Hároméves kislány kisautóját lopta el négy férfi Komárom megyében

Publikálás dátuma
2019.03.28. 10:25

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A rendőrök rövid idő alatt megtalálták az elkövetőket és visszaadták a járgányt a tulajdonosának.
Elektromos kisautót lopott el négy férfi egy ászári családi ház udvaráról múlt csütörtökön – írja a police.hu.  A kisbéri rendőrök a bejelentést követően azonnal az elkövetők felkutatására indultak. Az egyenruhások nem sokkal később ellenőriztek egy gépjárművet, amiben négy férfi utazott. A gépkocsiból előkerült az ellopott kisautó, ezért a férfiakat előállították a Kisbéri Rendőrkapitányságra. A rendőrség tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást, az elkövetőket a Kisbéri Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette és gyorsított eljárásban bíróság elé állította. Néhány nappal később a rendőrök visszaadták a kisautót a tulajdonosának, egy három éves kislánynak.  
Szerző

Mindenkiből elege volt, alvó társaira gyújtotta a viskót

Publikálás dátuma
2019.03.28. 10:07
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A hajléktalan férfit most különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlettel gyanúsítják.
Lezárta a nyomozást a rendőrség a kaposvári gyújtogatás ügyében: az ügy gyanúsítottja, egy fedél nélküli férfi január 3-án, három, társai által összetákolt kunyhót gyújtott fel a város külterületén, miközben az egyik kalyibában egy férfi és egy nő is aludt. Az így halálra ítélt párnak csak az volt szerencséje, hogy a közelben üldögélő sorstársak észrevették és eloltották  a lángokat. A rendőrök gyorsan azonosították a gyújtogatás lehetséges elkövetőjét, akit négy órán belül elfogtak a helyszín közelében, és a kaposvári kapitányságra vitték – derül ki a police.hu cikkéből.
Mivel kunyhóban alvók bele is halhattak volna a gyújtogatásba, a nyomozók több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanújával hallgatták ki a férfit. Az őrizetbe vett gyanúsított vallomásában tettét részben ittasságával, részben azzal magyarázta, hogy mindenkiből elege volt. Az ügyben folytatott nyomozás a napokban lezárult, a rendőrség elküldte a vizsgálat anyagát az illetékes ügyészségnek.
Szerző

Holttestet találtak a tűzoltók egy kigyulladt házban Törtelen

Publikálás dátuma
2019.03.28. 09:09
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy családi ház tetőszerkezete és az épülettel egybeépített melléképület égett.
Halálos tűzeset történt csütörtök hajnalban a Pest megyei Törtelen, a Liget úton.   A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint egy családi ház tetőszerkezete és az épülettel egybeépített melléképület égett. A tűzesethez a ceglédi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek az ingatlan átvizsgálása során egy holttestet találtak.
Szerző