Ne feledje, szombaton indul a 3-as metró felújításának második szakasza

Publikálás dátuma
2019.04.05. 18:13

Fotó: Tóth Gergő
Fontos forgalmi változásokra kell készülniük a budapestieknek.
Szombaton, április 6-án indul a 3-as metró felújításának második üteme, a déli szakaszt újítják fel a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ismét arra hívta fel a figyelmet, hogy a metró Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár, a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között pedig csúcsidőben 45 másodpercenként pótlóbuszok közlekednek. Az érintett dél-pesti lakóövezetek felől új, közvetlen buszjáratok indulnak, és más érintett buszjáratok a szokásosnál sűrűbben járnak. Ehhez kapcsolódóan a gépjárművel közlekedőknek is számos forgalmi változásra kell készülniük. A dél-pesti régióban akár közösségi közlekedéssel, akár gépjárművel közlekedőknek a megszokottnál hosszabb utazási időre kell számítani, ezért érdemes lesz előre megtervezni az útvonalukat, és – ha van rá lehetőségük – korábban vagy később útnak indulni. A közlekedési változásokról itt írtunk bővebben.    A metrófelújításról a projekt hivatalos honlapján, a menetrenddel kapcsolatban pedig itt tájékozódhatnak. 
Szerző
Frissítve: 2019.04.05. 18:14

Egy nevet várnak a közszolgák

Publikálás dátuma
2019.04.05. 18:11
Földiák András
Fotó: Népszav
A közszféra szakszervezetei nem hagyják, hogy a kormány felszalámizza az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottságot – ezt üzente meg a miniszterelnöknek címzett második levelében a testület ügyvivőjévé választott Földiák András.
Az írás jogszabályokra hivatkozva azt kéri, Orbán Viktor jelöljön ki olyan tárgyalódelegációt, amelyik képes leülni a tíz tagúra bővült sztrájkbizottsággal, mert nem tartják elfogadhatónak, hogy közülük néhány tagszervezet külön meghívót kapott valamilyen egyeztetésre, miközben közös felvetéseiket nincs kivel megvitatniuk. A közszféra egységes, egyes ágazatai támogatják egymást, tartozzanak akár a Szakszervezetek Együttműködési Fórumához (SZEF), akár más érdekvédelmi szövetséghez, vagy legyenek függetlenek, mint a legutóbb a sztrájkbizottsághoz csatlakozott Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – üzeni az egyébként a SZEF elnöki posztját betöltő ügyvivő levele. 
Szerző
Frissítve: 2019.04.05. 18:13

Kásler egymillióval támogatta meg miniszteri keretéből Szandi lemezét

Publikálás dátuma
2019.04.05. 17:16

Fotó: Népszava
Az emberi erőforrások minisztere az énekesnő férjével, Bogdán Csabával szerződött az alkotói támogatásról.
A NKA honlapján közzétett lista szerint az emberi erőforrások minisztere saját támogatási keretéből egymillió forintot adott Szandi új lemezére – vette észre a 444.hu.  Kásler Miklós az énekesnő férjével, Bogdán Csabával szerződött arról, hogy alkotói támogatást ad „Szandi 20. című jubileumi CD elkészítésére.”
Szerző