Budai Vár;Bayer Zsolt;

2019-04-05 07:29:53

Bayer Zsolt apró pilisszentkereszti faházért cserélte a várbeli lakást

A faház két hónap után már vissza is került a fideszes publicista családjához. Bayer szerint nem játszották ki a lakáscsere szabályait, és erről még közleményt is kiadott.

Ismét Bayer Zsolt családjának tulajdonában van az az ingatlan, amit a fideszes publicista tavaly szeptemberben cserélt el egy 49 négyzetméteres önkormányzati lakásra a budai Várban – írja a 24.hu.

Kedden derült ki, hogy a Fidesz ötösszámú párttagkönyvének lovagkereszttel kitüntetett tulajdonosa Orbán Viktor miniszterelnök új rezidenciájától, a felújított karmelita kolostortól pár száz méterre fekvő Úri utcába költözött, egy önkormányzati bérlakásba, amit a piaci ár töredékéért, 32 ezer forintért bérel az I. kerületi önkormányzattól.

A publicista lakáscserével jutott az önkormányzati bérleményhez, de nem árulta el, hogy hol van a ház, amit cserébe adott. A 24.hu így is megtalálta azt:

A csereügyletre azért volt szükség, mert a lakástörvény szerint az önkormányzati lakások bérleti joga kizárólag másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető, magyarán pénzért nem megvásárolható.

Az agglomerációban található csereingatlan mindössze két hónapig nem volt a Bayer-család birtokában. Bayer erről azt mondta, visszavásárolták az ingatlant, és ezzel nincs is semmi probléma, hiszen az új tulajdonos annak adja el, akinek akarja. Szerinte nem játszották ki a lakáscsere szabályait sem.