Előfizetés

Most Pécelen fogtak el unokázós csalókat a rendőrök (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.10. 09:24

Fotó: Shutterstock
A két férfi ékszereket és pénzt csalt ki idős emberektől.
Elfogtak a rendőrök Pécelen két férfit, akik ékszereket és pénzt csaltak ki idős emberektől – írja a police.hu. Egy újbudai idős asszonyt március 30-án este – magát az unokájának kiadva – hívott fel egy ismeretlen férfi, és azt mondta, hogy balesetet okozott a Hungária körúton, és készpénzre vagy ékszerre lenne szüksége ahhoz, hogy az okozott kárt megtérítse, így nem indulna ellene rendőrségi eljárás. Az idős nő elhitte, hogy az unokájával beszél, és a lakásához érkező férfinak – egy 53 éves öregcsertői lakosnak – átadta az arany ékszereit, valamint 350 ezer forintot. Ugyanezzel a módszerrel múlt vasárnap egy péceli idős házaspárt is tévedésbe ejtettek, de a pénzátvételt követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoport kollégái elfogták az 53 éves férfit és az autóban várakozó társát, a 45 éves budapesti B. Edét. A nyomozók az öregcsertői férfinál egy borítékban hiánytalanul megtalálták az idős házaspár hétezer euróját.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai a két férfit előállították és őrizetbe vételük mellett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A rendőrök hétfőn visszaadták a lefoglalt pénzt a péceli házaspárnak. A nyomozók nemrég elfogtak egy budapesti férfit, aki három hónap alatt közel 11 millió forintot csalt ki több sértettől.    Márciusban egy 32 éves férfit és egy 17 éves fiút vettek őrizetbe Budapesten, ők a gyanú szerint kétmillió forintot csaltak ki egy idős asszonytól. Korábban elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint több alkalommal vertek át Érden időseket. Ezt megelőzően két embert azért vettek őrizetbe, mert egy idős embertől több mint egymillió forint értékű külföldi valutát vettek át, amelyet előzőleg tettestársuk telefonon csalt ki tőle.

Két kisteherautó karambolozott, lezárták a 4-es főutat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.10. 07:55
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A balesetben négy ember megsérült.
Összeütközött két kisteherautó szerda reggel a 4-es számú főúton, Cegléd külterületén. A balesetben négy ember megsérült – írja a police.hu. A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a baleset szemléjét és a műszaki mentést, a forgalmat Budapest irányába a 401-es úton keresztül a 40-es útra, Szolnok irányában Cegléd belterületén a 40-es út felé terelik.

Tömegkarambol, súlyos sérültek a Váci úton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.09. 21:21

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Angyalföldön történt a baleset, teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.
Két ember súlyosan megsérült, amikor hat autó ütközött össze kedd este a fővárosi Váci úton. A tömegbaleset a XIII. kerületben, a Váci út és a Bulcsú utca kereszteződésében történt, az útvonalon torlódásra lehet számítani – figyelmeztetett közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 
A Váci utat teljes szélességében lezárták a helyszíni szemle és a műszaki mentés  idejére.