Rogán a Kossuth Rádióban ekézte Junckert, Webert és Brüsszelt

Publikálás dátuma
2019.03.17. 09:53
Rogán Antal
Fotó: Népszava
"Csak a szokásos": Rogán Antal szerint Jean-Claude Juncker az elmúlt öt évben kudarcot kudarcra halmozott, Manfred Weber a baloldalnak udvarol, Brüsszelnek pedig Soros érdeke a legfontosabb.
"Rogán: a Fidesz addig marad a néppártban, amíg az nem lesz bevándorláspárti." Ezzel a meglehetősen félreérthető címmel jelent meg az MTI-ben a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ma reggeli, a Kossuth Rádiónak adott interjújának összefoglalója. Félrevezetővel, hiszen a fenti mondatot akár úgy is lehetne érteni, hogy a Fidesz bevándorláspártivá akarja tenni az Európai Néppártot, és egészen addig ott marad, amíg ez nem sikerül neki. Az interjú egészét nézve persze már "megnyugodhat" az ember: nincs itt semmi látnivaló.

Rogán Antal ugyanis a beszélgetés során valójában azt hangsúlyozta, a kormánypártnak addig kell a néppárton belül harcolnia Európa megújításáért, amíg van esély arra, hogy annak segítségével olyan európai vezetőket választhatnak, akik képesek a bevándorlás megállítására, valamint a határok és a keresztény kultúra megvédésére. A tárcavezető, mint mondta, egyelőre úgy látja, van lehetőség erre.
"A mi célunk végső soron Európa megújítása" - fogalmazott, majd hozzátette, az európai vezetés Jean-Claude Juncker irányításával kudarcot kudarcra halmozott az elmúlt öt évben.

A két legnagyobb kudarcként említette, hogy a britek kiléptek az unióból, a "migránsok, a bevándorlók pedig tömegével bejöttek".

Megerősítette, a kormány március 15-én véget ért tájékoztatási kampányában azért mondták el, milyen titkos tervek lapulnak a brüsszeli fiókokban, mert attól tartanak, hogy ezeket a májusi EP-választás után elő fogják venni. "Így történt ez az elmúlt években is: a választók előtt nem beszéltek róla, ellenben egyszer csak törvények, intézkedések lettek belőle" - fogalmazott Rogán. Példaként említette, hogy így jelent meg a kötelező kvóta is a napirenden. Rogán szerint a néppártban sokan úgy kalkulálnak, hogy a baloldal szavazatai nélkül Manfred Weber nem lehet az Európai Bizottság elnöke.
A tárcavezető ennek tudja be azt is, hogy Weber most a politikai céljai elérése érdekében sok helyre udvarol, és egyes mondatai "nem feltétlenül az eredeti néppárti véleményeket tükrözik."

A riporter azon kérdésére, amely a "Soros-Juncker-plakátok" leszedését feszegette, Rogán Antal közölte, a kabinet a következő hetekben a családvédelmi akciótervre koncentrál, azzal kapcsolatos hirdetéseket jelentet meg, és a kommunikációjában is az lesz a hangsúlyos.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kormány elfelejtette volna, mit mondott az elmúlt hetekben, hiszen azt komolyan gondolta

- jelentette ki.

Egyúttal arra is felhívva a figyelmet, Orbán Viktor miniszterelnök is hangsúlyozta, hogy a politikai álláspontja változatlan.

Rogán arra nem tért ki, hogy ha a plakátleszedés valóban egy előre kalkulált lépés volt, akkor hogy lehet, hogy Manfred Weber keddi látogatásakor sietve pont azokat ragasztották át, amelyeket az Európai Néppárt csúcsjelöltje láthatott volna a repülőtérről befelé tartva, sokszor otthagyva egy szomszédos, az útról már takarásban lévő hirdetést.
Ehelyett megerősítette, a magyar kormányfő továbbra is azt javasolja, hogy a határvédelmi jogok kerüljenek vissza a nemzetállamokhoz az Európai Bizottságtól, a schengeni országok belügyminiszterei együtt döntsenek a migrációs és határvédelmi kérdésekben, az unió pedig a közös kasszából állja a tagállamok mindenkori határvédelmi költségeinek felét. Amíg ezeket a javaslatokat nem söprik le egyértelműen, addig a Fidesz a néppárt keretein belül marad - mondta. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője kitért a Manfred Weber által a 3 pontos ultimátumba is beemelt CEU-ügyre. Meglepőnek nevezte, hogy Brüsszelnek fontosabbnak tűnik az "amerikai illetőségű Soros-egyetem ügye", mint az amerikai kormányzatnak, amely az elmúlt hetekben meggyőződhetett arról, hogy az intézmény működését nem gátolja semmi Budapesten.
"Úgy tűnik, hogy Brüsszelben sokaknak Soros György egyeteme és Soros György érdeke fontosabb, mint az amerikai kormányzatnak"

- fogalmazott.

Ugyanakkor hozzátette azt is, hogy amennyiben van olyan megoldási javaslat, amihez a magyar törvényeket nem kell módosítani, és azokba bekapcsolódnak más kormányok is, akkor azokat szívesen tanulmányozzák.
Frissítve: 2019.03.17. 09:55

Ötös lottó – Megvannak a nyerőszámok

Publikálás dátuma
2019.03.16. 20:17
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 11. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 4 (négy) 13 (tizenhárom) 58 (ötvennyolc) 74 (hetvennégy) 79 (hetvenkilenc) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 58 darab, nyereményük egyenként 1.353.690 forint; 3 találatos szelvény 5435 darab, nyereményük egyenként 15.410 forint; 2 találatos szelvény 139.732 darab, nyereményük egyenként 1310 forint. Joker: 082294
Szerző

Új-zélandi terrortámadás: a TEK is együttműködik a nyomozásban

Publikálás dátuma
2019.03.16. 17:49

Fotó: Népszava
Az elkövető az eddigi információk szerint Romániában és Magyarországon is megfordult.
A Terrorelhárítási Központ szombaton közölte az MTI-vel, hogy együttműködik az előző napi új-zélandi terrorcselekmény elkövetőjével kapcsolatos vizsgálatokban az érintett országok partner szolgálataival Brenton Tarrant magyarországi utazási és tartózkodási körülményeinek teljes körű feltárása érdekében – írja a hirado.hu. A 49 halálos áldozattal és csaknem ugyanennyi sebesülttel járó merényleteket két mecset ellen hajtotta végre a magát bevándorlásellenesnek és rasszistának nevező 28 éves ausztrál férfi, aki ellen már vádat is emeltek a christchurch-i körzeti bíróságon tömeggyilkosság miatt. A bolgár hatóságok pénteken közölték, hogy vizsgálatot indítottak Brenton Tarrant ügyében. A férfi tavaly novemberben turistaként járt Bulgáriában, de az eddigi információk szerint Romániában és Magyarországon is megfordult. Szombaton Reccep Tayyip Erdogan török államfő is bejelentette, hogy az ottani hatóságok is vizsgálódnak az ügyben. A TRT török közszolgálati televízió szerint Tarrant 2016-ban kétszer is járt Törökországban. Ugyancsak szombaton a horvát belügyminisztérium is közölte, hogy az elkövető Horvátországban is megfordult, 2016 év végén, 2017 elején. A Hina horvát hírügynökség szerint Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában is megfordult.
Szerző
Témák
Új-Zéland TEK