Előfizetés

Kitiltották az újságírókat a Magyar Kórházszövetség egészségpolitikai előadásairól

Danó Anna
Publikálás dátuma
2019.04.11. 20:36

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
A történtek után néhány kórházigazgató az újságíróknak azt mondta: ők restellik magukat az eljárás miatt.
A Magyar Kórházszövetség egri kongresszusán szerdán még arról beszélt Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője, hogy új egészségkultúrát kíván elterjeszteni az országban, csütörtökön pedig tárcája kitiltotta az újságírókat a rendezvény egyik, nyilvánosnak meghirdetett előadásról.  Az előadáson a tárca vezetői tartottak beszédeket. Lapunk munkatársát a biztonsági őrök nem engedték be a terembe, noha érvényes akkreditációval rendelkezett. Egy, már a teremben lévő másik újságírót pedig a biztonságiak vezettek ki. A történtek után néhány kórházigazgató az újságíróknak azt mondta: ők restellik magukat az eljárás miatt. Korábban a szervezők már jelezték, hogy az Emmi sajtóosztályának utasítására a pénteki nagy szakma politikai fórum is zárt lesz, azaz ott sem kívánatosak az újságírók. Ez már csak azért is meglepő, mert korábban minden évben az egészségügyi kormányzati vezetők előadásai számítottak a kongresszus legfontosabb eseményének, hiszen az illetékes miniszterek, államtitkárok rendre itt vázolták terveiket a nagyközönség előtt. A csütörtökön „titkossá” tett fórumon egyébként – a meghívó szerint – mások mellett Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár szólalt fel, és arról a programról beszélt, amelyben 81 alapellátó praxis kapott közpénzből 5,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást. Más felszólalók egyebek mellett a krónikus betegségek visszaszorítását célzó állami fejlesztésekről, a Beruházási Ügynökség tevékenységéről, az Egészséges Budapestért Programról, az elektronikus egészségügyi térről tartottak előadást.

Megütött egy jobbikos nőt a Fidelitas egyik volt elnöke (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.11. 20:27
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
"Nézd a jobbikos buzikat, te köcsög buzi kurva" - mondta Tikász Ferenc, majd ütött.
Egy korábban a Fidelitasban politizáló férfi március 29-én, egy debreceni koncerten megütött egy Jobbik-szimpatizáns nőt - olvasható az Alfahíren. Azt írják, a sértett, Beáta 13 éves unokaöccsét kísérte el a koncertre. Utána ő és unokaöccse a ruhatár felé vette az irányt, ahol 
Tikász Ferenc, a berettyóújfalui Fidelitas korábbi elnöke inzultálni kezdte, durva sértegetésekkel belekötött Beátába.

A sértett azt mesélte a portálnak, már csak unokaöccse miatt sem akart foglalkozni Tikásszal, aki jelenleg Berettyóújfalu munkaszervezet-vezetője. De számított rá, hogy a ruhatárból visszafelé még találkozik az ittas fideszessel, ezért telefonjának bekapcsolt kamerájával ment visszafelé. Az eredmény ez a felvétel:
Tikász egy harsány és kedélyes "nézd a jobbikos buzikat, te köcsög buzi kurva" nyitás után ütött, amely Beáta elmondása szerint egyszerre érte a mobilt és a homlokát, amin jókora duzzanat is keletkezett. Az Alfahír megkeresésére a férfi - aki közösségi oldalán egy Orbán Viktorral közös képet használ profilképként - nem kommentálta a történteket. Kérdésre tagadta, hogy megtörtént volna az eset, majd letette a telefont.
A sértett feljelentést tett.

A Jobbik várja a Fidesz reakcióját

Ezúttal is várjuk a Fidesz reakcióját, elhatárolódását, bár ha Pócs János parlamenti képviselőjük kazános alázása, és az egyik polgármesterük szexuális kényszerítése sem verte ki a kormánypártnál a biztosítékot, minden bizonnyal ez az ügy sem fogja - reagált közleményben a Jobbik. Azt írják, jelenleg is pártvonalon mozog a fideszes támadó. Hozzáteszik: úgy látszik, a Fidesznél nem csak beleférnek az ilyen esetek, hanem megtűrik soraikban, és bátorítják is a bűnözőket.
A Jobbik elítéli a fideszesek nők elleni erőszakos magatartását, és a kormánypárttal ellentétben nem szülőgépként tekint a nőkre, és kiáll mellettük azokkal a dölyfös, arrogáns NER-lovagokkal szemben, akik tudják, hogy a törvények felett állnak, és mélyen megvetik, lenézik választóikat, a magyar embereket, zárul a közlemény.

A Miniszterelnökség is leszerződött a képviselőket a köztévéből kihajító biztonságiakkal

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.11. 18:59
Hadházy Ákost kidobják a köztévé épületéből
Pintér Sándor volt cége pénzszállítást végez majd.
Pénzszállításra szerződött a Miniszterelnökség a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-vel – szúrta ki a hvg.hu a támogatási szerződések kormany.hu-ra feltöltött listáján. A cég eseti megrendelések alapján fog pénzszállítást végezni, 2019. január 1-je és december 31-e között. Ezért legfeljebb 1 787 400 forintot kaphatnak.
Pintér Sándor belügyminiszter volt cége onnan lehet ismerős, hogy ennek emberei bántalmazták az ellenzéki országgyűlési képviselőket az MTVA székházának "őrzése" közben, a rabszolgatörvény elleni demonstrációk alatt. Munkájukkal kétség kívül meg lehet elégedve a regnáló hatalom: egyrészt a rendőrség is tétlenül várta, amíg a biztonságiak megdolgozzák a képviselőket, másrészt januárban máris elnyert egy 1,4 milliárd forintos közbeszerzést a cég.
A 2001-ben alapított vállalat irataiban többször is felbukkan Pintér Sándor neve, de a belügyminiszter hivatalosan szerepet csakis akkor vállalt a cégben, amikor a Fidesz ellenzékben volt. Pintér két héttel a 2010-es választás előtt szállt ki a vállalatból. Azóta a Civil Zrt. a vagyonvédelmi piac nagyágyúja lett, 2013-2015-ben másfél, azóta kicsit több, mint évi egymilliárd forint profitot termelt.