Busz gázolt el egy gyereket Pesterzsébeten

Publikálás dátuma
2019.03.13. 14:52
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az elgázolt, sérült gyereket kórházba kellett szállítani, a baleset miatt az érintett útvonalon közlekedő villamosok sem járnak.
Eddig tisztázatlan körülmények között egy busz ütött el egy gyereket szerda délután Pesterzsébeten Jókai Mór utca és Kossuth Lajos utca kereszteződésében. Az rendőrség információi szerint a gyermek súlyosan megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitté – a baleset torlódást okozhat a kereszteződésben.
A gázolásra a BKK is figyelmeztet Facebook-oldalán. Mint írják, a történtek miatt a 51-es és az 52-es villamos helyett összevont pótlóbusz közlekedik a Gubacsi út/Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között. A 66-os és a 148-as autóbusz pedig terelve közlekedik, nem érinti a Mártírok útja, a Szigligeti utca és a Mártírok útja/Határ út megállót.
Szerző

Évtizedekre rács mögé kerülhetnek a borsodi lányt csoportosan megerőszakoló férfiak

Publikálás dátuma
2019.03.13. 14:22
Ide vonszolták először támadói az elkábított lányt.
Fotó: ugyeszseg.hu
Ezzel még nem került pont a 2017-es ügy végére: az együtt közel 60 év fegyházbüntetésre ítélt erőszaktevők fellebbeztek.
Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék, melyben csaknem hat évtizednyi szabadságvesztést szabott azzal a hét vádlottal szemben, akik 2017 nyarán egy Miskolchoz közeli településen herbálos cigarettával elkábítottak, majd egymás után mind, többször megerőszakolták 16 éves lányismerősüket.
Az ítélet szerint a vádlottak és a sértett valamennyien a Borsod megyei településen éltek, egymást korábbról ismerték. A támadás napján a lányt egy cigarettával kábították el. Miután ő elfogadta azt, néhány perc alatt elbódult, végtagjait még tudta mozgatni, de beszélni már nehezére esett. Ekkor egy romos házba kísérték őt, ahol ismét cigarettára gyújtottak. Egyikük ölelgetni kezdte a sértettet, aki igyekezett eltolni magától a férfit, de egyre erőtlenebbé vált, nem tudott védekezni. Ezt észlelve a két vádlott a kábult sértettel – annak akarata ellenére - többször szexuális cselekményeket végezett. Időközben a helyszínre érkezett a harmadik vádlott is, aki maga is szexuális cselekményre kényszerítette a lányt. Ezután újabb vádlott érkezett a házhoz, aki a sértettet átvitte egyik társa lakásába, ahová a többiek is követték őket. Időközben a sértett bódultsága csökkent, védekezett a vádlottakkal szemben, azonban a vádlottak egyike a száját befogta, a többiek lefogták és a házban tartózkodó öt vádlott ismét szexuálisan bántalmazta. A sértett a vádlottak cselekményei miatt testszerte horzsolásokat, zúzódásokat szenvedett.
Egy vádlott cselekményben való részvétele nem nyert bizonyítást, ezért őt a bíróság felmentette.
A bíróság a vádlottakat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek. A felnőttkorú vádlottak közül az egyiket 10 év, másikat 9 év 6 hónap, két vádlottat 9 év, további két vádlottat 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. A fiatalkorú vádlottal szemben 4 év szabadságvesztést szabott ki. Súlyosító körülmény volt a cselekmény brutális elkövetési módja és egyes vádlottak esetében a büntetett előélet. A bíróság a bűncselekményt beismerő vádlottak esetében utóbbit enyhítő körülményként értékelte.
Az ítélettel szemben a bűnösnek kimondott vádlottak és a védők fellebbeztek, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
Szerző
Frissítve: 2019.03.13. 14:41

Távcsöves puskával lőtte le szomszédját egy részeg fegyverrajongó

Publikálás dátuma
2019.03.13. 13:56

Fotó: police.hu
Ahogy egyre részegebb lett, egyre jobban bántotta a 41 éves férfit, hogy nem akar vele beszélgetni a szomszéd ház felújításán dolgozó ismerőse. Előbb ütött, aztán lőtt, most pedig készülhet a fegyházra.
A vádlott négy vadászpuskát tartott engedéllyel, de nem ezek egyikével követte el a bűntényt. Illegálisan megszerzett egy távcsöves kispuskát is, amelyet felszerelt egy házilagos készítésű hangtompítóval. Ezzel lőtte le szomszédját, derül ki az ügyészség közleményéből. A kispuskához közel 1300 darab lőszert is vett engedély nélkül, amelyeket a szülei szomszédságában lévő lakóházának tetőterében, egy falvájatban rejtegetett. A vádlott szenvedélyesen gyűjtötte a hadi ereklyéket, így tiltott módon a birtokába jutott egy robbanóanyaggal szerelt páncéltörő lövedéknek is.
A kevés híján végzetes lövés még tavaly júniusban dördült el. A 36 éves sértett a barátjával dolgozott a vádlott szüleinek háza melletti ingatlanon, amit éppen felújítottak. Mindkettejüket régebb óta ismerte a férfi, a sértettel baráti kapcsolatban állt.
A délelőtt folyamán a már ittas vádlott többször átment hozzájuk, beszélgetést kezdeményezett velük, de nem voltak rá kíváncsiak, és legalább négyszer elküldték, hogy hagyja őket dolgozni.

Ő ezen megsértődött, egyszer meg is ütötte a létrán dolgozó sértettet. Folyamatosan hergelte magát, míg végül délután negyed 2 körül - amikorra súlyosan leittasodott - magához vette a kispuskát, betárazta, kiment a saját udvarára és nagyjából 30 méterről egy célzott lövést adott le a melléképület padlásfeljárójánál dolgozó, számára jól látható sértett felsőtestére, aki a lövés erejétől a padlástérbe zuhant.
A lövés a sértettet a mellkasának jobb oldalán, a szegycsontja mellett találta el, roncsolta több szervét és közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett. Életmentő műtét nélkül nem élte volna túl az esetet.
A vádlottal szemben az ügyészség halmazati büntetésül fegyház fokozatú szabadságvesztés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott, egyben indítványt tett a vádlott letartóztatásának fenntartására. A vád: emberölés bűntettének kísérlete, robbanóanyaggal visszaélés bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette.
Szerző
Frissítve: 2019.03.13. 13:58