Évtizedekre rács mögé kerülhetnek a borsodi lányt csoportosan megerőszakoló férfiak

Publikálás dátuma
2019.03.13 14:22
Ide vonszolták először támadói az elkábított lányt.
Fotó: ugyeszseg.hu
Ezzel még nem került pont a 2017-es ügy végére: az együtt közel 60 év fegyházbüntetésre ítélt erőszaktevők fellebbeztek.
Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék, melyben csaknem hat évtizednyi szabadságvesztést szabott azzal a hét vádlottal szemben, akik 2017 nyarán egy Miskolchoz közeli településen herbálos cigarettával elkábítottak, majd egymás után mind, többször megerőszakolták 16 éves lányismerősüket.
Az ítélet szerint a vádlottak és a sértett valamennyien a Borsod megyei településen éltek, egymást korábbról ismerték. A támadás napján a lányt egy cigarettával kábították el. Miután ő elfogadta azt, néhány perc alatt elbódult, végtagjait még tudta mozgatni, de beszélni már nehezére esett. Ekkor egy romos házba kísérték őt, ahol ismét cigarettára gyújtottak. Egyikük ölelgetni kezdte a sértettet, aki igyekezett eltolni magától a férfit, de egyre erőtlenebbé vált, nem tudott védekezni. Ezt észlelve a két vádlott a kábult sértettel – annak akarata ellenére - többször szexuális cselekményeket végezett. Időközben a helyszínre érkezett a harmadik vádlott is, aki maga is szexuális cselekményre kényszerítette a lányt. Ezután újabb vádlott érkezett a házhoz, aki a sértettet átvitte egyik társa lakásába, ahová a többiek is követték őket. Időközben a sértett bódultsága csökkent, védekezett a vádlottakkal szemben, azonban a vádlottak egyike a száját befogta, a többiek lefogták és a házban tartózkodó öt vádlott ismét szexuálisan bántalmazta. A sértett a vádlottak cselekményei miatt testszerte horzsolásokat, zúzódásokat szenvedett.
Egy vádlott cselekményben való részvétele nem nyert bizonyítást, ezért őt a bíróság felmentette.
A bíróság a vádlottakat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek. A felnőttkorú vádlottak közül az egyiket 10 év, másikat 9 év 6 hónap, két vádlottat 9 év, további két vádlottat 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. A fiatalkorú vádlottal szemben 4 év szabadságvesztést szabott ki. Súlyosító körülmény volt a cselekmény brutális elkövetési módja és egyes vádlottak esetében a büntetett előélet. A bíróság a bűncselekményt beismerő vádlottak esetében utóbbit enyhítő körülményként értékelte.
Az ítélettel szemben a bűnösnek kimondott vádlottak és a védők fellebbeztek, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
Frissítve: 2019.03.13 14:41

Haláleset miatt kényszerült leszállni a repülő Budapesten

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:10
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Az idős török utast már nem sikerült újraéleszteni.
Egy idős török utas halála miatt megszakította útját egy Frankfurtból Isztambulba tartó török utasszállító gép szombat délután Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője. Dávid Ferenc, az AMS (Airport Medical Service) repülőtéri egészségügyi szolgálat vezetője elmondta, a Turkish Airlines gépének személyzete Magyarország légterébe érve jelezte, hogy egészségügyi vészhelyzet áll fenn a fedélzeten. A gép személyzete már a leszállás előtt megkezdte a 85 éves török utas újraélesztését, amelyhez landolás után a repülőtéri egészségügyi szolgálat munkatársai is csatlakoztak. Az újraélesztés sikertelen volt.
Szerző

Parkolóban fogták el a heroindílereket Zuglóban (videó)

Publikálás dátuma
2019.03.23 18:48

Fotó: police.hu
Két feltételezett kereskedőt és három fogyasztót kaptak el a rendőrök, a házkutatás során közel fél kiló került elő a kemény drogból.
Rendőrségi rajtaütés zajlott a hét elején Zuglóban: a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer ellenes nyomozói március 18-án fogtak el két, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit, akik a nyomozás adatai szerint három hónapon át adtak el egy helyi parkolóban heroint vevőkörüknek.
Az egyik feltételezett dílert parkolóban érték tetten, társát a közelben rángatták ki autójából. Az elfogás után a két férfi zuglói és óbudai lakásában és egy garázsban is házkutatást tartottak. A nyomozók kábítószer-kereső kutya segítségével összesen 450 gramm heroint, 11 darab kábítószergyanús tablettát, azok fogyasztásához használható eszközöket, több mint két millió forint készpénzt találtak és foglaltak le – a megtalált heroin feketepiaci értéke elérheti az 5,4 millió forintot is.
A párost kábítószer-kereskedelem gyanújával, vevőiket a drog birtoklása miatt gyanúsították meg. A feltételezett kereskedőket őrizetbe vették, majd bírósági jóváhagyással letartóztatásba kerültek, írja a police.hu.