Halálos baleset – Fának csapódott egy autó az 1-es főúton

Publikálás dátuma
2019.04.04. 19:51
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A jármű vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
Fának csapódott egy autó az 1-es főút 115-ös kilométerszelvényénél, Győr térségében – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűzoltók feszítővágóval emelték ki a jármű vezetőjét. A sofőr a helyszínen életét vesztette. A police.hu azt írja, a helyszínelés jelenleg is tart, félpályán halad a forgalom. 
Szerző
Témák
baleset Győr
Frissítve: 2019.04.04. 21:37

Világháborús lőszereket találtak az ELTE egy szombathelyi épületének ablakkeretében

Publikálás dátuma
2019.04.04. 16:44

Fotó: Tánczos Mihály / Nyugat.hu
A hét darab gyalogsági lőszert a tűzszerészek magukkal vitték, hogy később megsemmisíthessék azokat.
Felújítási munkálatok során világháborús lőszerek kerültek elő az ELTE Savaria Egyetemi Központ főépületének egyik emeleti ablakkeretből, írja a nyugat.hu. A régi fa ablakkereteket, melyek ezek szerint akár hét évtizede a helyükön lehettek, felújítási munkálatok miatt távolították el. Az ép lőszerek ekkor kerültek elő.
Járőrök őrizték a lőszereket a tűzszerészek kiérkezéséig. Gajdos Milán hadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje a 112press.hu-nak úgy nyilatkozott az esetről: "a tűzszerészek a helyszínre érve megállapították, hogy világháborús gyalogsági lőszerek kerültek elő. Az ott előtalált hét darab gyalogsági lőszert elszállították a katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítés céljából".
A mostani egyetemi épület, korábban tanárképző főiskola, azelőtt reálgimnázium a II. Világháborúban hadikórházként is működött.
Szerző

Halálos kutyatámadás történt Újszászon

Publikálás dátuma
2019.04.04. 16:25
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de nem tudták megmenteni a megtámadott ember életét.
Halálos kutyatámadás történt csütörtökön Újszászon – közölte a város önkormányzata.  Mint írják, a megtámadott ember életéért a kiérkező mentőszolgálat munkatársai minden lehetségeset elkövettek, a mentésben mentőhelikopter is részt vett. A kutyatámadás nem közterületen történt. Az érintett hatóságok azonnal megkezdték az eset kivizsgálását. Az állatot elkülönítették, folyamatos a megfigyelése.
Szerző