Lézerrel vakítottak el egy tanuló pilótát Békéscsabán - hamar meglett a tettes

Publikálás dátuma
2019.03.24 10:30
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A szakember szerint a lézerezés akár több percig tartó vakságot okozhat a pilótának, ami életveszélyes. A mostani esetnél az oktatópilóta át tudta venni a kormányt, és landolt a géppel.
Háromszáz méter magasan járt egy a békéscsabai repülőtérről felszállt gép, amikor a pilótát lézerfénnyel elvakították - számolt be róla az RTL Klub Híradója. A növendékpilóta éjszakai repülésre indult oktatójával, aki a bajt észlelve átvette a kormányt, és azonnal visszafordította a gépet a reptérre.

A problémát a toronynak is jelezték, a leszállás után pedig olyan pontosan meg tudták mondani a lézerezés helyét, hogy a rendőrök megtalálták a férfit, aki a tanyája közelében sétált, a zsebéből pedig előkerült a lézer.
A reptér vezetője szerint a lézerezés akár több percig tartó vakságot okozhat, azaz túlzás nélkül életveszélyes helyzetet szülhet.
Az ügyet a rendőrség vizsgálja. A légi közlekedés veszélyeztetéséért akár három év börtön is kiszabható.

Kútba esett embert mentettek Megyaszón

Publikálás dátuma
2019.04.18 14:27
Tűzoltó a kútban egy korábbi mentésnél
Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság
A sérült a családi ház udvarán lévő kútba zuhant bele.
Kútba esett egy ember a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón csütörtökön, sikerült megmenteni az életét - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A tájékoztatás szerint egy családi ház udvarán lévő kútba esett bele az ember. A szerencsi hivatásos tűzoltóknak sikerült mentőkötelek segítségével kiemelni őt a körülbelül tizenöt méteres mélységből. Átadták őt a mentőknek.

Baleset miatt lezárták a Budaörsi út egy szakaszát

Publikálás dátuma
2019.04.18 13:04

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
A karambolban ketten megsérültek
 Teljes szélességében lezárták a XI. kerületi Budaörsi út egy szakaszát csütörtök kora délután, mert két autó karambolozott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján. A közleményben azt írták, hogy a balesetben ketten megsérültek. A forgalmat az Egér útra és a Kőérberki útra tereli.
Szerző
Témák
baleset