Előfizetés

Csányi Sándor: Orbán mindig fizetett, ha magángépünkkel repült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.12. 21:58
Csányi Sándor
Fotó: Népszava
Az OTP vezére nem tudta megerősíteni, hogy a miniszterelnök velük, a bank magánrepülőjével utazott, de a mégis úgy alakult, akkor azt nem vendégként tette.
Ellentmondásos, de mindenképpen érdekes választ adott Csányi Sándor, mikor az RTL Klub az OTP bank éves közgyűlése előtt Orbán repülőzéseiről kérdezte. A miniszterelnök tavaly nyáron ugyanis az OTP magángépén repült a moszkvai vb-döntőre. A csatorna arra volt kíváncsi, hogy közösen repültek-e az eseményre, de a bankvezér erre nem adott egyértelmű választ.
„Orbán Viktor utazásait, beleérve a szállását, mindent, amikor úgy alakult, bár nem tudnám megerősíteni, hogy velünk utazott, de amikor úgy alakult, mégis mindig személyesen fizette ki. Tehát soha nem utazott vendégként”

- fogalmazott rejtélyesen az üzletember. Ez azért érdekes, mert Orbán Viktor, vagyonnyilatkozata alapján csupán közel 1,4 millió forintot takarított meg – és nem egyértelmű, hogy az utat miből fizette. Csányi kérdésre válaszolva arra is kitért, hogy nem számít újabb gazdasági válságra, legfeljebb lassuló növekedésre. Az pedig nem igazán érdekli, hogy hányadik helyet foglal el a leggazdagabb magyarok listáján, azt sem tudja pontosan, mekkora a saját vagyona. 

Térdeplő koldus mellett kampányolt Ferencváros fideszes alpolgármestere

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.12. 21:22
Zombory Miklós, avagy a fideszes és a Boráros téri valóság találkozása
Fotó: 444.hu/ olvasói fotó
Zombory Miklós standjához a megtestesült kiszolgáltatottság szolgált biodíszletként.
Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első! - A fideszes szlogen szinte gúnyosan hatott a Boráros tér szürke betonplaccán, ahol Zombory Miklós, a IX. kerület kormánypárti alpolgármestere gyűjtött aláírásokat az EP-választásra. 
A képet azonban igazán erőssé a háttér tette:
Zombory mögött alig két méterre egy térdelő nő koldult, hátát egy jegyautomatának vetve

 – a pillanatot a 444 egyik olvasója örökítette meg, a kép ki is került a hírportál Instagram-felületére. A jelenet mégsem tükröz feszültséget, inkább egyfajta harmóniát közvetít: aki szegény, az megalázkodik, a fideszes városvezető hátat fordít neki, és a jövőbe tekint – szóval mindenki végzi a NER-ben neki rendelt feladatát. 
Hasonlóan erős vizuális tartalom megjelenítésére eddig csak Lázár János volt képes, aki 2014-ben, még államtitkárként egy padra szökkenve tartott beszédet – két, láthatóan holtfáradtan üldögélő idős ember között.

Ötmillió forintot megkapott a megítélt kártérítésből Szögi Lajos családja

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.12. 20:57

Fotó: Népszava
41 millióval még mindig tartoznak a tiszavasvári tanár gyilkosai.
Pénteken megkapta a jogerősen megítélt 46 millió forintos kártérítés egy részét az Olaszliszkán 2006-ban agyonvert Szögi Lajos családja: a végrehajtó átutalta a család számlájára azt 4,9 millió forintot, amit az egyik elkövetőnek ítélt meg korábban a bíróság - adta hírül a Magyar Nemzet.    A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György elmondta, hogy a család a teljes összeget megkapta. A jogszabály szerint a végrehajtót munkadíj és jutalék illeti meg, és a köztestület is felszámíthat bizonyos összeget, egy ekkora összegnél akár több százezer forintot is, de a végrehajtó, a kar és az igazságügyi tárca közösen úgy döntött, hogy ebben az esetben minden költségtől eltekint. A tiszavasvári tanárt 2006 októberében, két gyermeke szeme láttára verték agyon Olaszliszkán a felbőszült rokonok, mert azt hitték, kocsijával elgázolt egy kislányt. 2009-ben jogerősen három tettest életfogytiglani fegyházra ítéltek, miközben az elsőrendű vádlottra, ifjabb H. Dezsőre 17 évet, további négy elkövetőre 10, illetve 15 év fegyházat róttak ki. Egy évvel később Szögi árvái és özvegye számára 46 millió forintos kártérítésről döntött a bíróság, melyből - az elkövetők pénztelensége miatt - a lincselés után egy évtizeddel sem láttak még egy fillért sem. Ifjabb H. Dezső azonban elégedetlen volt az illemhellyel, a meleg víz hiányával és a szellőztetéssel a börtönben, emiatt pert indított, a bíróság pedig 5 millió forintos kártalanítást ítélt meg neki. Ezt a pénzt kapta meg most Szögi Lajos családja.