Megütött egy jobbikos nőt a Fidelitas egyik volt elnöke (videó)

Publikálás dátuma
2019.04.11. 20:27
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
"Nézd a jobbikos buzikat, te köcsög buzi kurva" - mondta Tikász Ferenc, majd ütött.
Egy korábban a Fidelitasban politizáló férfi március 29-én, egy debreceni koncerten megütött egy Jobbik-szimpatizáns nőt - olvasható az Alfahíren. Azt írják, a sértett, Beáta 13 éves unokaöccsét kísérte el a koncertre. Utána ő és unokaöccse a ruhatár felé vette az irányt, ahol 
Tikász Ferenc, a berettyóújfalui Fidelitas korábbi elnöke inzultálni kezdte, durva sértegetésekkel belekötött Beátába.

A sértett azt mesélte a portálnak, már csak unokaöccse miatt sem akart foglalkozni Tikásszal, aki jelenleg Berettyóújfalu munkaszervezet-vezetője. De számított rá, hogy a ruhatárból visszafelé még találkozik az ittas fideszessel, ezért telefonjának bekapcsolt kamerájával ment visszafelé. Az eredmény ez a felvétel:
Tikász egy harsány és kedélyes "nézd a jobbikos buzikat, te köcsög buzi kurva" nyitás után ütött, amely Beáta elmondása szerint egyszerre érte a mobilt és a homlokát, amin jókora duzzanat is keletkezett. Az Alfahír megkeresésére a férfi - aki közösségi oldalán egy Orbán Viktorral közös képet használ profilképként - nem kommentálta a történteket. Kérdésre tagadta, hogy megtörtént volna az eset, majd letette a telefont.
A sértett feljelentést tett.

A Jobbik várja a Fidesz reakcióját

Ezúttal is várjuk a Fidesz reakcióját, elhatárolódását, bár ha Pócs János parlamenti képviselőjük kazános alázása, és az egyik polgármesterük szexuális kényszerítése sem verte ki a kormánypártnál a biztosítékot, minden bizonnyal ez az ügy sem fogja - reagált közleményben a Jobbik. Azt írják, jelenleg is pártvonalon mozog a fideszes támadó. Hozzáteszik: úgy látszik, a Fidesznél nem csak beleférnek az ilyen esetek, hanem megtűrik soraikban, és bátorítják is a bűnözőket.
A Jobbik elítéli a fideszesek nők elleni erőszakos magatartását, és a kormánypárttal ellentétben nem szülőgépként tekint a nőkre, és kiáll mellettük azokkal a dölyfös, arrogáns NER-lovagokkal szemben, akik tudják, hogy a törvények felett állnak, és mélyen megvetik, lenézik választóikat, a magyar embereket, zárul a közlemény.

Szerző

A Miniszterelnökség is leszerződött a képviselőket a köztévéből kihajító biztonságiakkal

Publikálás dátuma
2019.04.11. 18:59
Hadházy Ákost kidobják a köztévé épületéből
Pintér Sándor volt cége pénzszállítást végez majd.
Pénzszállításra szerződött a Miniszterelnökség a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-vel – szúrta ki a hvg.hu a támogatási szerződések kormany.hu-ra feltöltött listáján. A cég eseti megrendelések alapján fog pénzszállítást végezni, 2019. január 1-je és december 31-e között. Ezért legfeljebb 1 787 400 forintot kaphatnak.
Pintér Sándor belügyminiszter volt cége onnan lehet ismerős, hogy ennek emberei bántalmazták az ellenzéki országgyűlési képviselőket az MTVA székházának "őrzése" közben, a rabszolgatörvény elleni demonstrációk alatt. Munkájukkal kétség kívül meg lehet elégedve a regnáló hatalom: egyrészt a rendőrség is tétlenül várta, amíg a biztonságiak megdolgozzák a képviselőket, másrészt januárban máris elnyert egy 1,4 milliárd forintos közbeszerzést a cég.
A 2001-ben alapított vállalat irataiban többször is felbukkan Pintér Sándor neve, de a belügyminiszter hivatalosan szerepet csakis akkor vállalt a cégben, amikor a Fidesz ellenzékben volt. Pintér két héttel a 2010-es választás előtt szállt ki a vállalatból. Azóta a Civil Zrt. a vagyonvédelmi piac nagyágyúja lett, 2013-2015-ben másfél, azóta kicsit több, mint évi egymilliárd forint profitot termelt.
Szerző

Tóth Bertalan: küzdeni kell a szociális Európáért

Publikálás dátuma
2019.04.11. 18:34
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, a párt EP-listavezetője Varga Lászlóval, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökével Miskolcon.
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Miskolcon kampányolt az MSZP "Haza, szeretet, Európa" programjával a pártelnök és Varga László megyei elnök.
Az MSZP a szociális Európa megteremtését állítja európai parlamenti (EP-) választási programjának középpontjába - hangsúlyozta Tóth Bertalan, az ellenzéki párt elnöke csütörtökön Miskolcon, sajtótájékoztatón. Tóth kiemelte:
a magyar munkavállalóknak nem több túlórára, hanem több fizetésre van szükségük.

"Mi olyan Európát akarunk", ahol ezt az alapelvet képviselik az EP megválasztott képviselői, az európai politikusok, pártcsaládok, amelyek küzdenek a szociális Európáért - mondta a pártelnök, hozzáfűzve: erről szól az MSZP programja, a "Haza, szeretet, Európa".
A politikus megjegyezte: a Fidesz azzal, hogy felfüggesztette tagságát az Európai Néppártban, elvesztette a lehetőségét arra, hogy mindezt elérje, s ha továbbra is így folytatja, "kisodródik" az európai pártcsaládokból.
Az MSZP a Párbeszéddel létrehozta a "piros-zöld koalíciót", az egyetlen közös listát, amely a szociális Európa megteremtése mellett arra törekszik, hogy megvédje a jövőt, a jövő generációját. Tóth Bertalan kijelentette: programjuk arról is szól, hogy az európai minimálbér legyen 240 ezer forint és a minimális nyugdíj legyen 95 ezer forint. Az MSZP kiáll a családokért is, a cél az, hogy a családi pótlék érje el a 48 ezer forintot - mondta a pártelnök. Mindezeket úgy kívánja elérni a párt, hogy szorgalmazza a mélyebb integrációt:
"olyan Európát akarunk, ahol az emberek állnak a középpontban, szolidárisak egymással, és megvédik azokat a jogokat, amelyek az unión belül mindenkinek járnak".

Varga László, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának tagja, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke arról beszélt: Miskolcon és a megyében alacsonyabbak a bérek, mint máshol, sok gond van az oktatás, az egészségügy területén, és a gazdasági fejlesztések sem itt valósulnak meg, a kormány nem állt ki Miskolc mellett. Hozzátette, az ellenzékkel együttműködve arra törekszenek, hogy a változás itt is megtörténjen.