Előfizetés

Éveken át erőszakolhatta nevelt fiát a most letartóztatott férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.27. 09:06
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyészségi gyanú szerint öt éven át kényszerítette szexre gyerekét a nevelőapa.
Letartóztatásba került a Komárom-Esztergom megyei faluban élő férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy öt éven keresztül rendszeresen „szexuális cselekmények elvégzésére” kényszerítette gyerekét. Úgy tudjuk, hogy az áldozat fiú, és betöltötte a 12. életévét, de még nem volt nagykorú, amíg az erőszak tartott: mostohája az ügyészség szerint 2010 és 2015 között hetente több alkalommal, szóbeli fenyegetéssel, illetve erőszakkal kényszerítette a gyereket. Információink szerint a gyanúsítottnak közös gyermekei is vannak a sértett élettársával, de rájuk nem terjed ki a hatósági vizsgálat.
A nevelőapát most még a tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, erőszakkal és élet, testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsítják. 
Az ügyben eljáró Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kérte az illetékes bíróságot, hogy rendelje el a férfi letartóztatását,  
mivel fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén folytatná a bűncselekmény elkövetését, illetve veszélyeztetné a bizonyítási eljárást.

A bíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és egy hónapos letartóztatást rendelt el. 

Autópályán sétáló férfit gázoltak halálra az M7-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.27. 07:03
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A baleset Székesfehérvár külterületén, a Balaton felé vezető oldalon történt.
Teherautó sodort el egy, az úttesten sétáló férfit az M7-es autópálya 64-es kilométerszelvényében, Székesfehérvár külterületén, a Balaton felé vezető oldalon szerda hajnalban. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu.  A helyszíni szemle idején a járműforgalom egy sávon haladt. A rendőrök már feloldották a forgalomkorlátozást. A baleset bekövetkezésének körülményeit vizsgálják.

Hármas karambol és útzár az M0-áson - máris több kilométeres a dugó

Népszava-MTI információ
Publikálás dátuma
2019.03.26. 18:54
Népszava illusztráció
A gyorsforgalmi úton egy kamion és két személyautó ütközött össze a XVI. kerület térségében. A Megyeri híd felé vezető oldalt a 61-es kilométernél lezárták.
Hármas karambol miatt lezárták a forgalom elől az M0-ás autóút Megyeri híd felé vezető oldalát a 61-es kilométernél kedd este - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel. A gyorsforgalmi úton egy kamion és két személyautó ütközött össze a XVI. kerület térségében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a helyszínelés után a nagy mennyiségű törmelék eltávolításában nyújtanak majd segítséget.

 Az online navigációs alkalmazások térképe szerint több kilométeres torlódás alakult ki.