Előfizetés

Hármas karambol és útzár az M0-áson - máris több kilométeres a dugó

Népszava-MTI információ
Publikálás dátuma
2019.03.26. 18:54
Népszava illusztráció
A gyorsforgalmi úton egy kamion és két személyautó ütközött össze a XVI. kerület térségében. A Megyeri híd felé vezető oldalt a 61-es kilométernél lezárták.
Hármas karambol miatt lezárták a forgalom elől az M0-ás autóút Megyeri híd felé vezető oldalát a 61-es kilométernél kedd este - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel. A gyorsforgalmi úton egy kamion és két személyautó ütközött össze a XVI. kerület térségében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a helyszínelés után a nagy mennyiségű törmelék eltávolításában nyújtanak majd segítséget.

 Az online navigációs alkalmazások térképe szerint több kilométeres torlódás alakult ki.

Eltűnt egy 98 éves asszony Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.26. 16:01
Illusztráció
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Vakarcs Gyuláné kedden tűnt el józsefvárosi otthonából, a rendőrség is keresi az idős nőt.
Fényképes körözést rendelt el a BRFK a 98 éves Vakarcs Gyuláné eltűnése miatt. Az asszony anélkül hagyta el VIII. kerületi tartózkodási helyét, hogy bárkinek szólt volna róla, hova megy – egyelőre a rendőrök sem találják, írja a police.hu.
Az idős nő 160 centiméter magas, vékony, rövid, ősz hajú, szeme barna. Eltűnésekor fekete cipőt, szürke nadrágot és kék mellényt viselt.

Őt keresik a rendőrök, megtalálásához a lakosság segítségét is kérik
Fotó: police.hu
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a kép alapján felismeri, tud hollétéről, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.  

Tűz ütött ki a Szent István kórház alagsorában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.26. 14:57
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az épületet 18 betegnek és 16 kórházi dolgozónak kellett elhagynia.
Kisebb tűz keletkezett a budapesti Szent István kórház egyik épületének alagsorában kedden, az eset során senki nem sérült meg. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, egy IX. kerületi, Haller utcai egészségügyi intézmény alagsorában pár négyzetméteren nem használt tárgyak égtek, és mivel kismértékben füst jutott fel az emeletre, 18 betegnek és 16 kórházi dolgozónak el kellett hagynia az épületet. Egy dolgozó a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt porral oltó készülékkel megkezdte a tűz oltását, amelyet a tűzoltók fejeztek be – mondta, hozzátéve, hogy a tűz keletkezésének okát még vizsgálják. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján azt írja: a fővárosi katasztrófavédelem doktorszolgálata megvizsgált két, az oltást megkezdő dolgozót. A tűzoltók az épület szellőztetésén dolgoznak.