Tizenkét autópályarendőr letartóztatását is meghosszabbították

Publikálás dátuma
2019.03.28. 11:18
Képünk illusztráció
Fotó: Szalmás Péter / Népszava
Azzal gyanúsítják őket, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértő járművezetőket az M1-esen.
Tizenkét autópályarendőr letartóztatását két hónappal meghosszabbította a Győri Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozati bírája, öt bűnügyi felügyelet alá került, egy pedig szabadlábon védekezhet – közölte csütörtökön a törvényszék szóvivője az MTI-vel. A tizennyolc autópályarendőrt február 26-án összehangolt akció keretében fogta el Központi Nyomozó Főügyészség. Azzal gyanúsítják őket, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértő autósokat az M1-es autópályán Győr-Moson-Sopron megyében. Havasiné Kulcsár Petra elmondta, hogy a rendőröket bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítják. Tizenkét rendőr esetében továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás nehezítésének veszélye, emellett az úgynevezett katonai fegyelmi ok is megalapozza a letartóztatás hosszabbítását: a fegyelmi helyzet nem teszi lehetővé, hogy a gyanúsított katonai közegben maradjon. Öt rendőr azért került bűnügyi felügyelet alá, mert részletes beismerő vallomást tett, és a hatóság munkáját segítő magatartásuk miatt letartóztatásuk nem szükséges. Egy rendőr együttműködő magatartására tekintettel került szabadlábra, esetében nem érkezett indítvány letartóztatásának meghosszabbítására. A döntés nem végleges – közölte a szóvivő. 
Szerző

Megverte a lányát zaklató gyereket egy egerbaktai apa

Publikálás dátuma
2019.03.28. 10:30
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Erőszakkal kényszerítette bocsánatkérésre a tanulókat, az ügyészség vádat emelt ellene.
Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt a kislányát rendszeresen zaklató gyermekekkel szemben meg nem engedhető módon fellépő, súlyos bűncselekményt elkövető szülővel szemben.   Az ügyészség közleménye szerint a férfi kislánya tavaly egy egri iskolába járt, ahova minden reggel busszal utazott be Egerbaktáról, majd busszal ment haza. Az év vége felé azonban többször is előfordult, hogy a gyermek nem szállt fel a menetrend szerinti járatra, inkább visszament a lakásukra, ahol sírt, de nem mondta el, hogy mi bántja. Az apja csak karácsony előtt szerzett tudomást arról, hogy a lányát két helyben lakó iskolatársa rendszeresen zaklatja és molesztálja a buszon, ahol a többiek előtt durván beszélnek vele. Ekkor elhatározta, hogy pedagógiai módszerek alkalmazása, vagy a probléma megvitatása helyett erőszakos önhatalommal vet véget az őt is érthetően felzaklató állapotnak. 2018. december 17-én délután, az egyik megállóban már várta az Egerbaktára érkező autóbuszt, mellyel a két sértett és a lánya együtt jött az iskolából. Amikor a tanulók leszálltak a járműről, a vádlott rátámadt arra a 11 éves kisfiúra, aki tudomása szerint csúnyán beszélt a gyermekével. A férfi előbb meghúzta a fiú fülét, majd lábon rúgta, miközben a nyakát hátulról szorítva a lánya felé fordította, és arra kényszerítette, hogy kérjen tőle bocsánatot. Amíg ez nem történt meg, nem engedte szabadon a menekülni igyekvő fiút. Amikor a bocsánatkérés elhangzott, a férfi a másik gyermek, egy 13 éves kislány ellen fordult. Neki is elkapta a tarkóját, azután pofon ütötte, majd arra kényszerítette, hogy térden állva kérjen bocsánatot az utcán a lányától. Amikor ez megtörtént, még hátba is rúgta a tanulót, mielőtt útjára engedte volna. A kislány az elszenvedett bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az Egri Járási Ügyészség két rendbeli 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint egy rendbeli könnyű testi sértés vétségével vádolja az apát, akivel szemben a Büntető Törvénykönyv az általa elkövetett bűncselekmények miatt akár 7 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi. Az ügyészség – az eset körülményeinek alapos mérlegelése után – a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést szabjon ki, annak végrehajtását azonban próbaidőre függessze fel.
Szerző

Hároméves kislány kisautóját lopta el négy férfi Komárom megyében

Publikálás dátuma
2019.03.28. 10:25

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A rendőrök rövid idő alatt megtalálták az elkövetőket és visszaadták a járgányt a tulajdonosának.
Elektromos kisautót lopott el négy férfi egy ászári családi ház udvaráról múlt csütörtökön – írja a police.hu.  A kisbéri rendőrök a bejelentést követően azonnal az elkövetők felkutatására indultak. Az egyenruhások nem sokkal később ellenőriztek egy gépjárművet, amiben négy férfi utazott. A gépkocsiból előkerült az ellopott kisautó, ezért a férfiakat előállították a Kisbéri Rendőrkapitányságra. A rendőrség tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást, az elkövetőket a Kisbéri Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette és gyorsított eljárásban bíróság elé állította. Néhány nappal később a rendőrök visszaadták a kisautót a tulajdonosának, egy három éves kislánynak.  
Szerző