Savban emészthette el barátját a gyilkos lány

Publikálás dátuma
2019.03.29 08:51

Fotó: Police.hu
Horrorfilmbe illő módszerrel próbált megszabadulni egy feldarabolt holttesttől a fiatal gyanúsított és édesanyja, lapértesülés szerint éppen ez vezetett lebukásukhoz.
Újabb, elborzasztó részleteket közölt a Blikk a Jászalsószentgyörgyön talált, feldarabolt áldozat ügyében. A lap emlékeztetett rá, hogy a gyanúsított, fiatal nő Bécsben egy vita hevében leszúrta barátját, aki azonnal meghalt. A nő a holttestről levágta a végtagokat és a fejet, majd Ausztriából telekocsi-szolgáltatással Magyarországra szállította a bőröndökbe gyömöszölt testrészeket. Időközben a gyanúsított édesanyja is akcióba lendült: a lap úgy tudja, hogy az asszony ipari mennyiségű sósavat vásárolt, hogy a maró vegyületben feloldják a testet. Tettük után a maradványokat zacskókba tették, majd Jászalsószentgyörgy mellett egy öntözőcsatornában rejtették el. 
A maradványokat gyerekek találták meg, a rendőrség pedig azonnal megkezdte a nyomozást. Kiderült: az áldozat egy külföldi állampolgár, a gyilkos után a hajsza pedig Jászladányra vezette a nyomozókat.  A gyanúsított a lebukásához többek között az vezetett, hogy egy helybéli üzlet eladója közölte a rendőrséggel: egy asszony nemrégiben tíz liter sósavat vásárolt. Arra is emlékezett, hogy ki volt a vevő. – Nagyon kikészült az eladó, amióta megtudta, mire kellett Andreának a sav – árulta el egy helybéli lakó, aki szerint anya és lánya törzsvásárlónak számított a boltban, sósavat azonban még soha nem vettek. A Blikk információi szerint a gyanúsított családja nemrégiben költözött Debrecenből Jászladányba. A fiatal nőt nagyon ritkán látták, az édesanyját és testvérét azonban mindenki jól ismeri. A lap megszólaltatta a gyanúsított testvérét is, aki állítása szerint semmit sem tudott a történtekről. A gyilkosságról és a holttest eltüntetéséről semmit nem tudtunk, a mama minket sem avatott be, hogy miket csinálnak a lányával. Az biztos, hogy elköltözünk, nagyon félünk ugyanis, hogy valaki megtámad minket, miközben mi semmiről sem tehetünk – mondta testvér. 

Bepöccent gazda vert félholtra egy tolvajt Nyárlőrincen

Publikálás dátuma
2019.04.23 17:58

Fotó: AFP/Biosphoto/ Green Eye
A barackos fosztogatója jobban járt volna, ha a polgárőrök kapják el, a tulaj azonban gyorsabb volt - és dühösebb is.
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nyárlőrinci férfival szemben, aki a tanyájáról barackkal megpakolt autóval távozó tolvajt utolérte, és több ütéssel életveszélyesen bántalmazta. A 43 éves vádlott 10 hektáros külterületi ingatlanán őstermelőként gazdálkodik. Az éjszakai terménylopások miatt tavaly nyáron mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, amely a gazda mobiljára küldött felvételt minden, érzékelt tárgyról.
2018. július 4-én éjjel 1 órakor a kamerarendszer képet küldött egy autóról, amely barackkal teli ládákkal épp távozott a tanyáról. A vádlott a polgárőrség egyidejű értesítése mellett azonnal autóba ült, hogy a feltételezett tolvajt tetten érje. Egy erdei keskeny dűlőúton hajtott, amikor szembe jött vele a videón is látott kocsi. A sértett rájött, hogy nagy bajba került– a keskeny úton hátramenetbe kapcsolt, és megpróbált elmenekülni, azonban egy villanyoszlopnak ütközött. Ekkor a tagbaszakadt, ellenfelénél jóval erősebb gazda a ládákkal megpakolt kocsihoz rohant, a lehúzott ablakon keresztül elkapta a sofőr ruháját, és ököllel többször is mellkason ütötte a férfit. 
A bántalmazás következtében a sértett öt bordája eltört mellkasában légmell alakult ki, amely közvetlen életveszélyes sérülésnek minősül.
A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri A férfi szabadlábon védekezik, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Átszakította a kerítést, majd egy családi ház teraszán kötött ki a kisteherautó

Publikálás dátuma
2019.04.23 15:07

Fotó: MTI/ Máthé Zoltán
A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött Kisapostagon.
A buszmegállón keresztül hajtva átszakította a kerítést és egy családi ház teraszán állt meg egy kisteherautó Kisapostagon, a Petőfi Sándor utcában. A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött – írja honlapján a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállítják.