Pintér Sándor;MTVA;

2019-04-02 20:03:02

Mintegy 259 millió forintért védte az MTVA-t Pintér Sándor volt cége - többek között a petíciójukat beolvasni kívánó képviselőktől

Pintér Sándor volt cége a Civil Zrt. egy 26 milliárdos keretszerződés alapján őrzi a közmédia épületeit, illetve lát el ugyanott recepciós szolgáltatásokat, írja a hvg.hu.

A Civil Zrt. MTVA-s munkája akkor került előtérbe, amikor kiderült: ennek a cégnek az emberei is ott voltak amikor ellenzéki képviselők bementek a székházba, hogy beolvassanak egy 5 pontból álló petíciót, de ezt nem engedték meg nekik. s őrök mellett Pintér Sándor volt cégének emberei is azok között voltak, akik meg akarták akadályozni az ellenzéki képviselőket a székház bejárásában. 

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 4 ezer 400 forintért cserébe árulta el, hogy a közmédia épületében Pintér volt cége személy- és vagyonőrzési feladatokat, valamint recepciós szolgáltatást végez, “melynek ellenértékeként a tárgyi keretszerződés terhére 2018. évre mindösszesen 259.484.368,- Ft került kifizetésre”.

Elárulták azt is, hogy eddig összesen mennyi pénzt kaptak a nyertesek az összes ingatlanban végzett munkáért: 9,8 milliárd forintot. A KEF hozzátette, ez szinte a teljes kormányzat több száz fővárosi, illetve vidéki ingatlanjainak személy- és vagyonőrzési feladatait, valamint recepciós szolgáltatásait tartalmazza.

Azt nem tudjuk, hogy a 9,8 milliárd forintból az MTVA-s negyedmilliárdon felül mennyi pénzt jutott a Civil Zrt.-nek, a KEF erre egyelőre nem adott érdemi választ.