Előfizetés

Mintegy 259 millió forintért védte az MTVA-t Pintér Sándor volt cége - többek között a petíciójukat beolvasni kívánó képviselőktől

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.02. 20:03

Fotó: Facebook / Hadházy Ákos
Pintér Sándor volt cége a Civil Zrt. egy 26 milliárdos keretszerződés alapján őrzi a közmédia épületeit, illetve lát el ugyanott recepciós szolgáltatásokat, írja a hvg.hu. A Civil Zrt. MTVA-s munkája akkor került előtérbe, amikor kiderült: ennek a cégnek az emberei is ott voltak amikor ellenzéki képviselők bementek a székházba, hogy beolvassanak egy 5 pontból álló petíciót, de ezt nem engedték meg nekik. s őrök mellett Pintér Sándor volt cégének emberei is azok között voltak, akik meg akarták akadályozni az ellenzéki képviselőket a székház bejárásában.  A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 4 ezer 400 forintért cserébe árulta el, hogy a közmédia épületében Pintér volt cége személy- és vagyonőrzési feladatokat, valamint recepciós szolgáltatást végez, “melynek ellenértékeként a tárgyi keretszerződés terhére 2018. évre mindösszesen 259.484.368,- Ft került kifizetésre”. Elárulták azt is, hogy eddig összesen mennyi pénzt kaptak a nyertesek az összes ingatlanban végzett munkáért: 9,8 milliárd forintot. A KEF hozzátette, ez szinte a teljes kormányzat több száz fővárosi, illetve vidéki ingatlanjainak személy- és vagyonőrzési feladatait, valamint recepciós szolgáltatásait tartalmazza. Azt nem tudjuk, hogy a 9,8 milliárd forintból az MTVA-s negyedmilliárdon felül mennyi pénzt jutott a Civil Zrt.-nek, a KEF erre egyelőre nem adott érdemi választ.

Brazíliában készült képpel illusztrálta az Origo a nagy-britanniai migránspoklot

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.02. 18:50

Nem is először.
„Erőszak, gyerekverés, nemiszerv-csonkítások - ez már a hétköznapok része a briteknél” - vázol szokásosan sötét képet az Origo a migránsok miatt mára pokollá vált Nagy-Britannáról. És a borzalmas állapotokat fényképen is meg tudják mutatni.   A kép tényleg rémisztő, aki csak ránéz, soha többé nem mer Londonba utazni. Egy csapat mutogató színesbőrű látható rajta, ráadásul az egyiken raszta sapka van, tehát drogos is. A képaláírásban el is igazítanak: Nagy-Britanniát is teljesen megváltoztatta a migráció.
Egyetlen apró dolog rontja a hitelességet, hogy a fotó Nagy-Britanniától úgy 9500 kilométerre, Brazíliában, Sao Paulóban készültszúrta ki a 444. A kép amúgy tavaly készült egy tüntetésen, ahol az ellen tiltakoztak, hogy a metró biztonsági őrei bántalmazták egy munkából hazafelé tartó nigériai testvérpárt és egy kameruni nőt.
A fotó mindenesetre jó szolgálatot tett már eddig is, illusztráltak vele "cikket", ami szerint tudatos lakosságcsere zajlik Nyugat-Európában, meg olyat is, ami címében teszi fel a kérdést:  Soros miatt támadja a Fideszt Weber?

   Kőkemény jobboldali pártcsalád születik, a Fideszt is várják

   Rónay Tamás
   Publikálás dátuma
   2019.04.02. 18:46

   Fotó: Facebook/Orbán Viktor
   Új bevándorlásellenes pártszövetséget alapít az olasz Liga és az Osztrák Szabadságpárt, lapértesülés szerint a Fidesz képviselete is ott lesz a zászlóbontáson.
   Április 8-án, Milánóban tartja alakuló ülését a jobboldali populista tömörüléseket magában foglaló pártcsalád, melynek vezető erejét a Matteo Salvini olasz belügyminiszter által fémjelzett Liga, illetve az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) képezi – írta az osztrák Die Presse olasz körökre hivatkozva. A gyűlés a „Józan Ész Európáért” címet viseli. Egyes hírek szerint a sztárvendég Heinz-Christian Strache, az FPÖ elnöke lesz, ezt azonban hivatalos forrás nem erősítette meg az osztrák konzervatív politikai lapnak. Így továbbra sem biztos, hogy személyesen is megjelenik Milánóban, de az biztos, hogy az Osztrák Szabadságpárt részt vesz az együttműködésben.
    Salvini már múlt héten utalt arra, hogy a lombardiai székhely „nagy esemény színhelye lesz a Liga szövetségeseivel”. Mint mondta, tervet mutatnak be Európa reformjára. Az olasz belügyminiszter becslései szerint a zászlóbontáson mintegy húsz párt lesz jelen. A pártcsaládot Európai Népek és Nemzetek Szövetségére (AEPN) keresztelik majd.
   A Die Presse szerint a Fidesz is jelen lesz, ami azért lenne érdekes, mert ez a magyar kormánypárt részéről jelzés lehet arra: miután felfüggesztették tagságát az Európai Néppártban (EPP) a bevándorlásellenes szövetséghez csatlakozhat.

   Szintén képviseltetheti magát Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Gyűlés (RN), a holland Szabadságpárt (PVV), a német Alternatíva (AfD), illetve a Svéd Demokraták. Kérdés azonban, hogy ezen pártok valóban mindegyike jelen lesz-e majd.  Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Fideszt - kíváncsiak voltunk, hogy a lapértesülésnek megfelelően valóban részt vesznek milánói rendezvényen, ha igen, ki képviseli őket, és tényleg tervezik-e hogy csatlakoznak az új, populista pártcsaládhoz. Ha kapunk válaszokat, frissítjük cikkünket.