Ki kellett üríteni a Szolnok Plázát

Publikálás dátuma
2019.03.26. 14:23

Fotó: Google Street View
Egy szeméttömörítő gép égett a földszinten, az épületet több mint 300 ember hagyta el.
Egy szeméttömörítő gép égett egy bevásárlóközpont földszintjén Szolnokon, az Ady Endre úton. Az áruházat kiürítették, több mint háromszáz ember hagyta el az épületet – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A város hivatásos tűzoltói egy porral oltóval, majd egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a tüzet. Az üzlettérbe nem terjedt át a füst, az épületet két ventilátorral folyamatosan szellőztetik.
A szoljon.hu cikke szerint a Szolnok Plázát Mintegy 110 dolgozónak és körülbelül 220-230 látogatónak, illetve vásárlónak kellett elhagynia. Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő a portált arról tájékoztatta, hogy az eset során nem történt személyi sérülés.
Szerző

A rabló, aki későn jött és gyorsan elfogták

Publikálás dátuma
2019.03.26. 11:59

Fotó: police.hu
A fegyveres gyanúsított a rendőrség szerint lekéste zsákmányt, őt magát viszont egy órán belül megtalálták
Szó szerint lemaradt a pénzről a 35 éves pécsi férfi, aki a rendőrség adatai szerint tavaly december 13-án próbált kirabolni városában egy Rácvárosi úton lévő trafikot. A gyanúsított maszkban, kesztyűben rontott be a dohányboltba, pisztolyt fogott az eladóra és a bevételt követelte. Csalódott lehetett, amikor az eladó jelezte, a főnöke már elvitte a bevételt – mindenesetre sarkon fordult, és elsétált, anélkül, hogy bármivel próbálkozott volna.
A rendőrök egy órával később a József Attila utcában állították meg a gyanúsítottat, akit bevittek és ki is hallgattak. Az elfogás helyszínétől nem messze megtalálták a rabláshoz használt kesztyűt, maszkot és fegyvert – a mellékelt kép alapján egy M38 Pocket márkájú gázpisztolyt.
A rablás kísérletével, valamint valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel való visszaéléssel gyanúsított férfi december 15-én letartóztatásba került; ügyében a napokban zárult le a nyomozás, s Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pedig elküldte az iratokat az illetékes ügyészségnek, írja a police.hu.
Szerző

Nem tudott aludni, sámlival törte be zárkatársa koponyáját

Publikálás dátuma
2019.03.26. 10:57
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az agresszív rabot zavarta lakótársa folyamatos járkálása, dühében majdnem halálra vette az áldozatot.
Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat egy 47 éves elítélt ellen a Fővárosi Főügyészség, mivel a vádlott még 2017 őszén kis híján agyonverte zárkatársát egy budapesti börtönben.
A vádirat szerint a későbbi sértett november 16-áról 17-ére virradóan, a zárkában fel-alá kezdett járkálni. A vádlottat zavarta az alvásban a járkálás, ezért zárkatársát többször, nagy erővel, ököllel arcon ütötte, majd a büntetés-végrehajtási intézetnél rendszeresített székkel (stokival) betörte az áldozat koponyáját. Szerencsére a fegyőrök időben észrevették a sértett életveszélyes sérüléseit, és kórházba szállították.
Az agresszív elítélt ügyét a Fővárosi Törvényszék vizsgálja, ami kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kiróhat a támadás miatt.
Szerző