TEK;Iszlám Állam;szír férfi;Hollik István;

2019-03-29 10:59:26

Mindjárt kiderül, hogy az Iszlám Állam vezérét fogtuk el

Hollik István kormányszóvivő már csak terroristavezérnek nevezte a hamis papírokkal elkapott F. Hassszánt, és migránskártyázva ugrott neki Brüsszelnek.

Hollik István a jelek szerint már megkapta, esetleg meg is írta az ítéletet a terrorcselekményekkel gyanúsított, Magyarországon elfogott szír férfi ügyében: hiába folyik még nyomozás F. Hassszán múltjáról, a kormányszóvivő az MTI szerint pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta:  ismert, hogy Hassan F. szír terroristavezér is kapott brüsszeli "migránskártyát", ezt a terrorista ügyvédje a napokban meg is erősítette.

Valószínűleg csak egy sorosbérenc akadna fenn olyan apróságokon, hogy  bankkártyát minden, menekültstátuszú személy kap Görögországban, köztük azok is, akik épp az Iszlám Állam elől menekülve jutottak el az uniós tagállamba; vagy hogy az Iszlám Államnak egy vezére van, és őt Abu Bakr al-Bagdadinak hívták (vagy hívják, ha még él, ez ugyanis nem biztos).   

Hollik azonban nem sorosbérenc – hiába kapott anyja alapítványa kis összegű támogatást a milliárdos egyik alapítványától  – és nem is akad fenn ilyesmin. 

Helyette számon kérte az Európai Bizottságot: tudtak e arról,hogy egy szír terroristavezér is kapott „migránskártyát, tehát tudomásuk volt-e arról, hogy „az Iszlám Állam hóhérát pénzelik” .