Matolcsy György;NHB;Demeter Márta;

Csaknem húszmilliárd ragadt bent a Matolcsy-rokon végelszámolás alá került bankjában

Az érintett kilenc magánszemély betéteinek összege 1,1 milliárd, míg a 49 céges betét összértéke kicsivel több mint 18 milliárd forint.

Kilenc magánszemély és 49 vállalati betétes mintegy 20 milliárd forintja ragadt bent a végelszámolás alá került NHB Bank-ban – írja Matolcsy György jegybankelnök Demeter Márta LMP-s képviselő kérdésére adott válasza alapján a 444.hu. 

A kilenc magánszemély betéteinek összege 1,1 milliárd forint, míg a 49 céges betét összértéke kicsivel több mint 18 milliárd forint.

Hétfőn a 24.hu arról számolt be, hogy információik szerint az állami tulajdonban levő Széchenyi Tőkealap-kezelő durván 7 milliárd forintját bukhatja el, ennyi pénzt tartott ugyanis a bedőlt bankban, és ennek csak töredékét kapja majd vissza a betétesek kártalanítására szolgáló Országos Betétbiztosítási Alapból. Matolcsy György rokonának, Szemerey Tamásnak a bankjánál december 18-án rendelt el kifizetési korlátozást a jegybank, amit kétszer meghosszabbított, a napokban pedig közölték, hogy végelszámolásba fordul a folyamat.