Mellkason szúrta élettársát egy lajosmizsei nő

Publikálás dátuma
2019.03.21. 18:56

Fotó: police.hu
A nyomozók őrizetbe vették a 48 éves gyanúsítottat.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 48 éves lajosmizsei nővel szemben – írja a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint a nő szerda délután egy szóváltást követően, az otthonukban késsel mellkason szúrta 49 éves élettársát, aki az elsődleges orvosi vélemény alapján életveszélyes sérülést szenvedett. A kést lefoglalták a nyomozók. A nőt rövid időn belül elfogták és előállították a főkapitányságra, ahol kihallgatását követően őrizetbe vették. A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.
Szerző

Újraélesztettek egy férfit a debreceni pályaudvaron

Publikálás dátuma
2019.03.21. 18:54
Képünk Illusztráció
Fotó: Népszava
A Debreceni Rendőrkapitányság egyik járőre sietett a férfi segítségére. Később a mentők stabilizálták és kórházba szállították a sérültet.
Egy debreceni járőr kezdte meg az újraélesztését annak a férfinak, aki rosszul lett a vasútállomáson – írja a police.hu. A rendőrség közlése szerint a Debreceni Rendőrkapitányság járőre csütörtökön, 9 óra körül a közterület felügyelet munkatársaival látott el szolgálatot a Petőfi téren. Az egyenruhás észrevette, hogy a vasútállomás várótermében egy férfi rosszul lett és a földön fekszik. Soós Gyula rendőr őrmester odasietett a férfihoz, a közterület felügyelő pedig eközben értesítette a mentőszolgálatot. A rendőr ellenőrizte a férfi életjeleit, majd – mivel pulzust és légzést sem tapasztalt – mellkaskompressziót alkalmazva megkezdte a sérült újraélesztését, amit a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig folytatott. A mentők ezután stabilizálták és kórházba szállították a sérültet.
Szerző

Agyonverte élettársát, majd kihívta a rendőröket

Publikálás dátuma
2019.03.21. 14:33
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vádemelés jöhet a Marina-parti hajléktalangyilkosság ügyében: a gyanúsított először bejelentést tett, később már őt hallgatták ki a rendőrök.
VV Fanni halála után sajtóvisszhangot kapott a hír, hogy 2017 decemberében újabb gyilkosság történt a Marina-parton, egy Turóc utcai, hajléktalanok lakta romházban. Az eset hátteréről a Magyar Nemzet is beszámolt. A rendőrség adatai szerint  a gyanúsított, egy román állampolgár december 12-énolyan brutálisan megverte 42 éves barátnőjét, hogy a nő belehalt sérüléseibe.  
A férfi ezután segítséget kért, és a 112-es segélyhívón bejelentést tett, hogy élettársát holtan találta. A helyszíni szemle során gyorsan a bejelentőre terelődött a gyanú – a férfit elfogták, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával kihallgatták. A több mint két évig tartó nyomozás a napokban lezárult, a rendőrség pedig átadta a vizsgálat iratait az illetékes ügyészségnek, írja a police.hu. 
Szerző