Újabb három és fél év börtönre ítélték Trump volt kampánymenedzserét

Publikálás dátuma
2019.03.13. 18:36
Manafort és ügyvédje.
Fotó: MANDEL NGAN / AFP
Paul Manafortra - hacsak jó magaviselet miatt vagy egyéb okból nem kap kedvezményt - 7,5 év szabadságvesztés vár. Többek közt összeesküvés és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt ítélték el.
További 43 hónap börtönbüntetésre ítélték Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzserét, Paul Manafortot szerdán - közölte az MTI. Az egykori kampánymenedzser korábban már bűnösnek vallotta magát Washingtonban az Egyesült Államok elleni összeesküvés és tanúk manipulálásának kísérlete vádjában.

A 69 éves Paul Manafortot a múlt héten egy alexandriai bíróságon Virginia államban 47 hónap börtönbüntetésre ítélték banki- és adócsalásért, mert elrejtette azt a több millió dollárt, amit politikai tanácsadásért kapott Ukrajnában.
Az új ítélettel összesen 7,5 év szabadságvesztés vár Manafortra.

A hullámok hamar elérhetik a regnáló elnököt is, hiszen a mostani ítélet részben Robert Mueller nyomozásának eredménye, márpedig a korábbi FBI-igazgató vizsgálatának végső jelentése akár magának Trumpnak is okozhat kellemetlen perceket.
Frissítve: 2019.03.13. 18:37

Felmentették a nemi erőszakkal vádolt férfiakat, mert "túl csúnya" volt az áldozatuk

Publikálás dátuma
2019.03.13. 18:26
Illusztráció: Shutterstock
Az olasz bíróság ítéletének indoklása szerint a perui férfiak "Viking" gúnynéven mentették el a hölgy telefonszámát, úgyhogy már csak ezért sem valószínű, hogy vonzónak találták.
Még 2016-ban ítéltek börtönbüntetésre két perui férfit Olaszországban, mivel a vád szerint egy évvel korábban megerőszakolták egy 22 éves honfitársnőjüket - kezdi az ügy bemutatását a hvg.hu. Az anconai fellebbviteli bíróság azonban - egy már 2017-ben meghozott, de csak most nyilvánosságra került - másodfokú ítéletében felmentette a férfiakat, azzal az indoklással, hogy a vádlottak
"nem találhatták vonzónak a meglehetősen férfias kinézetű nőt".

A leírtak szerint mindezt többek közt az is bizonyítja, hogy a telefonjukban "Viking" gúnynéven tárolták a hölgy telefonszámát, ráadásul - így a hivatalos indoklás - a nő aktájában szereplő fénykép is alátámasztja, hogy "csúnya, maszkulin".

A fentiek miatt a bíróság nem találta szavahihetőnek az áldozatot, akit "rafinált perui nőként" aposztrofáltak, és aki
"talán maga rendezte meg a tivornyát, amelyen az állítólagos erőszak történt."

A CISL nevű olasz szakszervezet nőszervezetekkel együtt tüntetést tartott az anconai bíróság előtt a "gyalázatos" ítélet elleni tiltakozásul.

Az olasz legfelsőbb bíróság egyébként nemrég megsemmisítette az ítéletet, és az ügy újratárgyalását rendelte el egy perugiai bíróságon.
Szerző

Alig két órára van innen a világ legélhetőbb városa

Publikálás dátuma
2019.03.13. 18:20
Illusztráció
Fotó: Pixabay
Idén is Bécset ítélte a világ legélhetőbb nagyvárosának a külföldiek számára a Mercer tanácsadócég, amelynek ranglistáján Budapest - tavalyhoz hasonlóan - a 76. helyen szerepel.
Az 1,9 millió lakosú osztrák főváros tizedik éve áll a toplista élén megfizethető közszolgáltatásaival és lakhatási lehetőségeinek bőségével. A szerdán közzétett ranglista második helyén Zürich szerepel, a harmadikon München, az új-zélandi Auckland és a kanadai Vancouver osztozik, ami azt jelenti, hogy az első öt helyezett nem változott tavaly óta, leszámítva, hogy Vancouver az ötödik helyről a dobogó harmadik fokára lépett - írta a Híradó.hu.
A New York-i székhelyű Mercer cég 231 nagyvárost vizsgált meg az ott dolgozó külföldiek szempontjából tíz kategória 39 tényezőjét, köztük a politikai és társadalmi környezetet, a közszolgáltatásokat, a lakhatást, az egészségügyet, a szabadidős és sportlehetőségeket, az oktatást és a kulturális életet figyelembe véve.
Ázsiában a 25. helyen álló Szingapúr, Dél-Amerikában a 78. helyen szereplő Montevideo a térség listavezetője. A Közel-Keleten és Afrikában a 74. helyen álló Dubaj a legjobb. London Milánóval osztozik a 41. helyen. A tanácsadó cég honlapja szerint Budapest a 76. helyre került. A kelet-európai régió legélhetőbb öt városa között Prága (69.) és Ljubljana (74.) után a harmadik, Pozsonyt (80.) és Vilniust (81.) előzte meg.
Szerző