Előfizetés

"Sajnos eléggé nehézkesen eszem" - újra kórházba került Törőcsik Mari

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.25. 11:45

Fotó: Népszava
Legutóbb egy hónapja volt kezelésen a Kossuth Nagydíjjal kitüntetett színésznő, akit beteg keze mellett nyelőcsőtágítás miatt kell folyamatos kontroll alatt tartani.
Habár rendszeresen a szombathelyi kórházba kényszerül betegsége miatt Törőcsik Mari, amint teheti, mindig rögtön hazatér otthonába. Még úgy is, hogy orvosai azt tanácsolják neki, jobb lenne, ha több időt töltene bent a gyógyulása érdekében - írja a Blikk.hu. Törőcsik március 15-én még velemi otthonában vette át a Kossuth Nagydíjat, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök vitt el neki.
Azóta azonban egy hétre újra a Markusovszky kórházba került, ahol ismét kezeléseken esik át.

Beteg keze mellett nyelőcsőtágítás miatt kell folyamatos kontroll alatt tartani a színésznőt: nem egyszerű számára a táplálkozás, gyorsan elfárad és gyakran a beszéd is nehezére esik. Legutóbb egy hónapja volt kezelésen.
"Valóban bent vagyok újra a kórházban, és várom, hogy végre túl legyek a kezelésen. Még néhány napig biztosan bent tartanak a toroktágítás miatt. Sajnos eléggé nehézkesen eszem, ez az igazság"

– mesélt hogylétéről Törőcsik Mari, hozzátéve: nem szereti a kórtermeket. "Azt hiszem, mindenki úgy van vele, hogy otthon a legjobb" - fogalmazott. Kórházi szobájában olvasással, rádióhallgatással tölti az időt.