Távozik a veszprémi kórház igazgatója

Publikálás dátuma
2019.04.01. 16:48

Fotó: Google Street View
Kásler Miklós indoklás nélkül mondott fel Dávid Gyulának, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatójának.
A főigazgatói posztot április 1-jétől Dr. Czinkotay Frigyes, a kórház eddigi orvos-igazgatója tölti be.   Lapunk úgy tudja, hogy Dávid Gyula minden indoklás kapta meg ma reggel a felmondásról szóló dokumentumot.
Megkeresésünkre reagált az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEÁK):
A Veszprémi kórház főigazgatójának jogviszonyát 2019. április 1-én munkáltatója, az Emberi Erőforrások Minisztere azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondta, a mai naptól az intézményvezetői feladatokat a kórház Szervezeti és Működési Szabályzata értelmében kijelölt személy, az intézmény orvosigazgatója látja el.

Noha a menesztett főigazgató korábban a belgyógyászaton, a sürgősségi és gasztroenterológiai osztályon is dolgozott, az orvoshiány ellenére szakorvosként sem számítanak rá a jövőben.
Szerző
Frissítve: 2019.04.01. 19:18

Helyreigazítás

"A 2019. március 23-án közzétett, "Demeter Márta sem tudhatja, miért akadt fel az átvilágításon" c. cikkünkben hamisan állítottuk, hogy Demeter Márta nyilvánosságra hozta egy Cipruson szolgáló katona érzékeny adatait; a valóság ezzel szemben az, hogy az érzékeny adatokat a kormányzat tette közzé."
Szerző

Farkas Flórián kiállt a roma férfit kazánba záró Pócs mellett

Publikálás dátuma
2019.04.01. 15:17

Fotó: Népszava
A fideszes roma politikus egyetért azzal, hogy ez szerencsétlen eset volt, de Pócs Jánosnak szerinte ennyiért még nem kellene lemondania.
Farkas Flórián hétfőn szólalt meg először Pócs János botrányos kazános videóügyében. A fideszes roma politikust az után kérdezte meg az ATV a parlamenti folyosón, hogy az ülés elején napirend előtt Szabó Tímea (Párbeszéd) felháborodottan tette szóvá: Pócs János még mindig ott ül, vele szemközt a fideszes padsorokban, a szégyenletes kazános videója után is. (Az ellenzéki padsorokból többen jól hallhatóan fasizmust kiabáltak be.) 
Szabó ezzel arra emlékeztetett, hogy a napokban napvilágra került egy nagy botrányt kiváltó videó, amin Pócs János fideszes képviselő azzal fenyegeti egyik alkalmazottját, aki egy kazánban ül, hogy "betüzeli" amiért "rosszat tett", megivott egy féldecit, és a politikus meg is gyújt egy papírt. A felvétel 2008-as, azóta a körzetében, Jászapátiban többször is megválasztották Pócs Jánost parlamenti képviselőnek.
Pócs azt nyilatkozta, hogy ez egy "vidám" videó volt, az azon szereplő roma férfi a barátja volt - azóta meghalt - és ő azt a kérésére készítette. Pócs János a 444-nek azt állította, hogy Jászapátiban ismerték a videót, és így is négyezer szavazattal többet kapott a 2018-as választáson mint 2014-ben. 
Farkas Flórián most az ATV kérdésére, hogy neki mi a véleménye arról, amit Pócs János tett, elítéli-e a kazános-gyújtogatós videót, a parlamenti folyosón azt válaszolta: "A Fidesz kiadott egy közleményt, amivel teljesen egyetértek". Arra, hogy Pócs Jánosnak nem kellene-e lemondania a mandátumáról, Farkas Flórián mosolyogva azt válaszolta: "nem". És megismételte a fideszes nyilatkozatot, hogy a videó "szerencsétlen volt". A riporter felvetésére, hogy ez számára csak ennyi, nevetve azt mondta: "igen", és bement az ülésterembe.
Szerző