Megnézte már a szelvényét? Íme a hatos lottó nyerőszámai

Publikálás dátuma
2019.03.17. 16:49

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 11. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 2 (kettő) 10 (tíz) 21 (huszonegy) 25 (huszonöt) 27 (huszonhét) 31 (harmincegy)        Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 335 445; a 4 találatos szelvényekre 5975; a 3 találatos szelvényekre 1420 forintot fizetnek.
Szerző

Csak egy napig tartott a tavasz - éjszaka viharos széllel érkezik a csapadék

Publikálás dátuma
2019.03.17. 15:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vasárnap éjszaka nyugatról felhősödés kezdődik, a csapadékzóna pedig hétfő estére már a Tiszántúlra is elér. Az északnyugatira forduló szél közben megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik.
Vasárnap a késő délutáni óráktól több-kevesebb fátyolfelhő mellett száraz idő várható, majd éjszaka északnyugat, nyugat felől felhőzetnövekedés kezdődik, és hétfőn már csak az Alföldön számíthatunk többórás napsütésre.
Az éjszaka második felében elsősorban a nyugati határvidéken, hétfő délelőtt pedig a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében várható eső, záporeső, majd ezt követően a csapadéksáv kelet felé halad tovább, és estétől már a Tiszántúlon is eshet.

A délnyugati szelet vasárnap délután főként a nyugati tájakon kísérhetik erős lökések. Késő estétől aztán egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, és főként az Észak-Dunántúlon és a főváros környezetében megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, a déli országrészben lesz enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 6 és 18 fok között várható, délkelet felé haladva mérhetjük majd a magasabb értékeket.
Szerző

Több tízmillióra büntethet 36 ellenzéki képviselőt jövő héten a parlament

Publikálás dátuma
2019.03.17. 14:31
Ellenzéki akciók az Országgyűlésben
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
És reálisan nézve a feltételes módot akár el is lehetne hagyni a címből... Az érintetteket azért szankcionálják, mert decemberben számos eszközt bevetve tiltakoztak a rabszolgatörvény elfogadása ellen.
Négynapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben az Országgyűlés, amely kedden várhatóan dönthet egyebek mellett harminchat ellenzéki képviselő tiszteletdíjának csökkentéséről, akiket a házelnök javaslatára azért büntethetnek, mert megzavarták, illetve akadályozták a parlament tavaly december közepi ülését - írja az MTI.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, mintegy két héttel ezelőtt már megbüntettek - összesen nagyjából 5 millió forintra - nyolc ellenzéki politikust, akik tavaly decemberben számos eszközt bevetve tiltakoztak, hogy elfogadják a rabszolgatörvényként ismertté vált jogszabályt. A szankciókat akkor Kövér László házelnök egyénileg állapította meg.
Már akkor előrevetítették azt is, hogy hamarosan 36 képviselő több tízmilliós bírságáról is határozhat majd a Ház - ez az idő pedig most jött el.

A fenti intézkedést megelőzően, hétfőn egyébként a parlament megtárgyalhatja, majd határozatot is hozhat a jobbikos Farkas Gergely mentelmi ügyében. Polt Péter legfőbb ügyész egy választási csalás miatt indult ügyben indítványozta az ellenzéki politikus mentelmi jogának felfüggesztését.
Szintén jövő héten kezdődhet általános vita a kormány családvédelmi akciótervének bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokról.

Az emberi erőforrások minisztere javaslatában a személyi jövedelemadóról szóló törvény változtatását kezdeményezi a babaváró támogatás és a nagycsaládok személygépkocsi-vásárlási támogatása érdekében. Az indítvány emellett tartalmazza a gyermekvállalási korban lévő házaspároknak elérhető, legfeljebb 10 millió forint összegű babaváró támogatás kamatmentes kölcsönéhez kapcsolódó állami kezességvállalás főbb szabályait is.

Szerdán a közigazgatási bíróságok függetlenségére további garanciákat biztosító fideszes javaslatot tárgyalhatják az elsők között, majd napirendre kerülhetnek klímapolitikai törvénymódosítások is. Az Országgyűlés következő ülése március 25-én, hétfőn ér véget.