március 18-án fogtak el két, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit, akik a nyomozás adatai szerint három hónapon át adtak el egy helyi parkolóban heroint vevőkörüknek.
Az egyik feltételezett dílert parkolóban érték tetten, társát a közelben rángatták ki autójából. Az elfogás után a két férfi zuglói és óbudai lakásában és egy garázsban is házkutatást tartottak. A nyomozók kábítószer-kereső kutya segítségével összesen 450 gramm heroint, 11 darab kábítószergyanús tablettát, azok fogyasztásához használható eszközöket, több mint két millió forint készpénzt találtak és foglaltak le – a megtalált heroin feketepiaci értéke elérheti az 5,4 millió forintot is.
A párost kábítószer-kereskedelem gyanújával, vevőiket a drog birtoklása miatt gyanúsították meg. A feltételezett kereskedőket őrizetbe vették, majd bírósági jóváhagyással letartóztatásba kerültek, írja a police.hu.