88 milliónyi csempészett cigaretta ömlött a földre, mikor felvágták a pénzügyőrök a pellettel teli zsákokat (videó)

Publikálás dátuma
2019.04.08. 10:07
Képünk illusztráció
Fotó: JOEL SAGET / AFP
75 ezer doboz csempészáruhoz volt szerencséje az adóhivatal nyomozóinak Záhonynál.
Mintegy 88 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy kamionban a záhonyi magyar-ukrán határállomáson - közölte a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatósága rendészeti főosztályának sajtóreferense hétfőn.
Dávid Zoltán elmondta, az Ukrajnából érkezett teherautót röntgennel vizsgálták át, a rakományt - pellettel teli zsákokat - azonban gyanúsnak találták. A zsákok alaposabb átvizsgálásakor 75 ezer doboz adózatlan cigarettára bukkantak a pénzügyőrök.
A NAV a dohányárut lefoglalta, a sofőr ellen költségvetési csalás miatt büntetőeljárás indult.

Viccből ugrott a vízbe egy férfi a Petőfi hídnál

Publikálás dátuma
2019.04.07. 22:05
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu
A vízirendőrök a Boráros térnél mentették ki a Dunából a 26 éves ötletgazdát.
A rendőrségre 2019. április 7-én 17 óra 55 perckor érkezett bejelentés, hogy a Petőfi hídnál egy férfi van a Dunában és egy úszóműbe kapaszkodik - számolt be a különös esetről a rendőrség a honlapján.    A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei azonnal a helyszínre mentek, és a férfit kimentették a folyóból, aki elmondta, hogy a Petőfi hídról viccből ugrott a vízbe. A rendőrök további ellátás céljából átadták a mentőszolgálatnak.​
Szerző

Betörést jelentett be az asszony, saját fiát kapták el a rendőrök

Publikálás dátuma
2019.04.07. 13:44
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
Horgászbot, mosógép is eltűnt a családi ház melletti sufniból, a tékozló fiú rendszeresen rájárhatott a családi vagyonra.
Több háztartási cikkét is ellopták, ezért fordult a rendőrséghez egy Magyarkesziben élő asszony: mint elmondta, a háza melletti melléképületből 2018 decembere és 2019 januárja között valaki elvitte a horgászbotokat, a centrifugát és egy mosógépet is.
Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság indított nyomozást, a vizsgálat során pedig rövid időn belül azonosítottak egy gyanúsítottat: a bejelentő fiát, aki ellen lopás vétsége miatt indult eljárás. A férfi kihallgatásán beismerő vallomást  tett, írja a police.hu.   Az ügyben a napokban lezárult az eljárás, a rendőrkapitányság pedig elküldte a nyomozati anyagokat a helyi járási ügyészséghez – vagyis, a lopások miatt hamarosan vádemelés jöhet.
Szerző