Gyalog indult Magyarország felé, nyomtalanul eltűnt a középkorú nő

Publikálás dátuma
2019.03.14. 13:49
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 42 éves sajószentpéteri asszony a határ menti Kraszna településen élt barátjával. Hat napja hazaindult, azóta sem látták.
Fényképes körözést adott ki a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Budai Miklósné eltűnése miatt: adataik szerint a nő egy éve egy, a román-magyar határon működő paprikafeldolgozó üzembe ment dolgozni. Itt megismerkedett egy román állampolgárságú férfival, akivel aztán  a romániai Kraszna településre költözött. Március 8-án tisztázatlan okok miatt gyalog indult haza lakásukról Magyarországra,  és útközben nyoma veszett.
Kraszna mintegy 64 kilométerre van a román-magyar határtól, és 200 kilométerre Sajószentpétertől

A nő azóta sem adott életjelet magáról, és a rendőrség kutatása is eredménytelen zárult. A kazincbarcikai kapitányság ezért a lakosság segítségét kéri megtalálásához.
A sajószentpéteri nő hat napja nyomtalanul eltűnt, a rendőrség is keresi
Fotó: Police.hu
Budai Miklósné 160 centiméter magas, vékony testalkatú, haja fekete színű, szája jobb oldalán kör alakú anyajegy látható. A rendőrség kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik vele kapcsolatban, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon, továbbá a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámokon a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. Névtelenségük megőrzése mellett is tehetnek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán.
Szerző

Vétlen volt a balesetben a sofőr, mégis eltörték az orrát

Publikálás dátuma
2019.03.14. 11:35
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Bosszút álltak Nagykátán egy teherautósofőrön, mert járműve elé ugrott egy gyerek.
Súlyos testi sértés miatt jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Nagykátai Járásbíróság gyorsított eljárásban egy férfit, aki rátámadt egy teherautó vezetőjére februárban Nagykátán - közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint az eset azután történt, hogy a vádlott keresztfia kiszaladt az úttestre és nekirohant a teherautónak. A gyermek a baleset után a lábát fájlalta. A sofőr hívta a mentőket, a gyermek édesanyja pedig értesítette a rokonait, köztük a vádlottat is a történtekről.
 A férfi autójával a helyszínre hajtott, és ütni kezdte a teherautó vezetőjét. A bántalmazás következtében a sofőr nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett: eltörött az orrcsontja, az arca zúzódott, a szemöldöke pedig felrepedt.
Szerző

Felfüggesztett börtönre ítélték a tüntetésen rendőrre támadó férfit

Publikálás dátuma
2019.03.14. 11:02

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A nem jogerős ítéletet azért szabták ki, mert arcon vágott egy, a tüntetőket visszatartani próbáló rendőrt.
Első fokon egy év négy hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy tüntetőt, aki arcon ütött egy sorfalban álló rendőrt a budapesti Kossuth téren 2017 áprilisában - tudatta Fürcht Pál fővárosi főügyészhelyettes csütörtökön az MTI-vel.
Fürcht  közleménye szerint a 44 éves férfi egy délutáni, rendőrök által biztosított tüntetésen vett részt, ahol a Parlament lépcsősora előtt a tömeg előrenyomulásának megakadályozásában részt vevő, szolgálatban lévő egyik rendőrt arcon ütötte. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat. A bíróság a férfit a vádban bűnösnek mondta ki, és nem jogerősen  el is ítélte. A tüntető egyébként a CEU védelmében rendezett tüntetésen vett részt, kezében zászlót lengetve és a Parlament főlépcsője előtt kirobbanó tülekedésben ütötte meg kétszer is az intézkedő rendőrt.
Szerző