Előfizetés

A mentősöket kellett megmenteni Kecskeméten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.14. 07:30
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Késsel fenyegette egy zavart férfi a mentőszolgálat munkatársait, az életük múlhatott rajta, hogy arra járt egy rabszállító.
Egy fegyőr bátorságán múlt, hogy nem esett baja néhány mentőszolgálatos munkatársnak Kecskeméten: Bíró Tamás főtörzsőrmester szerda délután épp a megyei kórházba szállította az egyik rabot, amikor észrevette, hogy egy láthatóan zavart férfi késsel fenyegeti mentősöket. 
Bíró azonnal a bajba jutottak segítségére sietett: a késes férfi nekiugrott, de gumibotjával sikerült kiütnie a kezéből a fegyvert, majd földre vitte a támadót. Az eset során végül senki sem sérült meg, a helyszínre riasztott készenléti rendőrök pedig átvették az intézkedést a fegyőrtől - írja közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP)sajtóosztálya. 

Kislány-bugyival a fejükön buktak le a kunszentmiklósi betörők

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.13. 20:35
A betörésekhez használt bugyimaszk
Fotó: police.hu
A két férfi a gyanú szerint rendszeresen visszajárt rezet lopni egy helyi gyárba, az álcázásra egészen különös módot találtak.
Több mint három tonna rezet lophatott el a rendőrség gyanúja szerint két kunszentmiklósi férfi: december óta nyolc alkalommal vittek el fémet egy helyi gyárból, legalább 3,6 millió forint értékben. A betörésekről február 22-én az üzem egyik képviselője tett bejelentést, és már akkor feltételezték, hogy olyan tettesről vagy tettesekről lehet szó, aki otthonosan mozognak az ipari területen.
A régi és volt dolgozókat, valamint a gyár térfigyelő kameráinak felvételeit ellenőrizve, a rendőrség végül el is jutott a feltételezett elkövetőkhöz – egy 28 és egy 23 éves férfihez – akiket március 11-án, éppen lopás közben értek tetten. Az idősebbik gyanúsítottat még a helyszínen elkapták, társa órákkal később került rendőrkézre.
Mint kiderült, két betörő egészen furcsa módon álcázta magát: fejükre kislány alsóneműt húztak, amire szemréseket vágtak – a maszkká alakított ruhadarab a kamerák felvételein is feltűnt, a rajtaütés során pedig meg is találták egyiküknél. A nyomozás során a rendőrök eljutottak a vörösréz feltételezett felvásárlójához: a 41 éves dunavecsei lakost orgazdasággal, beszállítóit lopással gyanúsítják. Mindhármukat őrizetbe vették, várhatóan le is tartóztatják őket – derül ki a police.hu cikkéből.

Busz gázolt el egy gyereket Pesterzsébeten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.13. 14:52
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az elgázolt, sérült gyereket kórházba kellett szállítani, a baleset miatt az érintett útvonalon közlekedő villamosok sem járnak.
Eddig tisztázatlan körülmények között egy busz ütött el egy gyereket szerda délután Pesterzsébeten Jókai Mór utca és Kossuth Lajos utca kereszteződésében. Az rendőrség információi szerint a gyermek súlyosan megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitté – a baleset torlódást okozhat a kereszteződésben.
A gázolásra a BKK is figyelmeztet Facebook-oldalán. Mint írják, a történtek miatt a 51-es és az 52-es villamos helyett összevont pótlóbusz közlekedik a Gubacsi út/Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között. A 66-os és a 148-as autóbusz pedig terelve közlekedik, nem érinti a Mártírok útja, a Szigligeti utca és a Mártírok útja/Határ út megállót.