Mindjárt kiderül, hogy az Iszlám Állam vezérét fogtuk el

Publikálás dátuma
2019.03.29. 10:59

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Hollik István kormányszóvivő már csak terroristavezérnek nevezte a hamis papírokkal elkapott F. Hassszánt, és migránskártyázva ugrott neki Brüsszelnek.
Hollik István a jelek szerint már megkapta, esetleg meg is írta az ítéletet a terrorcselekményekkel gyanúsított, Magyarországon elfogott szír férfi ügyében: hiába folyik még nyomozás F. Hassszán múltjáról, a kormányszóvivő az MTI szerint pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta:  ismert, hogy Hassan F. szír terroristavezér is kapott brüsszeli "migránskártyát", ezt a terrorista ügyvédje a napokban meg is erősítette.
Valószínűleg csak egy sorosbérenc akadna fenn olyan apróságokon, hogy  bankkártyát minden, menekültstátuszú személy kap Görögországban, köztük azok is, akik épp az Iszlám Állam elől menekülve jutottak el az uniós tagállamba; vagy hogy az Iszlám Államnak egy vezére van, és őt Abu Bakr al-Bagdadinak hívták (vagy hívják, ha még él, ez ugyanis nem biztos).    Hollik azonban nem sorosbérenc – hiába kapott anyja alapítványa kis összegű támogatást a milliárdos egyik alapítványától  – és nem is akad fenn ilyesmin.  Helyette számon kérte az Európai Bizottságot: tudtak e arról,hogy egy szír terroristavezér is kapott „migránskártyát, tehát tudomásuk volt-e arról, hogy „az Iszlám Állam hóhérát pénzelik” .
Szerző
Frissítve: 2019.03.29. 11:57

Több mint tízezer forintot kapnak a nyugdíjasok - részben az izmos pénzromlást kompenzálja a kormány

Publikálás dátuma
2019.03.29. 10:50

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A Magyar Nemzeti Bank a legfrissebb inflációs jelentésében tovább emelte az inflációra vonatkozó prognózisát: immár nem 2,9, hanem 3,1 százalékos áremelkedéssel kalkulálnak, írja a napi.hu.  Csakhogy a kormány a nyugdíjakat 2,7 százalékkal emelte januárban. Vagyis ha bejön az MNB előrejelzése, akkor legalább rosszul járnak az idősek. Pontosabban járnának: a törvény ugyanis kompenzációt rendel. Továbbá - szintén jogszabályi előírásoknak köszönhetően - prémiumot is kapnak a nyugdíjasok, mivel a GDP több mint 3,5 százalékkal nő.
A 0,4 százalékpont a januári átlag 133,9 ezer forintos nyugdíj esetében havi 500 forint különbözetet ad, vagyis éves szinten kompenzációként átlagosan 6000 forintra lennének jogosultak az idősek. A prémium esetében a küszöbértéknek tekintett 3,5 százalékos GDP és a jegybank által várt 3,8 százalékos bővülés különbözetét, vagyis 0,3 százalékpontot kell figyelembe venni. A nyugdíjtörvényben meghatározott képlet alapján azt kapjuk, hogy maximum 6000 forint ezen a jogcímen is megilletné az időseket.
Szerző

A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője szerint Habony Árpád sosem drogozott

Publikálás dátuma
2019.03.29. 10:24

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Demeter Szilárd ezt tényszerűen meri állítani, bár azt is állítja, hogy az Orbán nem hivatalos tanácsadójával nincs bizalmi viszonya.
Soha nem drogozott. Ezt tényszerűen merem állítani.”

soha nem drogozott. Ezt tényszerűen merem állítani.”

Demeternek határozott véleménye van Habony ibizai pislogós-szipogós videójáról is.

Nem fogja kirekeszteni a PIM-ből a kormánykritikus írókat- ezt ígéri Demeter Szilárd, aki önálló munkát tervez az irodalmi múzeum élén, és érzése szerint csak Orbán Viktornak, illetve az emberi erőforrás miniszternek kell elszámolnia döntéseivel. 
Demeter minderről a Magyar Hangnak nyilatkozott: a hetilap pénteki számában közölt interjú szakmai szempontból idáig érthető, ám bizarr fordulatot vesz, mikor a riporter korábbi századvéges kollégájáról, Habony Árpádról kezdi kérdezni. A PIM igazgatója úgy fogalmazott, hogy nem a barátja, inkább tisztelője Habonynak, bizalmi viszony nincs köztük.
„Nem járunk együtt csajozni. Ez már csak azért is ki van zárva, mert feleségem van.”

fejtegette Demeter. A nyilatkozó azt is megjegyezte, hogy Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadója, kampányguruja. „Rendkívül okos ember, aki szereti a hazáját, nemzetét. Van egyfajta nem tanulható látásmódja. Tudja úgy nézni a dolgokat, hogy kibillenti az embert a komfortzónájából, és ebből mindig jó dolgok születnek”. Demeternek határozott véleménye van Habony ibizai pislogós-szipogós videójáról is.  
„Soha nem drogozott. Ezt tényszerűen merem állítani.”

 a kultúrmogul, aki ezek szerint minden pillanatban nyomon követhette Orbán bizalmasát, bár bizalmas viszonyban azért nem áll vele.
Az interjúban szóba került az is, hogy Habony 2006-ba egy házaspárt vert meg egy közlekedési vita után, amiért később jogerősen elítélték garázdaság miatt. Mint Demeter Szilárd megjegyezte:    „minden ember életében tudunk találni méltatlan dolgokat. A hibáknak pedig következményeik vannak”
Szerző