Csecsemőgyilkosság Zichyújfalun - Őrizetben az anya

Publikálás dátuma
2019.03.17. 12:22

Fotó: police.hu
A nyomozók őrizetbe vették a 23 éves sárkeresztúri nőt, aki a kihallgatás során a szülést elismerte.
Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 2019. március 16-án egy 23 éves nő ellen, aki a gyanú szerint egy zichyújfalui családi ház melléképületében a reggeli órákban megszülte, majd megölte újszülött gyermekét. A rendőrség legfrissebb közlése szerint a nyomozók a sárkeresztúri nőt, őrizetbe vétele mellett 2019. március 16-án gyanúsítottként hallgatták ki - melynek során a szülést elismerte – és előterjesztést tesznek letartóztatásának ügyészi indítványozására.
Szerző
Frissítve: 2019.03.17. 12:36

Kétmillió forintot csalt ki két férfi egy idős nénitől

Publikálás dátuma
2019.03.17. 09:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A BRFK „unokázós” csalók elfogására létrehozott nyomozócsoportja csapott le az elkövetőkre.
Egy ismeretlen március 14-én délután felhívott egy 80 éves asszonyt, és magát a fiának kiadva közölte, hogy pénzre van szüksége, mert balesetet okozott és megfenyegették, ha nem fizet, akkor nagyon megbánja - írja honlapján a rendőrség. Az idős asszony elhitte, hogy a fiával beszélt és 2 millió forintot egy borítékba tett, majd a taxival érkező 32 éves budapesti Sz. Józsefnek azt átadta. A férfi ezután a megszerzett pénzt elvitte egy Budapest III., Füst Milán utcai társasházba, ahol a rendőrök intézkedés alá akarták vonni. A férfi megpróbált elmenekülni és a pénzzel teli borítékot egy lábtörlő alá rejteni. A nyomozók azonban a 32 éves férfit elfogták, aki a helyszínen elmondta, hogy a pénzt egy barátjának, egy 17 éves fiúnak akarta átadni, aki ebben a házban lakik. Ezt követően a nyomozócsoport tagjai a házban lakó 17 éves fiút is elfogták és mindkét elkövetőt csalás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.    A rendőrök kihallgatásukat követően a 32 éves férfit és a 17 éves fiút is őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
Szerző

Villámgyorsan rendőrkézre került a dohánybolti rabló (videó)

Publikálás dátuma
2019.03.17. 09:16
Gyorsan rendőrkézre került a dohánybolti rabló
Fotó: police.hu
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök egy várakozó vonatok fogták el azt a férfit, aki kevesebb, mint két órával azelőtt kirabolt egy Nemzeti Dohányboltot Nyírmihálydiban.
A bejelentéstől számított két órán belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki szombaton kirabolt egy dohányboltot Nyírmihálydiban - közölte a police.hu. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság az eladó azzal hívta fel, hogy néhány perccel korábban egy ismeretlen férfi, aki arcát pulóvere kapucnijával eltakarta, bement az üzletbe, megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel.
Dulakodás alakult ki kettejük közt, amelynek végén az elkövető a kasszában lévő készpénz egy részét magához vette, de amikor egy vásárló lépett a boltba, elmenekült.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai haladéktalanul megkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását és két órán belül a nyírbátori vasútállomáson, az egyik várakozó vonaton elfogták. T. I. 23 éves tiszaszentmártoni lakost a rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítotti kihallgatása alatt beismerő vallomást tett. Helyszíni kihallgatása alatt azt is megmutatta, ahol a rablás elkövetésekor viselt ruházatát elrejtette. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 26 éves élettársa, aki elfogásakor vele együtt a vonaton tartózkodott, a bűncselekmény elkövetéséből származó pénz elrejtésében nyújtott segítséget.
A rendőrök a dohányboltból rabolt néhány tízezer forintot az utazásukhoz megvásárolt vonatjegyek árát kivéve, a nő ruházatának átvizsgálása közben az alsóneműjében megtalálták és lefoglalták.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság T. I. ellen őrizetbe vétele mellett rablás bűntett, míg élettársa B. Gy. tiszaszentmártoni lakos ellen bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A nő szabadlábon védekezhet.

Az elfogott férfiról és az elrejtett ruházatról a rendőrség egy videót is közzétett:
Szerző