Szerdán jobb, ha elkerüli a BAH-csomópont környékét

Publikálás dátuma
2019.04.07. 16:22
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Több száz lakást, számos irodaházat kell kiüríteni szerdán a XII. kerületben talált robbanószerkezetek miatt.
Alig fejeződött be a bombátlanítás Budafokon, most újabb városrészben evakuálnak kisebb tömegeket Budán: a hegyvidéki Koltai Jenő Sportcentrum területén végzett építkezés során több, második világháborús robbanószerkezetet is kiástak, a tűzszerészek ezért nagy területen lezárják a környéket a kiemelés és elszállítás idejére - derül ki a honvedelem.hu cikkéből. 
A tűzszerészekkel együttműködő hatóságoknak több száz lakást, valamint a környező irodaházakat, hoteleket és vendéglátó helyiségeket kell kiürítenie, a területet pedig április 10-én reggel nyolc óráig teljesen evakuálják.
 Az érintett lakásokba, illetve irodaházakba várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni, biztonsági zárás ideje alatt a XII. kerületben a MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u. 18.) üzemel befogadóhelyként. A Hegyvidéki Önkormányzat honlapján részletesen felsorolja, mely utcákat fognak kiüríteni, és elérhetőségeket kínál a segítségre, szállításra szoruló lakosok számára.
 Az érintett ingatlanok: Csörsz utca 1., 3., 5., 7., 9., 11., 13., 15., 17-21., 23-25.; Avar utca 2/a. és 2/b, valamint a 31/a és 31/b; Hegyalja út 28., 30., 34-36., 42., 44., 46., 48., 50., 52., 54., 58., 60., 62., 64.; Szittya utca 3., 4.; Társ utca 1., 2., 3., 4.; Otthon utca 1., 2., 3., 4., 6., 8., 10.; Schweidel utca 1. A MOM Kulturális Központba személyes okmányokkal, és legfeljebb egy kézitáskányi holmival tudnak belépni a környékbeliek. A háziállatok elhelyezéséről mindenkinek magának kell gondoskodnia, azokat tilos a befogadóhelyre vinni.
Szerző
Frissítve: 2019.04.07. 21:02

Mindenki rábólintott az MSZP-Párbeszéd közös EP-listára

Publikálás dátuma
2019.04.07. 15:31
KARÁCSONY Gergely; SZABÓ Tímea; TÓTH Bertalan; JÁVOR Benedek
Fotó: Bruzák Noémi / MTI
A Párbeszéd kongresszusa egyhangú döntéssel jóváhagyta azt a megállapodást, amelyet a párt elnöksége az MSZP-vel kötött az uniós választáson való együttműködésről – jelentette be Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője.
Így Jávor az MSZP-Párbeszéd közös lista negyedik helyén szerepel majd, ez a gyakorlatban viszont a harmadik pozíciót jelenti, hiszen a listát vezető Tóth Bertalan pártelnök már egyértelművé tette korábban is: nem akar Brüsszelbe menni. Jávor emlékeztetett arra is, hogy az MSZP-Párbeszéd közös listája nem egy európai frakció erőforrásait fogja használni, hiszen az MSZP-s politikusok a szocialisták és demokraták, míg Jávor Benedek a zöldek frakcióját fogja erősíteni. A két párt a hétvégén elindította közös kampányát, hétfőn pedig elindítják az ajánlásgyűjtést is. Tóth Bertalan az MSZP elnök-frakcióvezetője üdvözölte a döntést és jelezte, hogy a Párbeszéddel való együttműködés nem csak a közös listákban merül ki. – Az MSZP elnöksége döntött vasárnap arról is, hogy az önkormányzati választáson is együttműködünk a partnerünkkel, ezzel egy új baloldali szövetség alapjait teremtjük meg – vélekedett a szocialista politikus, hozzátéve: ezzel példát akarnak mutatni az ellenzék számára.
Szerző

Gonosz öregúr csapott le a Momentum pécsi aktivistáira

Publikálás dátuma
2019.04.07. 11:46
Nemes Balázs, az áthúzott (és adatvédelmi okokból kitakart) aláírásgyűjtő ívvel
Fotó: Nemes Balázs -Momentum /Facebook
Az idős férfi úgy tett, mintha alá akarná írni a párt aláírásgyűjtő ívét, de egy mozdulattal tönkretette az egészet. Két helyen is szabotálta a momentumosok munkáját.
Aljas trükkel tette tönkre a Momentum pécsi aláírásgyűjtőinek munkáját szombaton egy ismeretlen idős férfi -írja a szabadpecs.hu, Nemes Balázs pártszóvivőre hivatkozva. 
A hírportál szerint az öregúr kétszer is lecsapott: először szombat délután, a helyi Konzumnál dolgozó aktivistákat verte át, akik az EP-választásra készülve gyűjtöttek szignókat. A szabotőr úgy tett, mintha ő is aláírná az ívet, de aztán egy átlós mozdulattal áthúzta az egész lapot, amivel érvénytelenítette a már begyűjtött aláírásokat is.  
Este pedig egy újabb Momentum-standnál tette tönkre a részben kitöltött ívet - ezúttal csak egy aláírást tudott érvényteleníteni –   majd tovább sétált, miközben az aktivisták csak döbbenten néztek utána.  A pécsi lap arra is felhívja a figyelmet, hogy a férfi akciója már nem véleménynyilvánításnak, hanem törvénysértésnek számít. A párt feljelentést tett a történtek miatt. 
Szerző