Lézerrel vakítottak el egy tanuló pilótát Békéscsabán - hamar meglett a tettes

Publikálás dátuma
2019.03.24. 10:30
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A szakember szerint a lézerezés akár több percig tartó vakságot okozhat a pilótának, ami életveszélyes. A mostani esetnél az oktatópilóta át tudta venni a kormányt, és landolt a géppel.
Háromszáz méter magasan járt egy a békéscsabai repülőtérről felszállt gép, amikor a pilótát lézerfénnyel elvakították - számolt be róla az RTL Klub Híradója. A növendékpilóta éjszakai repülésre indult oktatójával, aki a bajt észlelve átvette a kormányt, és azonnal visszafordította a gépet a reptérre.

A problémát a toronynak is jelezték, a leszállás után pedig olyan pontosan meg tudták mondani a lézerezés helyét, hogy a rendőrök megtalálták a férfit, aki a tanyája közelében sétált, a zsebéből pedig előkerült a lézer.
A reptér vezetője szerint a lézerezés akár több percig tartó vakságot okozhat, azaz túlzás nélkül életveszélyes helyzetet szülhet.

Az ügyet a rendőrség vizsgálja. A légi közlekedés veszélyeztetéséért akár három év börtön is kiszabható.
Szerző

Fegyverek, rabolt drog, milliók - Négy férfit kapcsolt le a rendőrség Budapesten (videók)

Publikálás dátuma
2019.03.24. 08:43

Fotó: police.hu
A rendőrök négy gyanúsítottat vettek őrizetbe és közel egy kilogramm kábítószert foglaltak le Budapesten.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást H. Ádám 29 éves budapesti lakos és társai ellen - számol be az elfogásról a police.hu.   A férfi a nyomozás adatai szerint többféle – különböző forrásokból beszerzett – drogot értékesített fővárosi bűntársaival együtt Budapesten. A kábítószer vásárlásakor esetenként fegyverrel fenyegették meg üzlettársaikat, nem fizettek az anyagért, azt rablás útján szerezték meg.    A KR NNI munkatársai a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységével 2019. március 22-én éjszakára közös akciót szerveztek a bűnözői csoport felszámolására. H. Ádámot és a 31 éves H. Krisztiánt kábítószer értékesítése közben érték tetten a IV. kerületben. Rajtuk kívül vásárlójukat, a 37 éves J. Lászlót is elfogták. Ezzel egy időben elfogták a 21 éves K. Marcellt, akitől H. Ádám aznap este az eladásra kínált kábítószert elrabolta, továbbá a TEK munkatársai egy másik helyszínen elfogták a 31 éves N. Ágnest, aki bűntársként részt vett a kábítószer-kereskedelemben.    A tettenéréskor, majd a gyanúsítottak otthonaiban megtartott kutatások alkalmával a rendőrök összesen közel 1 kilogramm kokaint, amfetamint és kannabiszgyanús anyagot, 19 darab ecstasy tablettát, több millió forint készpénzt, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez használt eszközöket foglaltak le, illetve három fegyvert és lőszereket, amelyek szakértői vizsgálata folyamatban van.    A KR NNI nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki H. Krisztiánt, K. Marcellt és N. Ágnest kábítószer-kereskedelem bűntett, H. Ádámot ezen túl még rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt is, J. Lászlót pedig kábítószer birtoklása miatt. Utóbbi férfi kivételével a négy gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.    A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.
Szerző

A helyszínen belehalt sérüléseibe egy férfi szalagkorlátnak csapódott autójában Szabolcsban (fotó)

Publikálás dátuma
2019.03.24. 08:24

Fotó: police.hu
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2019. március 24-én 5 óra körül a 3824-es úton Vasmegyer és Beszterec között - közölte honlapján a rendőrség. A rendelkezésre álló adatok szerint egy személygépkocsi lesodródott az úttestről és szalagkorlátnak ütközött. A baleset következtében a gépkocsit vezető 25 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A rendőrök a baleset helyszínelésének idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
Szerző
Frissítve: 2019.03.24. 11:52